Mondial Mondial 150 MCX Roadracer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

motorumdan bir kaç kare :)
paHSFb9mj

idQBLHPbj

p31iKeEPj

exB0dCzej

idUhAoaOj

exqu8cqsj

230cc silindirset 250cc calbulatör, arka stunt bar, koldan arka fren (2.bir kaliperle), ince ön far, stunt icin güclendirilmiş gidon ,pist lastigi arka icin, performans egsoz yaptigim değişiklikler stunt a cok yatkın bir motor cok keyif aliyorum sürmekten her vitesde teker yapiyo mcx le hayat bana güzel :cherry:

Son düzenleme:
Çalıştırırken marşa bas bas çalışmıyor. ateşleme var benzin var ama çalışmıyor. Çalıştıktan sonra 7000 devire kadar normal 7000 devri geçtikten sonra ara ara gaz kesiyor. yeni benzin almadım halen sorun devam ediyor. benzinden olduğunu düşünüyorum.

Benim motor da bas bas geç çalışıyodu yolda da garip tepkiler veriyodu bujiyi değiştirdim şuan canavar, herşey normale döndü

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:27 ----------

motul kullanıyorum 5100 10-40. daha önce ipone kullanmıştım. motul daha iyi geldi sanki.

bu arada motorumun performans egzostu. gerçi pek performans sayılmaz. daha çok ses ve görntü

https://www.youtube.com/watch?v=XZ0g6S52ECE

Orjinale göre sesi biraz daha derin gibi

10-40 full sentetik repsol memnunum

bidahaki sefere motul veya repsol düşünüyüm ozaman ama almadan önce merak ettiğim şey ne gibi farklar beklemem gerekir,ben iki yağ kullandım ikiside aynı geldi,yağlar arasında nasıl farklar hissediyosunuz motorda?

Son düzenleme:
yapali 2 hafta oldu kolay patliyabilir biliyorum pek de saglikli değil aslinda cok zorluyorum bide tekerdeyken yaglamada yapmiyor orjinal haliyle en ufak sıkıntı yasamadim motordan 13 500 kmde degistirdim silindiri su an 14000 de zaman göstercek bakalim nolcak :)yakıt olarak 100km de 3.5-4litre yakiyo sürekli sıkıştırmama rağmen

Son düzenleme:
GÜNDÜZ LEDİ YAPIMI VE MONTAJI
Aklımdaki gündüz ledi uygulamasını sonunda yaptım.Bence güzel oldu.Trafikte daha fark edilir olma adına faydalı oldu.
Aşağıdaki linkte detaylı anlatım var.Bitmiş halinden bir kaç örnek...

[url]http://i.hizliresim.com/JY7yOj.jpg[/url]
[url]http://i.hizliresim.com/zA27J9.jpg[/url]
[url]http://i.hizliresim.com/GYpOyV.jpg[/url]

http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/132970-mondial-mcx-150-roadracer-yaptigim-calismalarim.html

Paylaştığın için teşekkür. Bende yaptım ve monte ettim. Çok başarılı.

Merhaba stuntboyZ
Stunt deyince benimde canim gidiyor teker yapmayi cok seviyorum. Bu motorla orjinal halde teker yapip uzun yollar gidebiliyo musun?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------

Bir de on kaldirdiktan sonra hemen iniyor senteye getiremiyorum. Senteye getirmek ve tekerde uzun gitmek icin bana tuyo verebilir misin
Sagol

Km saatinin altında ekstra bir saat var sanırım tripmetre deniyor. Onu nasıl sifirlayacagiz bilen var mi?

MCV

Sol yandaki düğmeyi büktüğümüz zaman sıfırlanıyor

Selam arkadaşlar. Motoruma ön/arka lastik alacağım, orijinal lastikler çok kayıyor. Hem ön hem arkaya aynı marka model bulamadım ölçülerden dolayı sıkıntılı baya. Öneriniz var mı?

Arkadaşlar 190 boy, 130 kiloluk bir bi adamım , Zonguldakda yaşıyorum , benim Mcx sanırım çok yakıyor . 13 Litre ile asıl depo bitince hemen benzin aldım 13.5 litre benzin aldım depoyu fulledim , Bugün 320 km'de yedek depoya geçti gittim yine 13.5 litre benzin aldım yani toplam 320km yol gittim yani km başına 20 kuruş yakıyorum , abimde Hyundai accent era otomobil var o bile 22 kuruş yakıyor km'de, tamam zonguldak bayırlı, ben tapagaz gidiyom ve Çok iri bi adamım ama bu kadar yakması normalmi? karbüratör ayarı yaptırma zamanım geldimi sizce?

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Selam arkadaşlar. Motoruma ön/arka lastik alacağım, orijinal lastikler çok kayıyor. Hem ön hem arkaya aynı marka model bulamadım ölçülerden dolayı sıkıntılı baya. Öneriniz var mı?
ben michelin almıştım zamanında. ön 90/90/18, arka 110/90/17 (110/80/17 de olabilir).

Arkadaşlar 190 boy, 130 kiloluk bir bi adamım , Zonguldakda yaşıyorum , benim Mcx sanırım çok yakıyor . 13 Litre ile asıl depo bitince hemen benzin aldım 13.5 litre benzin aldım depoyu fulledim , Bugün 320 km'de yedek depoya geçti gittim yine 13.5 litre benzin aldım yani toplam 320km yol gittim yani km başına 20 kuruş yakıyorum , abimde Hyundai accent era otomobil var o bile 22 kuruş yakıyor km'de, tamam zonguldak bayırlı, ben tapagaz gidiyom ve Çok iri bi adamım ama bu kadar yakması normalmi? karbüratör ayarı yaptırma zamanım geldimi sizce?

güzel bir hava ayarı yaptır. Tamemn aynı sorunum vardı. Hava ayarı yaptığımdan beri 3,3 litre /100 km yi geçmedi tüketimim.
Dün 320 km uzun yoldan geldim. Ölçtüm. 3.1 litre/100 km yakmış. Hızımda 90 civarıydı.

mcx vulture ve drift arasında kaldım drift daha arka planda mcx ve vuluture nin bi farkı yok sanırım arka fren ve tasarım dışında hangisi daha sorunsuzdur hangisini almalıyım ? Hangisi daha çok konforludur ve daha az yorar ?

güzel bir hava ayarı yaptır. Tamemn aynı sorunum vardı. Hava ayarı yaptığımdan beri 3,3 litre /100 km yi geçmedi tüketimim.
Dün 320 km uzun yoldan geldim. Ölçtüm. 3.1 litre/100 km yakmış. Hızımda 90 civarıydı.

Kardeşim teşekkür ederim en kısa zamanda hava ayarı yaptırıp tekrar ölçüp buraya yazıcam nasipse , eğer bu motorlarda kronik bir arıza ise bu hava ayarı başkalarıda yaptırıversinler.

Orta sehpanın dayandığı motosikletin yükünün bindiği boru içe doğru kavis yapmış. Motosiklet orta sehpada iken yer basmaya devam ediyor. Eğer sizin motosikletinizde bu boru halen düz ise içini dolduracak ve eğilmeyecek sağlam bir çubuk demir ile doldurun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar