ARKADAŞLAR R5 İLE BAŞLANMAZ, İLK MOTORUNUZ OLMAZ. SU SURDA DURSUN Bİ.
Sehpa arayan arkadaş eski mesajlara bakarsa pimli 75 tl lik bikaç kişinin kullandıgı sehpayı bende aldım pimleri vidaladım bu akşam sehpaya almayı deniycem.
@Bune
botlar süpermiş ama 45.5 giyen banada olmaz keşke 46 sı olsaymış ebayde bende bot bakıyorum
Valla lastikler irc, arkaya çanta takan arkadaş gerçekten guzelmiş ben sırt çantamı bağlıyamıyorum örümcek ağı ile. Bağlayabilen var mı arka tutamaç olmadıgından bağlanmıyor birtürlü
![]()
Arkadaşlar R25 bakıyorum bulunduğu ilde olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilir mi acaba ?
Ahey ahey aheyNe eğitimiymiş o yahu ilk motoru Hayabusa olan adam , bırak virajda peg sürtmeyi , o motora doğru dürüst oturmayı bile beceremez. Tamam eğitim önemli ama bu kadar da abartmaya gerek yok. Valentino Rossi gelsin Istanbul'da motor sürmeye kalksın, yaşayamaz 1 hafta istediği kadar kafası yerde dönsün, Türk toplumunun trafik algısını öğrenmediği sürece yaşayamaz kimse.
Nerenizle anlıyosunuz gözünüzle okuyun bi yazdığımı. Hyabusa demiş biri aklınca dalga geçmiş aynı şey mi yahu? Sadece r25'le 50 ile kaza yapınca pekmezin akmıyor cbr125 ile'de 50 ile kaza yapınca da ölürsün ona bakarsan. Doğru eğitim sadece bu motor için degil genel olarak lazım Al motoru çık 100e demiyorum neyse her şeyin iyisini siz bilirsiniz zaten.
Şunu açıklamam gerek, önceki yorumlara bakmadığım için Hayabusa ile başlayan arkadaş dalgasını gerçek sandım
Ben şahsen (bazen Altın Elbiseli Adam da yapıyor) 500 cc altına başlangıç motoru diyen adamları anlamıyorum. Ninja 300'e de, CBF500'e de başlangıç motoru diyorlar. He anasını satayım herkes elinde para r1 alacak sanki. Memlekette bir dünya scooter, küçük hacimli vitesli motorlar var. r25 kullanan bir abi var bu forumda 30bin küsür km. Ninja 250 R kullanmış, şimdi R25 biniyor. Herkesi kendiniz sanmayın 5bin km. binip, 600cc'ye geçen adam muhabbeti baydı artık.
Eğitim ve insanın kendini bilmesi tabi ki iyi şeyler. Ama trafik deneyimi olmayan birisinin 250cc ile başlamasını çok doğru bulmuyorum. Adam trafik okumayı biliyordur,araç deneyimi vardır, bisiklet dengesini, kontra algısını biliyordur. Eğitim alır 250 cc tamam. Başka türlü bana göre fazla. Tabi alan adam isterse H2 ile başlasın, beni bağlamaz.
Sahibinden.com da yeni ilan vermiş aydında bi bayide var sanırım bi bak ilanlara
yahu ne kadar alıngansınız? sadece siz mi yorum yapacaksınız? bizler fikirlerimizi yazamayacakmıyız? ya da şakalarımızı yapamayacak mıyız ne bu tripler? siz alınganlar kırlmayın diye şakayla birşeyleri anlatalım dedik o da yaramamış!
başlangıç motoru almak diye başlıklar açıldı videolar çekildi büyükler ifade etti. bunu yapan kişileri de bir tarafa attınız kendi kafanıza göre o motor olur şu motor da olur aaaaaaaa hayabusa olmazzzzzz. niye? çünkü 360 yapıyo demi? hani senin kafanda bitiyodu herşey? hani sen aklı başındaysan basmazsın kaza da yapmazsın ya? bırakın bu muhabbetleri ve yeni başlayacak ve ilk kez motosiklet sahibi olacak kişileri de yanlış yönlendirmeyin. bırakın onlar 150 cc ve aşağısını alsınlar uzmanların söylediği gibi. iyi bir eğitimden geçsin ve sağlam motosikletiyle sağlam bir trafik tecrübesi edinsin sonra istiyorsa cc yükseltsin.
şimdi bu söylediklerimden yine birşey anlamayan için basit bir sual:
paran var ama hiç araba sürüş deneyimin yok. para çok olduğu için ferrari aldın ve düştün yollara. hep 1. viteste 30-40 lamı gidersin? yoksa biraz yokladın ve sürebildiğini gördün yavaş yavaş limitleri zorlamaya başlar mısın?