Masrafsizdir ozellikle dusuk cc ise 17 bin kmde yakıt haric 120 tl gibi sadece yag masrafi oldu otomobil olsa nekadar olurdu sizce?
birçok kişi içinse umursadıkları şey yaptıkları yolculukta ceplerinden çıkan para, bugun motor alacak mantıklı kişiler yüzlerce farklı yerli ya da yabancı kaynaktanniye her şeye muhalefetsin çok bilmiş ağabeyciğim benim? doğrusu litre ölçümüdür. adam kktc de benzini 2.5 liradan alıyor (ben orda yaşarken 2 liraydı) senin hayabussan o adamın hayabusasından fazla tl yakıyorsa bi baktır. biz doğru ölçüm için benzin yakarız. litre ile ölçüyoruz ama sen hacim ile ölç o da kâfi ben diğer arkadaşlar için litreye çeviririm onu![]()
Yazdıklarının anlamsız ve çelişkili.
Doğru bilgi için fakülte bitirmeye gerek yok.
Daha altındaki aracın birkaç teknik bilgisini doğru değerlendiremeyen birinin bütün trafik kurallarını doğru uygulaması ne mümkün.
2006 Yılında açtığım başlığıda buraya yazayım konunun vehameti daha net anlaşılabilir.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/12793-motosikletlerin-gercek-yakit-tuketimleri.html
İyi güzel de hocam, neredeyse yanyana iki benzinlik arasında neredeyse 25 kuruş fark var litre bazında. 2004 yılına göre hesaplarken hangi benzinliğe göre hesap yapmak lazım? Ben Shell'den bu gün 95 oktan kurşunsuzu 4 lira 75 kuruşa aldım, yanındaki benzinlikte 4,52 gibi bir fiyat vardı.
muhalefet olmak için yırtındıysam bile sananeUlan adam işin daha kolay ve akla yatkın yolunu yazmış, sırf muhalefet olmak için yırtınmışsın. Arkadaşın yazdığı yorumlara bakarsanız herşeyi cok iyi biliyor ve herşeye muhalefet. Bence bir şizofreni vakası.
Yazık la kimin çocuğuysa
birçok kişi içinse umursadıkları şey yaptıkları yolculukta ceplerinden çıkan para, bugun motor alacak mantıklı kişiler yüzlerce farklı yerli ya da yabancı kaynaktan
tüketim değerini öğrenip, litre ise kendi kullanacağı güzergahta kmsi ile çarpıp maliyetini ölcecek, zaten herhangibi birinin yakıt sarfiyatını irdelemesinin tek sebebi ödediği paradır,
yakılan benzin miktarı bile az-cok olarak öznel bişeydir, günde 5 km yol giden adam günlük 5 tl yakmayı umursamayabilir, günde 70 km giden adam günde 15 tl yakmayı fazla bulabilir
açtığınız başlıkta km de 10 ykr den fazla yakan motosiklet diye ifade kullanmışsınız, ben mesajımda km başına maliyet anlamlılaşır yazmışım ilginç
ne çelişkili tam anlayamadım, teknik bilgiyi değerlendirememekle ne alakası var onu da anlayamadım,
dediğinizden anlaşılan otomobilin teknik bilgilerini bilmeyen-anlamayan-umursamayan birinin trafik kurallarına uymasının mümkün olmadığı,
ben arada arkadaşlarımın araçlarını kullanırken trafik kurallarına bir türlü uyamıyordum demek ki sebebi buymuş.
hocam sen haklı sayılabilirsin, uzaya yollanan bir roket için yapılan hesap keskinliğinde sonuç arıyorsan.
ama aracın yaktığı yakıt miktarı sabit değildir, üç aşa beş yukarı değerdir, hıza devire, ağırlığa, zincir yağıdır, hava sıcaklığıdır, motorun bakımlı olmasıdır dır da dır
hatta kullanılan şehirde bile değişir. her km başına kaç kırmızıda durdun... o iki farklı benzincideki benzin kalitesi bile yüzde 1-5 etkiler.
ekonomik bir motor olsa 1 litre ile 40 km gitse 1inde 11 kuruş diğerinde 12 kuruş eder. aynı motoru yüksek devirlerde kullanarak 15 kuruşa kadar çıkartabilirsin motor hacmi büyüdüğünde bu fark 20 kuruşa 80 kuruş gibi de olabiliyor
muhalefet olmak için yırtındıysam bile sanane
arkadaşın yorumlara bakınca da eşiyle düzgünce geçinmekten aciz olduğunu görürsünüz, cevresindeki herkese yazık
adam akla yatkın bir yöntem yazmış olabilir, diğer akla yatkın yöntemlerin anlamsız olduğunu da yazmış, ona göre 500 km gidince 274 tl veren kişinin bunu yazması tamamen değersiz ve anlaşılmaz,
herşeyi çok iyi bildiğimi ve herşeye muhalefet olduğumu söyleyenler senin iki farklı bölünmüş kişiliğin herhalde, önceki bir mesajında bana Kimin ne yasadigini bilmeden yayildigi yerden martaval okuyo diyodun, şimdi herşeyi bilene döndük, fight club sıtayla, takıl sen öyle kendi hallerinde![]()
bakış açınız farklı, benim bakış açımla düşünmek zorunda değilsiniz, şu örneğide ekleyelim ileride elektrikli araçlara geçince 100 kmde şu kadar kw tüketiyo, akü şu kadar kw deyip ona göre konuşulabilirkm de 40 krş yakıyor demek pasta tarifi verirken malzemeler listesinde 0.75 kuruşluk şeker koyuyoruz içine demekle aynı saçmalıkta..
Temel birim litre'dir. Sen bunu değişken bir birimle(sürekli değişen benzinin litre fiyatı) çarpıp anlatırsan(km de 40 kuruş gibi) verdiğin veri anlamsızlaşır.
@hayabussa dostum sürekli yazmışsın da cidden mantıksız savunduğun şey. En ufak bir elle tutulur tarafı yok. Boşa zman harcamışsın.
sana göre, ortalama birisinin iktisadi bilgisi- genel kültürü arttıkça o yakılan litrelerin sayısal değerleri anlamsızlaşır, km başına maliyet anlamlılaşır.
ayrıca geçmiş bilgilerin kimsenin işine yaramayacağı da yanlış, o 80bini 2004 yılındaki benzin litre fiyatıyla orantılayıp kaç lt yaktığını çözebilirsin. 2004 yılındaki benzin litre fiyatını araştırıp bulabilirsin. bu başlıkta yazdıkların oldukça saçma, bari 1990 yılında bir adam cep telefonunu kaç paraya aldığını yazdığı için onu da elşeştir, nasılsa o zaman kaç bin dolara aldığı bugün kimsenin işine yaramıyor
"Kilometrede şu kadar kuruş yakıyor" dendiği zaman benim kafamda bir çok şey canlanıyor. Şimdi burada tartışma ortamı yaratmak istemiyorum ama ben böyle yazılmış motosiklet ilanlarına bile temkinli yaklaşıyorum, öyle diyeyim. Sıvıların kiloyla ölçüldüğü bir memlekette çok şaşırmamak lazım.
müh mod. on!Benzin fiyatı değişir ama litre değişmez yani 1000 gr da sabittir, su yasası çıkarırlarda 950 grama çekerlerse anca öyle olur
ama insanlar 1 kilo yağ ile 1 litre yağı aynı sanarak hareket ediyor.elmalarla armutlar toplanmaz (bkz enflasyon düzeltmesi) Yani 2004'deki 100TL ile bugünkü 100TL aynı değerde değil.
Arkadaş haklı l/100km çok daha geçerli ve mantıklı.
bir de 90 yılında aldığı cep telefonu çoktan mefta olmuştur ama 90 model bir motor hala trafikte olabilir ve kullanıcısı "yahu bu normal şartlarda 100km'de kaç litre yakıyor" diye sorabilir. Yani ikisi aynı şey değil.
evet hakikaten haklısın kitap okumak iyidir.
"Sevelim sevilelim,
Dünyaya kimse kalmaz"
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:42 ----------
Sıvılar kiloyla ölçülür hatta kiloyla ölçülmesi daha mantıklıdır. Çünkü sıcaklık değiştikçe hacim değişir amma kütle sabit kalır.
Sizin karşı çıktığınız noktaya gelince: evet 1 litre benzin 1 kg değildir, 1 lt motor yağı da 1 kg değildir.