Kuba Kuba Motor Superlight 200

yani lastik sadece yol tutuş ve konforu etkiler benim bildiğimde,hızlarda öyle büyük farklar yaratmaz.

burda önemli olan sizin eskiye göre yol tutuş ve konforunuzun nasıl olduğu? bu tecrübe önemli.

motorda eskisine göre bariz fark var viraj alırken kendisi yatmak istiyo yani hissettiriyo biraz daha yatırıcağını, yani çok daha iyi tutuyo yeri. konfor olarak pek bişey ben fark hissedemedim yol çok kötü bir yol olunca gidip geldiğim.

bugun son hız olarak 117 gördüm yani eskisinden bir fark yok.

hız göstergesinde bir fark olmaz zaten navigasyonla ölcüldüğünde fark ortaya cıkar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:42 ----------

motorda eskisine göre bariz fark var viraj alırken kendisi yatmak istiyo yani hissettiriyo biraz daha yatırıcağını, yani çok daha iyi tutuyo yeri. konfor olarak pek bişey ben fark hissedemedim yol çok kötü bir yol olunca gidip geldiğim.

motor yere yaklaştıkca daha dengeli bir hal alır. yeni tekerleriniz sizi yere daha çok yaklaştırdı tabi kaliteli tekerin de etkisi yatsınamaz. yere motor yaklaştığı için artık virajlarda daha çok yatmak zorundasınız fizik kanunları öyle diyor. iyi sürüşler

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:45 ----------

yani lastik sadece yol tutuş ve konforu etkiler benim bildiğimde,hızlarda öyle büyük farklar yaratmaz.

burda önemli olan sizin eskiye göre yol tutuş ve konforunuzun nasıl olduğu? bu tecrübe önemli.

teker capını büyütmek veya küçültmek kesinlikle hıza etki eder. cap küçüldükçe cevre kücülür bu sebepten teker aynı sayıda tur atsa bile aldığı mesafe de değişir. tabi sl larimizin tekerleri o kadar kalitesiz ve aynı ölçülerde kaliteli teker bulamadığımız için mecburen bunlara yönelecek olan arkadaşlar olacaktır. ama superlıght da taştan teker koysan konforundan birşey kaybetmez (en sevdiğim yönü) o yüzden konfor için teker değiştirmeyin. teker değiştirecekseniz sadece güvenlik için yapın arkadaşlar.

teker capını büyütmek veya küçültmek kesinlikle hıza etki eder. cap küçüldükçe cevre kücülür bu sebepten teker aynı sayıda tur atsa bile aldığı mesafe de değişir. tabi sl larimizin tekerleri o kadar kalitesiz ve aynı ölçülerde kaliteli teker bulamadığımız için mecburen bunlara yönelecek olan arkadaşlar olacaktır. ama superlıght da taştan teker koysan konforundan birşey kaybetmez (en sevdiğim yönü) o yüzden konfor için teker değiştirmeyin. teker değiştirecekseniz sadece güvenlik için yapın arkadaşlar.

Aslında aynı ölçüde tekerlek takım olarak Bridgestone tarafından üretiliyor. Ancak Michelin'e göre fiyatı tam iki kat fazla.
Sohbet konumuz olan durum için kastedilen konfor, rahatlık anlamında değil aslında. Çok hafif bir ıslaklık da olsa ya da pürüzsüz asfaltta ve özellikle virajlarda tutunma konusunda yaşadığımız tedirgin edici his. Lastikleri değiştiğimizde şahsen beklentim ne hız ne de konfor. Kendi adıma "ne zaman gezinmeye başlayacak" gibi bir tedirginlikten kurtulacağım. Yoksa 70km/h ile aldığım bir virajı 90km/h ile dönerim gibi bir beklentim yok. Ama kayma riski için lastiklerime güveniyor olmak benim için yeterli. Bu da "konfor" benim için.

bahsettiğim hızı zaten göstergeden bakarak söylemedim gps cihazımın kaydettiği hız, konfor olarak dediğinizi şimdi anladım eskiden aldığım gibi çok rahat alıyorum ve kafam rahat hatta birazda yatırarak girmeye çalışıyorum ama biraz kendime güvenmememden dolayı ve lastikler çok yeni diye çok zorlamıyorum.

Arkadaşlar yurt dışından sipariş ettiğim sis farları "kaşlı" gelecek, şöyle bir ürün :

exgk7Hndj

Ben de uyum sağlaması için ana fara da kaş takmak düşüncesindeyim. Bizim farın çapı 16cm. Ancak aşağıdaki ve benzer ürünler 14 cm ya da 18 cm diye geçiyor. Bahsedilen çapa göre bir ölçümü yoksa farklı bir ölçü mü, daha önce satın alan, takan, kullanan varsa ? Bir de bizim far kafasında bir vida falan göremedim bu tarz bir ürünü takmak için çerçevenin altına sokmak lazım kulakçıkları, daha önce farı söken var mı ?

ip5IaFXej

Arkadaşlar yurt dışından sipariş ettiğim sis farları "kaşlı" gelecek, şöyle bir ürün :

https://imageshack.com/i/exgk7Hndj

Ben de uyum sağlaması için ana fara da kaş takmak düşüncesindeyim. Bizim farın çapı 16cm. Ancak aşağıdaki ve benzer ürünler 14 cm ya da 18 cm diye geçiyor. Bahsedilen çapa göre bir ölçümü yoksa farklı bir ölçü mü, daha önce satın alan, takan, kullanan varsa ? Bir de bizim far kafasında bir vida falan göremedim bu tarz bir ürünü takmak için çerçevenin altına sokmak lazım kulakçıkları, daha önce farı söken var mı ?

https://imageshack.com/i/ip5IaFXej
Bizim farlar universal 7 inch olarak geçiyor o da yaklasik 17.5-18 cm ediyor.

benim aldığım fairing olmayacak o zaman,ufak gelecek,
buda şu anlama geliyor farıda yenileyecez...

Bizim farlar universal 7 inch olarak geçiyor o da yaklasik 17.5-18 cm ediyor.

Anladım, teşekkürler. 7" geçiyorsa 7.78 cm eder ve o zaman sanırım 18cm'lik kaş uyacaktır. Yine de denemeden almamak lazım. Bir gün kaş satan yere gidip üzerinde bakarım o zaman.

benim aldığım fairing olmayacak o zaman,ufak gelecek,
buda şu anlama geliyor farıda yenileyecez...

Sen baya birşeyi revize edeceksin sanırım. Neyseki ustam iyi diyorsun, titiz bir yaklaşımla hepsi olur. Daha önce de sohbetini ettiğimiz gibi motorumuz ucuz, re-made ve modifikasyon parçaları da öyle, ama ölçüler her zaman tam tutmuyor / tutmayacak. Keyifle uğraşacağız artık. Yoksa pahalı marka bir motorumuz olsa birçok parça motora üretildiği için "cuk oturacaktı".Ama tabii o zaman en az 7-8 misli para vermek durumunda kalacaktık aksesuarlar için...

Bu arada ben de bugün (salı) lastik için ön siparişimi verdim. Bir aksilik olmazsa yarın yani bugün (çarşamba) değişim için gideceğim. Değişim sonrası fotolar ve yorumlarda görüşmek üzere :)

Muhtemelen :)

Karşılaşamadık maalesef :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------

Eveeeeet uzun bir araştırma süreci, bilgi paylaşımı ve bütçe dengeleme işlemleri sonrası an itibarı ile "takoz" lastiklerden kurtulmuş ve Michelin City Grip'leri taktırmış durumdayım. Montaj sonrası önce mekanik kontrol için servise gittim ve sonrasında 50 km sürüş yaptım. Lastik değişimi ve görünüm konusunu merak edenler için önce görseller :

Arka lastiğin montajı tamam, Zenn Motor düzgün ve temiz bir servis. Gerek idare işleri ve gerekse ustalar işini bilir görünümlü, bilgi paylaşan ve konuşulabilir insanlar.
pa1vgrdLj

City Grip deseni orjinallere göre biraz daha güven verici. Orjinal desenler daha çok cross izlenimi bırakmıştı bende.
p3bxOT14j

Ön ve arka montaj sonrası ...
hlUpukovj

ipzOT4TVj

Sağdan genel görünüm, bu fotoğrafı özellikle çektim, bizim motora ufak tefek diyenler dikkatli baksın, yanımdaki Suzuki...
f0XNV2kKj

Bu da karşılaştırma isteyenler için, orjinal ve City Grip ile ;
f0h1psvkj

İlk izlenimler ;

1- 100-150 km kadar üst tabakanın aşınma süreci olduğu için "mümkün olduğunca yatma" uyarısı yapıldığından sakin bir sürüş yaptım,
2- İlk hareket ettiğim anda, ayağımdaki kösele ayakkabıyı çıkartıp spor ayakkabı giymiş gibi bir rahatlık ve yere yumuşak basma hissettim,
3- Sürüş sırasında ilk fark ettiğim zemine tutunma daha güven veren bir yumuşaklıkta, hafif bozuk zeminde sürüş sırasında yerden gelen pürüz hissi daha az,
4- Hızlanma ve ivmelenmede bir fark göremedim, muhtemelen teknik ölçümlerde fark çıkar ama ben her zaman olduğu gibi şehir içi 40-70 ve biraz rahat trafikte huzurla 90, gaz açtığımda 115 km hıza ulaşabildim,
5- Trafik koşulları gereği 2 kez ıslak zeminde normalden daha sert frenleme yaptım, benzer durumlarda salınan arka taraf gayet güvenli bir şekilde düz bir çizgide ilerledi, bu çok ama çok bariz bir fark,
6- E-5 Maltepe/Sahil sağa kavşak virajını ön ve arka trafik müsait olduğu için (fazla yatırmadan) 70km/h ile döndüm, en ufak bir gezme vs yoktu,
7- Muhtemelen lastikle ilgili değil ama her iki lastiğe yapılan balans ayarlarının da etkisi ile kısa mesafe sert frenlemede daha önce yaşadığım ön lastikte balans var hissi artık yok, daha önce durmaya yakın hafif bir sallantı hissediyordum.

Maliyet ve teknik bilgilere gelince ;

Ön-Arka lastik, her iki lastik için balans ayarı, her iki lastik için Tubeless Sibop, malzeme ve işçilik dahil kredi kartı ile ödeme 500 TL tuttu. Hissiyatım o ki Michelin City Grip kullanım için ideal ve güvenli bir lastik türü bizim motorlar için. Şahsen ben görünümünden de memnunum, alçak durmadı, hatta orjinal lastiklere göre bence daha cruser/chopper tarzına yakın oldu görünüm.

Lastik basınçları : Tubeless İçin ;

Ön : 31 psi / Arka : 33 psi

Şimdilik bu kadar ...

Son düzenleme:
evet en sonunda lastik olayını halletim...bu arada shadowmaster benden önce gelmiş gitmiş denk gelemedik kısmet olmadı :)

işye son hali motorun yeni lastiklerle.

lastiklerin ebatları ise şöyle;

110-80-16 - 31 psi
140-70-15 - 34 psi

bu taktırdığım lastikler tubeless,orjinaller iç lastikliydi bu yüzden siboblarda metal alaşımlı oldu ve jantlara uyduruldu bunun içinde 50 tl ekstra vermek durumunda kaldım.

toplamda 500 tl ye mal oldu.

ilk izlenimlerim ise şöyle;

-lastiklerin 200km rodajı olmasına rağmen yolu çok iyi kavrıyor,eskiye göre ciddi yol tutuş oldu
-belli bir süratte motor düzgün yolda dahi S yapardı şimdi o yok,gaza yüklendikçe yolu daha iyi tutuyor buda sürüşde güven veriyor
-bozuk yoldada performans iyi,lastiğin kalitesi kendini belli ediyor.
-virajlarda yola iyi yapışıyor rodajda olmasına rağmen,daha iyide olacak kanısındayım.
-rodaj sürecinde olduğu için ıslak zeminde kullanmamam tavsiye edildiği için o konuda şuan yorum yapamıyorum ama şuan değişen sürüşün ıslak yoldada dark ettireceğini düşünüyorum.
-genel olarak sürüş dinamiği,ilk hareketle beraber olan ivmelenme daha sağlıklı oldu motorda.

Abilerim öncelikle burdan herkese teşşekkür ederim konuyu baştan sona okudum benimde hayallerimi süsleyen bir motor böyle camsız çantasız güzel bi görünüm :D ilk motorum olucak youtube da owl cruiser diye bi kanal var abimiz süperlight 200 ile moto vlog yapıyo güzel videoları var tavsiye ederim bu motoruda ondan gördüm zaten aşık oldum resmen allah nasip ederse bende yakın zamanda alıcam.

Aynı anda hazırlamışsız yazıları :)

Evet karşılaşabilsek güzel olacaktı gerçekten. Bu arada bir düzeltme : ( Yukarıda yanlış yazmışım mesajı düzenleyemedim )

Lastik basınçları : Tubeless İçin ;

Ön : 31 psi / Arka : 34 psi

@BlackGhost ; bu arada montaj sonrası ustama uğradım genel mekaniklere bak diye. Arada sis farı sohbeti yaptık. Bizim motorun elektrik aksamının kesinlikle bu tarz modifikasyonlara uygun olmadığını, düşük voltajlı ampul ya da LED kullanmazsak (ona da karşı ya) çok kısa sürede konjetör ve şarj dinamosu problemleri çıkabileceğini söyledi. Akü ve yüksek amperli konjektörle kurtaramaz mıyız diye sordum, pek sıcak bakmadı olaya. Kulağımızın bir tarafında da bulunsun mutlaka. Senin usta ne diyecek bakalım ek aydınlatma işine ?

Son düzenleme:
@shadowmaster

abi bende ek aydınlatma yok şuan için sadece gösterge paneli değişecek.onuda ayarlarız dedi ustam sağolsun.

voltaj olayının farkındayım ona göre bi düzen yapacaz artık olmayacakşeyler değil ama altyapı değişir elbette ama bunların yapımı çok uçuk rakamlar olmaz.yani bizim motorların sıfır motor bloğunu alsak 350-400 tl... :) dinamo değişse ne kadar tutacak,dert değil yani..

@shadowmaster

abi bende ek aydınlatma yok şuan için sadece gösterge paneli değişecek.onuda ayarlarız dedi ustam sağolsun.

voltaj olayının farkındayım ona göre bi düzen yapacaz artık olmayacakşeyler değil ama altyapı değişir elbette ama bunların yapımı çok uçuk rakamlar olmaz.yani bizim motorların sıfır motor bloğunu alsak 350-400 tl... :) dinamo değişse ne kadar tutacak,dert değil yani..

Valla gelsin parçalar da, sanırım senin ustaya bir ziyarette bulunacağım :)
Çünkü o sis farları ile görünüm benim çok hoşuma gidiyor. Sen full siyah seviyorsun, ben bizim mat siyahta cromaj görünümlü ara lekelerden çok keyif alıyorum. Onun için takmaktan vaz geçmedim zaten. Ama dediğimi, güvenle yapacak, tembel olmayan sağlamcı bir ustaya ihtiyacım var. Benim servisin genel havasını beğenmiyorum, usta deneyimli biri ama bu tarz değişiklikler konusunda tutucu. Bu gün bir de servis müdürü, "elektrik aksamı garantiden çıkar" falan gibi laflar etti sinirlendim açıkçası ! Gören 30.000 USD'lık Harley Servisi zanneder..

o elektirik garantisi mevzusu doğru abi,benim servisdede var o muhabet ama takmıyorum,önemli olan motor aksamının durumu,onada zaten el sürmüyoruz.bu motora zaten gösteren özellik aksesuar olayı,farıydı lediydi takdığın zaman şekilleniyor.çinli olunca tabi işler farklılaşıyor,çoğu servis uğraşmak istemiyor işin gerçeği,ama parayı koklat bak nasıl atlıyorlar,ortam böyle yani.
haa benim usta geçn bir arkadaş,bu tip şeyler olsunda yapayım heyecanı var,ben birazda bunu kullanıyorum :)
ama servis ihçiliği filan güzel beğeniyorum gerekli yerlerde uyarıyor beni.

Sevindim, eski bir akademisyen olarak genç beyinlere her zaman güvenirim. Vakti gelince soracağım senin servisin adresini.

valla 2 parça kaldı ,onlarda 1 haftaya gelicek artık,sonra servisdeyim işlemleri bitirek için.

ben bu motorda siyah yoğunluklu aksesuar tasarımlarını çok beğeniyotum.boya işleri var baya,genelde zaten yapılacak listem o kadar uzunki,1 hafta bekleyeceğim yani ama sonunda değecek inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar