0 kuruş yakıyor benimki.
Not: Motosikletim yok ayaklarım var
Not: Motosikletim yok ayaklarım var
Bajaj Pulsar 200, 90 km hızı geçmezsen sakince hızlanırsan 100 km'de 3 litre ile yetiniyo. Motor daha 500km bile değil 3-5 bin km sonra biraz daha düşer yakıtı.
Bütün viteslerde 9 bin deviri görüp vites değiştirirsen elbette çok yakar gerek de yok öyle sürmeye motorda tork var, 5.5-6 bin devirde vites değiştirip 80km ortalama hız ve motor açılsın diye arada gazlamalı kullanarak 300 km'de 8 litre benzin yaktım. 100km'de 2.66 litreye denk geliyor. 120 km ile sabit gidemem şu an rodajdan dolayı ama bi tahminde bulunayım sana 3.2 litre diyorum. Ayrıca benim 150'lik mondiali de acelem yoksa 5 bin devir civarında vites değiştirerek sürerim benzin pahalı gereksiz gazlamaya gerek yok 4 bin devirde 3. viteste dik yokuş çıkıyor zaten alet.Yola çıktınız ve 120 km/h hız ile seyrediyorsunuz. Ne yakıyor? 90 ile gidersen şunu yakar konusuna itibar etmiyorum ben çünkü biz motosikletçiyiz ve basıyoruz neticede. Vulture ile 2,8 litreye kadar düşmüştü yakıt ilk aldığımda, alışana kadar aheste aheste kullanıp 6 bin devirde vites büyütüyordum ve 5. viteste 65-70 arası seyrediyordum. Şimdi gazı açıyorum, kesmeye başlayınca azcık kapıyorum gaz kolunu, hah işte o en son gidebildiği nokta (sürekli redline demeyin, motor 5. viteste redline giremiyor) 95 km falan yapıyor, o aralıkta seyredince de 4 litreyi buluyor, rüzgara göre geçebiliyor bile.
Bir arkadaş var, 250 cc mct ile 3 litre yaktığını iddia ediyordu. Sonradan öğrendim, adam öyle bir yerde benzin doldurup sıfırlıyor ki km'yi, ordan evine kadar neredeyse hep yokuş aşşağı yol. Sonra evinin orda tekrar fullüyor. Yokuş inerken de 5. viteste motor freni ile iniyor, yan, gaz açmak falan yok, sonra da motor 3 litre yakıyor diye övünüyor motoruyla. At boşa kapa kontağı, sal yokuş aşşağı, 100 km = 0 lt. Bedava mı geziyor bu motor şimdi?
Bütün viteslerde 9 bin deviri görüp vites değiştirirsen elbette çok yakar gerek de yok öyle sürmeye motorda tork var, 5.5-6 bin devirde vites değiştirip 80km ortalama hız ve motor açılsın diye arada gazlamalı kullanarak 300 km'de 8 litre benzin yaktım. 100km'de 2.66 litreye denk geliyor. 120 km ile sabit gidemem şu an rodajdan dolayı ama bi tahminde bulunayım sana 3.2 litre diyorum. Ayrıca benim 150'lik mondiali de acelem yoksa 5 bin devir civarında vites değiştirerek sürerim benzin pahalı gereksiz gazlamaya gerek yok 4 bin devirde 3. viteste dik yokuş çıkıyor zaten alet.