yok kulağımla
hocam hassasiyet farklı ama kas hafızası diye bişey var. elimle de ayağımdaki hafızayı kopyalayıp ister istemez aynı şekilde yapıyorum. 3 gün oldu motoru alalı, alışırım elbet ama doğrusunu öğrenmek istiyorum. arabada aragazla kalkmam mesela, boşuna debriyaj sarfiyatı. mengunun dediği gibi devri sabitler sakin sakin kalkarım, ama motosiklette o çizgi daha ince. biraz aragaz verip devri yükselterek kalkmak doğru mu?
Yaptigin kopyalama doğru.

Sadece beyninde yer eden ayak kavramasini eline endekslemeye ihtiyacin var ki, buda zaten çok kafaya takilacak bir hadise değil.
Aragazi vererek motoru kaldirmak eski sürücüler için sıradan bi hadise, lakin yeni başlayan bir sürücü için bu uygulama kullandigin motosikleti tanıma ve kavrama noktasini bulma süresini uzatir. Taktir edersen kavrama da en az debriyaj kadar dogru ve orantılı olarak açılan gaz'ın da etkisi vardir. Sürekli olarak aragazlariyla kalkış yapmak demek, kullandigin motosikletin hangi devirlerde kavramaya cevap verdigini kestirememek demektir.
Boş kaldıgın zamanlarda motoru rölenti de çalıştır ve gazı farklı devirlere getirerek sabitlemeye çalış.
Yarım saatlik çalışmadan sonra tek hamle de gazı istediğin devire tek seferde getirebilecek duruma geleceksin.
Birde bulundugun ilde varsa bi egitim kurumu eğitim alman. (Mümkünse egitimi kendi motorunla al)