ben 35'imden sonra öğrendim. ::gazla:: 48'inden sonra da rahat rahat öğrenilir.
İstanbuldaysanız trafikten kurtulunur, stres atılır, güzel olur.
direk motoru almadan önce bir süre bisiklete binmenizi tavsiye ederim. Benim ciddi bisiklete binmişliğim vardır, motosikletin selesine oturmuşluğum yoktu, ikinci el aldımi bir cuam akşamı iş çıkışı Leventten Kartala geldim. İkiside iki tekerlekli olduğundan fizikleri aynı. :wiinkk: çok faydası olur.
3 yıldır İstanbulda mecbur kalmadıkça, yanımda getirip götürmem gereken kişiler yoksa, her yere motorla gidiyor geliyorum. İyiki başlamışım diyorum.
Ancak yaş 48 olunca aklıma kilo ve fiziksel durum geliyor. yarış motoru ve streetfigterler ile başlamak doğru olmayabilir. iki büklüm oturuşu olmayan, rahat, konforlu motorlara yönlenmenizde fayda olur. ( 220 kg lıklardan bahsetmiyorum ) Üzerine oturup bir hissedin, mümkünse deneme sürüşü yapın. Bir tanesi içinize sinecektir. Bir süre sürdükten sonra daha başka, gönlünüzün çektiği, eğer istiyorsanız daha güçlü, daha hızlı motorlara yönelebilirsiniz. Çünkü arabadan tamamen farklı fizikle işliyor alet. Uçaklara daha yakın. :queen: ( zaten pilot olmak istemiştim Babam izin vermemişti ::yanliss: )
Eğitim almak faydalı olur. Duyduğuma göre bağzı nitelikli yerlerdeki eğitmenler sizi yetersiz görüyorsa motorunuzun anahtarını alıyor sizi trafikte bindirmiyormuş. :silent: iyi olabilir.
Ha unutmadan bana motoru almamda yardımcı olan bir Tecrübelinin şu sözü beni kazadan kurtardı:
Motor baktığın yere gider... sakın unutmayın. Motor baktığın yere gider. neymiş; Motor baktığımız yere gidermiş... başlarda hiç bu sözü hiç unutmayın sonra zaten otomatikleşiyor. ha unutmadan, MOTOR BAKTIĞIN YERE GİDEEEERRR. sakın unutnayın...