- Konu Yazar
arkadaşlar bir önceki motorsikletim olan mondial 110ft cub motoru arkadasın ısrarı üzerine öğretmek amacıyla motoru arkadaşa vermiştim, arkadaşım virajı alamayıp (heyecandan dolayı) gaz kütüğü takılı kaldı dedi ve kaldırıma oradanda kaldırımın üstünde olan duvara girdi (kimsenin canına zarar gelmedi allah'tan ) motorun on takımı ve ön grenajları kırıldı. 1 senedir yatan motoru bende değerlendireyim diye düşünmekteyim elimden teknik konuda çoğu şey gelir. Bende bu motoru kesip biçip bir şeyler ortaya çıkarmak istiyorum. motorunu kullanırken kendi çapımda modifiye etmiştim ( dereceli egzantrik, emme egzost manifold genişletme ve orjinali 4 balata iken 5 baskı balata debriyaj taktım ). Oturuş pozisyonunu arkaya çekerek ağırlık merkezini arkaya doğru çekmek istiyorum arka taraftaki şaseyi kesip arka süspansiyonun üst bağlantı noktasını motorun önüne doğru yapmak istiyorum. Grenajları komple çıkartıp sadece şase kalmasını seleyi de tek kişilik el yapımı yapmak istiyorum. Depoyu da öne monte edip, Ağırlıkların hepsini atmak ve dişlileri maksimum tork almak için değiştirmek istiyorum bu yapacağım projede sizlerinde fikirlerinizi almak isterim yardımcı olacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
şase nin resmi :
kazada kırılan parça (bu parçayı takınca motor yürür hale geliyor :
motorun kazadan sonraki hali :
şase nin resmi :
kazada kırılan parça (bu parçayı takınca motor yürür hale geliyor :
motorun kazadan sonraki hali :