Motorum 2013 kuba xr 125 (ybr 125 in aynısı ) motor 10000 km de ve bakımlı şehir içinde 2.8 lt yakıyor. 20 tl lik benzinle 150 km gidiyor.
2013 yılında dolmuş kaçırmak suretiyle sınava geç kalınca 1 haftada karar verip motor alıdm. Ehliyeti de alalı fazla olmamıştı, bulunsun diye almıştım. O zaman sordum, 2-2,5 yakar dediler.
Depo fulleyerek ölçtüm, 3,5 yaktı.
Depoyu boşalttım içine benzinciden 20 liralık koydum, benzin bitene kadar gittim, 120 km gitmişti, yine 3 litreden fazla yakmıştı. Rodaj bitsin düşer dediler. 15 bin km kullandım. Şu anki ortalamam bu 15 bin km boyunca 16 KURUŞ, 50 ile gittim 13 kuruş yaktı, ulan dedim başlarım böyle aşkın ızdırabına. 100 kilometrede yarım litre az yakabilmek için çektiğim çileye bak dedim ve artık tınlamamaya başladım.
3 - 3,5 litre yakar, yapacak bişi yok. Bajaj bayisine gittim, benim motoru 2000 liraya alsalardı şayet sıfır pulsar alıp çıkacaktım, almadılar :mrgreen: 1 litre ile 70 km gider dediler.
Gitmez dedim, ada bana senin yaşın kadar motor sürdüm dedi
Şimdi forumu oku, herkes 3 - 3,5 yakıyor :mrgreen:
Olması gerekende bu zaten, 100 km yol gidiyorsun, bir kola şisesi yakıt yakıyor. Gayet normal. Hele zaten 1,88, 4,14 falan yazanlar artık iyice bokunu çıkarmış durumdalar, uzak dur onlardan.
Motosiklete +1, benzinliye ve dizele +2 ekleyeceksin bu ülkede, arabada turbo varsa da 2,5 - 3 litre ekleyeceksin ne diyorlarsa.
Donlo premio 5 litre yakar dediler, 7,5 tan aşağı düşmedi niyeyse :mrgreen:
Ama tahmin ettiğim kadar uçurum yokmuş türevleriyle.Teşekkürler herkese yorumlar için :cherry:
20 tl ile 200km gidebiliyorum artçıyla beraber şehiriçi, km'de 0,1 tl yani 10 kuruş![]()
Eh artık için rahat bir uyku çekebilirsin, keyifli sürüşler :cat:
harbidenmi:silent: