MT-07'yi alırken tereddütlerim vardı aslında R6 yada R1 ile başlamayı düşünüyodum ancak bununda torku çok iyi olduğundan araştırmalarım sonucu bunu aldım ve büyük ihtimal sezon sonuna değiştiricem gibime geliyo. Baya alıştım motorun tepkilerine el ayak göz koordinasyonumda baya gelişti. Çevre yolunda biraz deneyim dedim motoru ve hiç zorlanmadan 170 i gördü 4. viteste. 6. viteste kim bilir kaçı görecek
Bir diğer konu ise güvenlik. Acil durumda ABS var zaten sıkıntı yok o konudada. 125 lık motorla başlayıp acil durumda arabaya veya başka bi nesneye vs. girmek mi yoksa ABS ile çok daha iyi frenlemeye sahip bir motorla kaçmak mı? Öğreneceğim diye öldüreceksiniz beni. Gerçi ömür biçenler çok olmuş hepsinde de manidar 150cc ve altı motorlar veya hiç yok
Evet ehliyetim yok zaten ehliyet kullandırmıyor motoru.
Ben deneyimlerimi bir bir buraya yazacağım ve neden insanlar daha güvenlikli bir motor alması gerektiğini anlayacaklar.
anlaşıldı bu sene darwin ödüllerinde dereceye oynuyorsun,
absnin yararlı olduğundan, motorla kaçabileceğinden filan bahsetmişsin ki komik, bunlar senin gördüğün hayaller,
gaz kolu benim elimde diye zannediyoresun ama gerçek tam olarak öyle değil,
abs olsun diğer kontrol olsun bu dediklerin doğru ama reflexleri gelişmiş motoru kontrol edebilenler için doğru ki sen onlardan DEĞİLSİN, sen motoru kontrol edebildiğini, absnin seni koruduğunu, küçük motor kullanmıyor olmanın daha güvenli olduğunu ve motorun gaz kontrolunü başarabildiğini ZANNEDEN kişisin.
ben bunları tecrubeli zavallı 100cc kullanıcısı olarak yazıyorum, senin ccye göre nitelemelerinde eziğim yani. ama ezik halimle,üstüne abssiz motorla kendimi hiç kontrol etmeden ne yaptığımın farkında olmadan tam gaz giderken senin aynı hızda gittiğindeki yaşadığın tehlikenin yüzde birini bile yaşamıyorum. komik olan 2 şeyden biri ben ezikken sen bişey oluyor musun, oluyorsan ne oluyorsun? diğeri ise yine büyük cc topiğindeki duyduğum bir laf BİLİNÇ ve AKIL varsa büyük motorla başlanılabilir, fakat virajda yanından spacyler ybrler geçerken mal gibi bakarsın gibicesinden bişey diyordu.
tabi hayatta kalma ihtimalin düşük de olsa var einsteinın lafı "delilik hep aynı şeyi yaparak, farklı bir sonuç beklemektir". buradan yola çıkarak
bugüne kadar yaptığını yapanların belki yüzde 90'ının cesedi yakışıklı kaldı, sana da absen ile yüzde 10 gibi bişey kalıyor, o da kalıyorsa..
son birkaç ay önce bir yazıyla karşılaştım "everything happens for a reason sometimes the reason is you're stupid and make bad decisions"
türkçesi "herşey bir sebeple olur, bazen sebep;sen salaksındır ve kötü bir seçim yaparsın"
çok güzel bir laf daha var:
Öldüğünde;öldüğünü sen bilmezsin.Sadece başkaları için zordur.Aynı şey APTALlığın için de geçerlidir diye... ailen ilerleyen zamanlarda zeka durumunu da fark edecek, sana değil de ilk olarak kendinle birlikte götürebileceğin masum canlara, ardından ailene, son olarak motora üzüleceğim (yaklaşık %90 ihtimalle)
birkaç kişi başlığın silinmesini istemiş.
ben farklı bir öneride bulunayım
forumu çok kalitesizleştiren yeni başlayacağım, yaşım 15, ybr mi r1 mi mesajlarındaki bilgisiz fakat akıllı kişiler için, senin bu başlığı açma amacının aksine, bu başlığı kullana biliriz. bakın mantıklı fikirlerle öldü, motorunda abs vardı(mantıklı), gaz kontrolü ve irade ondaydı(çok mantıklı) yazarız.
temennim gideceksen bile yanında birini götürmeden gitmen, ne ilk giden, ne son giden olabilirsin. senden sonra da bu tarz başlıklar acanlar olacak yine bunlar yaşanacak.ama bu başlıkta değişik bir akıl düzeyi gördüm, yüzde 90 gibi bir ihtimalle belki bir ay belki bir yıl belki 3 yıl sonra bu başlık bir istatistik verisine dönecek. diğer zeka düzeylerindeki başlıklarla kıyaslayıp zeka düzeyi-yaşam süresi hakkında fikir edinebiliriz, bu başlık yararlı olabilir...