fazla ekonomi yapmışsın ondan. o çelik yığınıyla gidilmez tabi bir yere.
http://www.uclerbisiklet.com/images/741/b1.jpg
şöyle bir şey alsaydın paraya kıyıp o zaman keyfini sürerdin işte![]()
Bu konuda ikide bir E5'te bisiklet sürmek tavsiye ediliyor da bir kaza durumunda başka bir araç sizi ne şekilde ezerse ezsin çevreyolu ve otoyollara giren motorsuz taşıt sürücüsünün suçlu olacağını unutmayın.
bisiklet en iyi idman şeklidir
bence sehiriçinde mtb al burası turkiye doğru duzgun yol yok frenlerinide disk fren almaya calıs v frenler surekli sıkıntı çıkartıyo ben bısıkleti alırken bu ozelliklere baktım 3-5 indirimle aldım ama alırken sunu dusundum motosiklete o kadar para verip acıdığım için bısıkletede o kadar para verip acıycağımı dusundum zaten 650 tlden fazla para veremiceğim için o kadara bısıklet aldım
Bu konuda ikide bir E5'te bisiklet sürmek tavsiye ediliyor da bir kaza durumunda başka bir araç sizi ne şekilde ezerse ezsin çevreyolu ve otoyollara giren motorsuz taşıt sürücüsünün suçlu olacağını unutmayın.
Ön arka disk fren bunda
Disk frenin yapısı gereği surekli sürter balatasi diske
Hafiflikten kazandığın enerjinin bir kısmını şekil olsun diye diske harcıyorsun
şehir içi ulaşım amacıyla en ideali v frenli, sabit maşalı (ne ön, ne de orta amortisörü olan) trekking veya cyclo-cross bisikleti denen modeller. ne yol bisikleti gibi incecik ve zayıf, ne dağ bisikleti gibi kütük, ikisi arasında modeller.
Ben bisikleti motorumu satarak almayı düşünüyorum hem spor amaçlı hemde 150 cc motorla giderken yanımdan 1000 likler geçince içim bir fena oluyor o yüzden satıp bari profesyonel bisikletçi oluyim demiştim gezilerede katılırım hem 150 cc motosiklet ile katılamıyorum yetmiyor
Haliç köprüsünden sonra Eyüp rampasında bisiklet bi sür bakalım ben orda 100'lük motorla sağa dönenlerden zor kaçıyordum :cherry: Çok tehlikeli çok. Akşam 10'dan sabah 6'ya kadar belki trafik az olduğundan rahat olabilir o zaman da alkollü araç kullanan manyaklar var onlara denk gelebilirsin :cherry:Kanunen bisiklet sürücüsünün E-5 yolunu kullanma hakkı varken otoban kesinlikle yasak. Şuraya da notumu düşeyim bu ülkede adalet yok bu nedenle geçenlerde polis bir arkadaşa E-5'te bisiklet sürdüğü için ceza yazdı. Aylar süren mahkemeler sonucu polis haklı bulundu. Nasıl olduğuna cevabı siz verin artık.
Gidin E-5'te süründe demiyorum. Süren çok kişi var, ben yanyolu tercih ediyorum.
Çarpı 2 kırk yapar :cherry:Pedalıda bedava çevireceğini düşünme, Çekmeceden bayrampaşaya sürdükten sonra 15 TL'lik acıkır 5 TL'lik susarsın dönerkende x2 yaparsan sana 30 TL Yapar.
Disk frenler, (hidrolik disk veya mekanik disk frenler) sürtmezler sürtüyorsa bir sıkıntı vardır.
ben de bir heves aldım bisikleti
birkaç km ya yaptım ya yapmadım
koydum depoya zincirini yağladım bekliyor
amortisörlü dedik ön amortisör sertleşti dura dura
orta amortisörüne heves ettik meğer adamı yorarmış
şaşırtıcı derecede yoruluyorum sürerken
tıss tısss gidecen anca
sele incecik zaten afedersin pek yorum yapamıyorum
yolda yolakta çok tehlikeli trafik falan
yazın hele ter içinde pedallamak
çok mecbursan anlarım da
zevk için de maalesef binilmez
motorla tanıştıktan sonra hiç çekilmez
kesinlikle önermem
motorla şehirdışına bile gidersin
ver benzin parasını bas gaza
http://www.bisan.com.tr/images/urunler/2012125d0129483-de1e-476d-b65a-3eed911b504e.jpg
Pedalýda bedava çevireceðini düþünme, Çekmeceden bayrampaþaya sürdükten sonra 15 TL'lik acýkýr 5 TL'lik susarsýn dönerkende x2 yaparsan sana 30 TL Yapar.
Çarpı 2 kırk yapar :cherry:
Önce şunu söyleyeyim. Nasıl araba forumunda motosiklet hakkında doğru düzgün bilgi alamayacağınız gibi motosiklet forumunda da bisiklet hakkında bilgi alamazsınız. Araba-motosiklet ile motosiklet-bisiklet ilişkisi farklı demeyin. Çünkü araba ile motosiklet ne kadar ayrıysa bisiklet motosiklette o kadar ayrı. (Bisiklet için tek forum var internette özel mesajdan atabilirim isterseniz belki yasaktır forum ismi vermek)
Ben motosiklet tutkunu bir bisiklet kullanıcısıyım. Bir iki konuda bahsettim yol bisikleti kullanıyorum. 17 yaşındayım. Gönlümde hep bir motosiklet olsa da bisikleti asla motosiklete değişmem. İkisi apayrı şeyler.
Gelelim bisiklet almananıza. Tabiki de motosikletin alternatifi bir bisiklet olamaz. Ama eğer bisikleti ve bisiklet kullanmayı seviyorsanız. Sizin ihtiyacınızı fazlasıyla karşılar. Ayda 1-2 defa bayrampaşaya zorunlu olduğunuz için 4-5 defa keyif için gidersiniz. (Örneğin ben en yakın zamanda beylikdüzü-sirkeci yapıcam)
Bisiklet seçiminde ise sakın ama sakın buradaki tavsiyelere kulak asmayın. Kusura bakmasın buradaki abiler ablalar ama malesef Türkiye'de bisiklet kültürü olmadığı için. 300 liralık bisikletle 3000 liralık bisiklet sadece kalite farkı olarak görülüyor. Amortisörlü bisiklet iyidir deniyor. Bu kadar komik bir şey olamaz.![]()
Eğer 3000 lira ayırdıysanız 2500-2750 liraya güzel bir yol bisikleti veya şehir bisikleti alırsınız. Bu size başlangıç için fazla bile gelir. Geri kalan paraya da ekipman, aksesuar alırsınız. Ben ise 1200 liraya yol bisikleti aldım giriş seviyesi için gayet yeterli.
Bisiklet alıcaksanız elimden geldiğince yardımcı olurum ve sizi diğer foruma bekliyorum.
Not: Tekrardan abilerim ablalarım kusuruma bakmasınlar ama buradaki yorumlarla bisiklet almaya ya da almamaya karar vermeyin.
Düzenleme: Bisikletimi de ekleyeyim bunun kırmızısı. :cherry:
http://www.mtbtr.com/uploads/2851H11.JPG
iddia ediyorum motosikletteki ve arabadaki disk frenler sürekli diske sürter