Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herkese merhabalar arkadaslar.

Bir kac sorun var sizlerler paylasacagim. Onceki sayfalarda da benzer seyler okudum ama yine de sorayim farkli durumlar olabilir.

Benzin gostergesinde sorun var actik baktik fakat gorunurde birsey yok fakat durum su sekilde.. depo dolu oldugu halde ibre sona inmis halde gosteriyor. Depoyu söktuk samandirayi cikardik el ile manuel olarak samandirayi oynattik depo bosalir gibi indiriyoruz elle ve sonra depo dolmus gibi samadirayi kaldiriyoruz fakat ibre yukari cikmiyor. Gostergeye giden kablolarda olcum yapildi sari kabloya elektrikler akim azligi var fakat kablo zaten otuz cm kadar bir sey ve kopuk arizali da degil ustayla baya ugrastik en son sinirlendim dedim bosver usta cok ugrastik ve topladim gostergeyi yerine taktik baslarim boyle ise dedim :)

Diger bir sorun ise once ki sayfalarda da yazdim aku sorunu olarak dusundugum mars basmama sorunudur.

uc bes gun de bir biniyorum diye motor yatiyor diye eyvallah dedim belki o yuzden sarj bitiyordur diye fakat dun 170 km yol yaptim ve aksam park ettim sabah calistirmak istedim yine olmadi.

Neyse vurdurdum calistirdim baska yere gittim islerim bitti iki uc saat sonra ciktim calistirmak istedim yine akim zayifti mars basmadi ve vurdurdum calistir oyle devam ettim.

Yeni aku takmayi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz ? Uzerinde ki aku sanirim en az 1-2 yil arasi vardir ve once ki sahibi de pek kullanmamisti motor yatmis. Bosch yuasa veya mutlu gold aku vs bu gibi akulerden kuru aku alip takmayi dusunuyorum.

Ve son olarak vitesteyken marsa basiyorum calismiyor ama bosa alinca calisiyor. Ayak musurunden mi acaba onceki sayfa da baska bir kullanici da aynisi olmus wd40 gaz yagi vs ile halletmis bakalim bende deneyecegim umarim sorun cozulur.

Ana problem mars basmama ve motorun giy giyy veya tik tik etmesidir ve benzin gostergesinin ibresinin asagi inip ve depo dolunca yukari cikmamasidir.

Herkese tesekkur ederim.

Benzin şamandırasını düzeltecek kadar elektrikten anlayan (yani az da olsa USTA) birini bulursan yapılır o basit bir şey.

üçüncü olarak motor vitesteyken marş basmaz, çalıştırman için boşa alman şart..

Foruma üye olurken "bilmediğiniz şeyler hakkında içinizden geldiği gibi bir şeyler uydurup bunu yüksek özgüvenle kesinlikle doğruymuş gibi itelemelisiniz" gibi bir şey yazıyordu sanıyorum ben görmedim.

Lastiklerim geldi istanbul avrupa yakasında nerede taktırsam?

Balans ayarı önemli anladığım kadarıyla yapan bir yer lazım

Savalarım bugün tamamdır debriyajı da ayarladım Sn. Levent in dediği gibi.

Lastikleri beğendim Sava ile Shinko arasında gerçekten kalın bir hat var fren ve viraj özellikle en fark edenler oldu.

Debriyajı denilen şekilde hazırladım ama bu motorun şanzımanı kemikli kardeşim kesin bilgi yayalım :) Boşa yumuşak geçse vites atarken 1-2 arası bir tereddüt veya boşa rahat geçmeyeceğim diyor karar senin :)

Ama çok memnunum bu motordan. Yeni motor alsam da satmayacağım yıllık vergisi 60 sigortası 150 nedir ki

Reason lastikleri nerden aldın nerde taktırdın. Taktırdığın yerde balans yapıyorlarmı. Bana Anadolu yakasında görerek satın alıp taktırabileceğim bir yer lazım.

Savalarım bugün tamamdır debriyajı da ayarladım Sn. Levent in dediği gibi.

Lastikleri beğendim Sava ile Shinko arasında gerçekten kalın bir hat var fren ve viraj özellikle en fark edenler oldu.

Debriyajı denilen şekilde hazırladım ama bu motorun şanzımanı kemikli kardeşim kesin bilgi yayalım :) Boşa yumuşak geçse vites atarken 1-2 arası bir tereddüt veya boşa rahat geçmeyeceğim diyor karar senin :)

Ama çok memnunum bu motordan. Yeni motor alsam da satmayacağım yıllık vergisi 60 sigortası 150 nedir ki

Yeni lastiklerin hayırlı olsun.
Lastikleri nerede taktırdın ? toplam masrafın ne oldu ? alması takması balansı falan derken ?

Arkadaşlar Merhaba

Motorumu satıyorum ilgilenen arkadaşlar olursa sahibinden.com http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-2014-model-hyosung-gv250-sifir-ayarinda-210481666/detay/) adresinde gerekli açıklamaları ilanda yazdım herkese kolay gelsin.

Arkadaşlar elimde bu resimlerde görünen tarzda ince profil şeklinde demirler var.

Yan çantalar için demir yapmak istiyorum fakat ölçüler konusunda kararsız kaldım.

Acaba kare şeklinde mi yapsam ? yoksa normal yan şekilde olan demir tarzında mı yapsam ?

223.jpg

adsiz.jpg

Bu çanta demirleri nette satılan ve bizim motora uygun demirler ve fiyatı 80 tl satılıyor.

sdf.jpg

Son düzenleme:
dadaş-bb ben o demirleri kendim yaptım. 13 mm hidrolik borusundan 1,5 metre alıp ikiye kestim. Uçlarını ezip 9 mm deldim. Kare şeklinde büktüm. Üzerindeki cıvatanın 3 cm uzunu ve paslanmaz olanından aldım. Gayet kullanışlı oldu. İnternetten alışveriş yapma alışkanlığım olsa senin eklediğin alt resimlerdekileri satın alırdım.

Arkadaşlar selam,

Motoran ile gelen 2015 modelden ilk alan ben olacağım sanırım, bir aksilik olmazsa haftaiçi kavuşuyorum. Tabi pek çok konuda yardıma ihtiyacım var ama öncelikli olarak lastik arıyorum.

Orijinal ebatları değiştirmek istemiyorum, alacağım takımın aynı desen (model) olmasını istiyorum fakat bulamıyorum. Aslında michelin, pirelli, bridgestone ister gönül ama metzeler, sava ne bulursam shinkodan iyidir diyerek lastik arıyorum. Sizler lastik olarak ne kullanıyorsunuz, ne tavsiye edersiniz ve nereden bulabilirim?

Yeni lastiklerin hayırlı olsun.
Lastikleri nerede taktırdın ? toplam masrafın ne oldu ? alması takması balansı falan derken ?

Şirinevlerde tanıdık bir çocuk vardı bir de lastikçide kontrol ettirdik balansı total 50 verdik çıktık.Balans problemi vuruntusu falan yoktu zaten ölçümde de çıkmadı.

Bu arada debriyaj konusunda ayarı yanlış yapmışım şimdi becerdim ve gerçekten şanzıman kemikli falan değilmiş bizim haksızlık etmişim :)

Savalar hakkında sıcak havada ilk izlenimlerim;

İlk taktığımda yanlışlıkla fazla şişirmişiz yoldaki her titreşimi hissettim ama bu haldeyken frenler aşırı hassastı dokunsan çakılıyordu yere bunun nedenini çözemedim fazla şişirmek neden frenajı artırsın

Virajda shinkodan fersah fersah iyi.Chicken Strip kalmıyor hiç.

Bozuk zemin bozuk satıhta shinkoda çizgi görünce kafa nereye biz oraya hesabı giderdim. Şimdi aa zemin bozukmuş diyorum giderken. Hamuru yumuşak Savanın o kesin.

5 üzerinden Shinkoya göre artılarını puanlarsam;

Bozuk zemin +4
Frenaj +2
Islak zemin +3
Viraj performansı +3
Kuru düzgün asvalt +1 (kuru asvaltta Shinkolar da berbat değil.)

150/80 den 140/90 a geçmek konusunda düşüncemi sorarsanız %0.1 lik fark bile ben hissetmedim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar