Yamaha Yamaha YZF-R25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Merhaba arkadaşlar uzun süredir takip etmeme rağmen hiç yazmamıştım ben de düşünüyorum kısmetse yazın r25'i artılarından ve eksilerinden bahseder misiniz üzerindeki lastiklerin kötü olduğunu biliyorum ırc berbat onun dışında paylaşır mısınız düşüncelerinizi hızlanma yakıt kıvraklık amartisör frenler vb şimdiden teşekkürler

Birsuru incelemesi var izleyin orda anlatıyorlar burada tek tek nasıl yazsın insanlar. İyi akşamlar

Merhaba arkadaşlar uzun süredir takip etmeme rağmen hiç yazmamıştım ben de düşünüyorum kısmetse yazın r25'i artılarından ve eksilerinden bahseder misiniz üzerindeki lastiklerin kötü olduğunu biliyorum ırc berbat onun dışında paylaşır mısınız düşüncelerinizi hızlanma yakıt kıvraklık amartisör frenler vb şimdiden teşekkürler

Başlığı müsait bir zamanınızda ilk sayfasından itibaren üşenmeden okuyun, çok şey öğreneceksiniz R25 hakkında.

Ben üşenirim, kısa özet isterim derseniz motosikleti iki kelimeyle özetleyeyim o zaman: Çok iyi !!

Kardeş hem takipteydim izliyodum forumu sessiz sessiz demişsin sonrada + lar - ileri yazın diyosun! Bu ne perhiz derler demi:) takip ettiyseniz hemen hemen hepimiz yazdık zaten bunları demi...

Beyler bayiye gittim ayrıntılı fatura istedim. şu aşağıda gördüğünüz faturayı verdiler:

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/908/u6sACN.jpg

Baya baya fiyatları şişirmişler. Fiyatlar neden bu kadar yüksek? başka bayilerde fiyatlar daha uygun diye sorunca: "fiyatlar normal, bizim servisimizdeki malzeme fiyatları bu" dendi.
Bir kez daha esnafımızın 3 kuruş fazla para için girdiği kılık ve attığı taklalar midemi bulandırdı. Hani 30-40 tl fazla para vermek beni fakir yapmaz, ama esnaflık ve dürüstlük bu değil arkadaş.
Nihayetinde 190 TL ücret ödedim. Fazladan 3 kuruş para kazandılar ama bir müşteri kaybettiler.
Açıkçası en büyük hatayı motoru baştan servise bırakarak ben yapmışım onu da anladım.

Kısa bir hesap yaptım, kullanılan yağ 2lt si 90tl olsun + yağ filtresi 30tl + 50 de işçilik olsun = Maksimum 170 TL eder.

Bu arada merakımdan istanbuldaki meşhur bir yamaha bayiini aradım ve bakım için servisinden net fiyat istedim. 160 TL dediler.
Bence olabilecek makul fiyat buydu.

Siz siz olun benim yaptığım hatayı yapmayın arkadaşlar, önce net bir pazarlık yapıp öyle bırakın motorunuzu.

Dostum öncelikle geçmiş olsun. bende 15w-50 4r performance yag koydurdum bakımda ayni servis kagidindan bende aldım. Adana biberoglundan verilen rakamlar, yagin lt si 45 tl × 2 = 90 tl, filtre 40 tl, iscilik 50 tl. 180 tl servis ücreti çıkardılar uzerinden de tanidik vs ikram yaptılar.
Seni hakikaten öpmeye calismislar. Yerinde olsam bu fotografla birlikte yamaha ya mail atarım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:56 ----------

7000 e maalesef ayarlanmıyor en asagı 8500 ilk cubugu 8000 yap ikincisini 8500 kazasız sürüşler

Rabi 7000 devir e ayarlayamiyorsan senin motor bozuk :silent: bir daha bak istersen. Kitapçığıni da okursan orada da hangi devirler arasinda nasıl ayarlayabilicegin vs yazıyor zaten.

Samsun'daki bayi Haziran'ın sonuna gün veriyor, şu anda stoklarında r25 olan bayi var mı takip eden arkadaşlar vardı cevap verirlerse sevinirim.

Fazla uzun yol yapan biri değilim eğer alırsam ki kullanımın %90' şehir içi %10'u şehir dışı yollar olmak üzere kullanmayı düşünüyorum. Kısacası bana şehir içinde ne gibi olumsuzluklar yaşatabilir öğrenmek istiyorum kullanan arkadaşlardan ? Bir İstanbul trafiği olmasa kadar Bursa trafiğide bir epey zorlar kullanıcıları. Kullanım genel olarak Bursa ve Yalova şehirlerinde olucak şehir içi olanı.

Yeni parti pazartei geliyor muymuş bayii öyle söyledi

Benim 7000e ayarlı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:32 ----------

Fazla uzun yol yapan biri değilim eğer alırsam ki kullanımın %90' şehir içi %10'u şehir dışı yollar olmak üzere kullanmayı düşünüyorum. Kısacası bana şehir içinde ne gibi olumsuzluklar yaşatabilir öğrenmek istiyorum kullanan arkadaşlardan ? Bir İstanbul trafiği olmasa kadar Bursa trafiğide bir epey zorlar kullanıcıları. Kullanım genel olarak Bursa ve Yalova şehirlerinde olucak şehir içi olanı.

Ben de Bursa'dayim şehir içi gayey kullanışlı bi motor ama sıkışık trafikte ve hava da sıcaksa özellikle de yüksek devir kullanılırsa hararet kesin yapar. Ben rodajdayken hararette 4 çizgiyi gördüm hava da çok sıcak değildi. O saatten sonra 4 silindir bi motor şehir içinde nasıl pişiriyor tahmin edebiliyorum artık :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------

ayarlayabilen varmı 7000 e :cherry:

Yanlış alıntı yapmışım az önce pardon :) Benim 7000e ayarlı hocam bilginize.

Sürekli şehir içi en yogun trafikte kullanıyorum2 haftadır, cbr 125r gibi hatta torklu olması daha iyi. Bursa Yalovada hayli kullanılır çok kıvrak zaten gidon açısı :)

dostum 4-5 sefer 7000 7500 e ayarladım ama ısık yanmadı kı cok basıt bır ayarı var bende olmadı valla 7000 de ısık yanmadı 8000 falan yapınca oldu neyse benım ıcın cok onemsız bır sey motorumun rodajı bıttı 7000 lerde işim yok :pl:

dostum 4-5 sefer 7000 7500 e ayarladım ama ısık yanmadı kı cok basıt bır ayarı var bende olmadı valla 7000 de ısık yanmadı 8000 falan yapınca oldu neyse benım ıcın cok onemsız bır sey motorumun rodajı bıttı 7000 lerde işim yok :pl:

Ondan sonra sahibinden iyi açılmış cigeri saglam:p fazla zonlanmamış yer uçağı:mrgreen:

Ondan sonra sahibinden iyi açılmış cigeri saglam:p fazla zonlanmamış yer uçağı:mrgreen:

yiğitçim ama öyle dersen üzülürüm ilk 1000 km 7000 deviri 5-6 sefer geçmişimdir uzun yolda sürekli 7000 devir gitmiyim diye ani hızlanmalar yapmadım hiç ilk 1000 de 10000 devirin üstüne 1 sefer bile çıkmadım sonrası için konuştum ben 1000 km den sonrada 8500 e ayarladım shift light ı gene geçmedi limiti kaldıki önceki yorumumda rodajım doldu artık 7000 devirle işim yok dedim ne ışıkmış arkadaş ışıksız rödaj yapılmıyomu ::saad:: küs ::saad::

Beyler motoruma yeniden aşık oldum bugün. En son depoyu fullediğimde trip 2 yi sıfırlamıştım.

trip 2 bugün 196,6 km gösterirken yeniden depoyu fullettim. Tam 35TL lik yakıt aldı.

hesaplarsak 35/196,6 = kabaca kmde 18krş yakıyor alet. Benzin litre fiyatı 4,74 dü sanırsam.

Buradan da yol bilgisayarının gösterdiği 100km de 3,8 lt ortalama doğru çıkıyor.

Hızlı & öfkeli & ekonomik :) Maşallah demeyi unutmayalım :cat:

Son düzenleme:
Sağolun hocam. Evet ekonomi yapmayı seviyorum biraz, keşke maddi imkanlarım sınırsız olsaydı da bindiğim her motora vursaydım kırbacı, vursaydım kırbacı :mrgreen:

Şaka biryana bu değeri elde etmek için özel çaba harcamıyorum. Genel kullanım yapım böyle. Gerektiğinde devirli de kullanıyorum. Gereksiz aragazlardan kaçınıyorum, akıcı ve pürüssüz bir sürüş yapmaya çabalıyorum sadece.

Yamaha servisinde R25i olan genç bir arkadaşla tanıştım. 12bin devirden önce vites yükseltmem, motorun sesini duymayı çok seviyorum abi diyordu, yakıt ortalaması 5,2 imiş. Benim ortalamayı duyunca şaşırdı. Bende onun ortalamasına şaşırdım. O agrasiflikte kullanımla yine az yaktırmış alete :)

Dipnot: Benzin aldıktan sonra arkadaşımla sohbet ederken rolantide 2 dk kadar çalışır halde durdu motosiklet, hava da sıcaktı, hemen 4 çizgiye çıktı hararet. Yola çıkınca 10sn de yine 3e düştü hemen.
Buda bana yaz sıcaklarında şehir içi yoğun dur kalk trafiğinde R25 in sık sık fan açacağına işaret ediyor gibi geldi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar