Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
22 Ağu 2013
Mesajlar
1,073
arkadaşlar benim 2013 model siyah cbr 125 r im var en son aldığımdan bu yana 3 bin km yaptım yaklaşık olarak adamı aldığımda da ne zaman bakım yaptırdığını sormayı unuttum ve şuan 16400 de ve egsozdan gazı actığımda ugultu sesi geliyor. bu sesi gazı birden acıp kapattığımda daha net duyabiliyorum. size sorduğum şey ise bu 16bin bakımında neler değişiyor fiyat ne oluyor bilgi verebilirmisiniz.

Telefon açıp bayiye sorun isciligine kadar fiyat veriyorlar
 
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
117
hocam garantisi olmadığı için servise götüresim yok çok kitliyorlar. Dışarda toplamda bu işi ne kadara yaptırabiliriz.
 
Katılım
22 Ağu 2013
Mesajlar
1,073
hocam garantisi olmadığı için servise götüresim yok çok kitliyorlar. Dışarda toplamda bu işi ne kadara yaptırabiliriz.

Hocam o zaman yine arayın ne yapılacak teker teker sorun.Fiyat soruyormus gibi sonra siz yapın. Tahminimce yağ filtresi motor yagi değişir. Balatalari da kontrol edin
 
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
117
hocam garantisi olmadığı için servise götüresim yok çok kitliyorlar. Dışarda toplamda bu işi ne kadara yaptırabiliriz.

edit: honda bayi ile görüştüm hava filtresi ve yag filtersi değişiyor 170 tl fiyat verdi. Bunları yaparken başka sorun varmı yokmu değişmesi gereken atıyorum yagdır fren balatasıdır onlara bakmıyorlarmı ? bilmiyorum prosedür nasıl k bakmayın.
 
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
117
Fren balatalarına bakarlar bitmişsse değişmesi lazım

eyv hocam son bir sorum daha olacak bu egsozdan çıkan ses nedendir bilginiz varmı ? ani gaz acıp kapatmada yada herhangı bir gaz tepkimesinde egsozdan uğultu geliyor sanki içindeki hava başka bir şekilde zorlanarak dışarı çıkıyor. Bir arakdaşım egsoz filtresi değişmesi yada vida gevşemiş olabilir dedi.
 
Katılım
27 Şub 2014
Mesajlar
2,829
Valla mekanikten tam anlamam ama ciddi bişeyde olabilir bi servise baktırın ihmal etmeyin
 
Katılım
22 Ağu 2013
Mesajlar
1,073
Arkadaş benim motor değerlendi ama yanı Yuh hic memnun olmadım bu zamdan.ben 6.900 olduğu dönemleri biliyorum
 
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
117
arkadaşlar bir kaç gün önce sormuştum size bakım olaylarını dün bakımımı bir arkadaşımın tanıdık motorcusunda avcılarda yaptırdım isim vermek yasakmı bilmiyorum oyuzden ısmını yazmıyorum. çok güzel ilgilendi tertemiz yaptı motoru ve bakımı boyunca başında durdum motorun, bakımda motor yağı değişti filtrenin değişmesine gerek yok dedı 20 bınde degısırız dedı temızledı fıltreyı dısklerı değiştirdi cila attırdım egsozumdan gelen sesi halletti egsoz koruma ve yagın cok kırlenmesınden dolayı cıkıyormus ses, ve fiyat 85 tl tuttu bana ucuz geldi neden derseniz sadece hava ve yag filtresine honda servisi 170 tl istemişti.bu arada usta gerçekten işini bilen ve ilgilenen birisi bunu övmek için soylemıyorum hayatımda ilk kez gordum adamı ve tavsiye uzerıne gittim gercekten de aldığı parayı kurusuna kadar hak eden birisi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:31 ----------


edit:diskleri demişim fren balatası olcak o k bakmayın
 
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
117
Merhaba Arkadaşlar,

Honda cbr 125 2013 model motorum var daha 1 1.5 aylık kullanıcıyım pek fazla teknik aksamdan anlamıyorum, motorumu götürdüğüm tanıdık ustam var, motorum da 3 viteste gazı açtığımda 5 bin devir üstünde uğultu sesi geliyor geliyor bunu ustama söylediğimde ve dinlediğinde 3 vites dişlisin de sorun olduğunu ve değişmesi gerektiğini ama bu yazı çıkartabileceğimi söyledi 3. viteste zorlama devirin de attır sıkıntı çıkartmaz dedi sizce sorun başka yerlere sıkıntı çıkartır mı ve şimdiden değiştirmem gerekir mi ? Motorum şuan da 17 bin de aldığımda 13 binde idi işe git gel her gün ve gez km 'em hep artıyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst