Beyler alacağım model ninja 300 olucak kıyafet aldım bir bot kaldı,onun harici 2 tane alarmlı disk kilitim birde kalitelisinden zincir kilit aldım.benim istediklerimde bunlar bakım ürünleri marka verirseniz çok makbule geçer doğrusu hepsini halledeyim diye düşündüm.
Aldıklarınızın marka ve modellerini belirtirmisiniz? Merak ettim.
Zincir yağı motul ve zincir temizleme spreyi için motul derim. disk temizliği için wurth ipone motul. WD40 zaten markası WD40![]()
Motosikletinin kullanma kılavuzunda yazan sınıfta motor yağı (10W40, 15W50 vs gibi) ve fren hidroliği gibi malzemeleri stoğunda bulundurabilirsin. Marka olarak ben yağda Castrol kullanıyorum. Seveni var, haykırarak küfredeni var. Marka işi tamamen kişisel, kaliteli olsun da ne olursa olsun. Bir de Meguiars boya koruyucu yıkama şampuanı olabilir. Güzel yumuşak bir sünger, birkaç kurulama bezi. Malzeme bağlamak taşımak için kancalı lastiklerden veya filelerden de edinebilirsin. Ne zaman lazım olacakları belli olmuyor : )
Hayırlı ve kazasız kullanmak nasip olsun.
koruma demiri veya koruma takozu da takmayı unutma motoruna.
Takoz düşünüyorum ama fiyatlar acayip şişirilmiş hocam ya erteliyorum o Yüzden ;(
Yurtdisindaki sitelere bakmani oneririm kesinlikle. Burdakinden cok daha ucuza alabilirsin. Kucuk oldugu icin kargoda problem de cikmaz. Eger bir grenajin fiyati koruma takozunun fiyatindan az ise bilmem tabi. Ana maksat zarar etmemen.
Gule gule kullan allah kaza bela vermesin.
- motul veya ipone zincir yağı
- motul veya ipone zincir temizleme spreyi
- wd40
- 3-5 adet mikrofiber bez
- sünger
- araç şampuanı (kostik olmayan ürünlerden)
- isteğe göre pasta cila ürünleri
Yağlamak için
- ipone racing chain
veya
- motul c2 ya da c2+
ben ipone racing chain (beyaz) kullanıyorum.
Yağı temizlemek için
- ipone chain clean
veya
- motul c1
ben motul c1 kullanıyorum.