selamlar, motoru cumartesi aldım 80 km kadar kullanma fırsatım oldu. Daha önce CBR 125 (eski ince kasa) ve X-Max 250 motosikletlerim olmuştu dolayısıyla yorumlarım ona göre olacaktır.
Motor:
Motoru cidden beğendim, titreşim var ancak gerek alt devirlerde (zaten rodajda olduğundan 5.000 d/dk'yı çok nadiren geçtim) bile tork olması gayet iyi. Rodaj kurallarını aşmadan, aksırmadan öksürmeden ve gerektiğinde görece hızla devirlenerek 6. viteste 75-85km/s civarı gidiyor (4.000 - 5.000 devir arası). Yalnız motor daha devirli kullanmak için yapılmış, o çok belli, sesi gücü vb herşeyi değişiyor daha yükseldikçe devir. Maks tork değerini 8.000 devir civarı veriyor. Sıkıştırma oranı yüksek bir motor, biraz sert bir karakteri var küçük hacmine rağmen. Arazi motoru devşirmesi olduğunu hissettiriyor.
Şanzıman:
Ufak tefek 1-2 arkadaş motoru sürüşü dışında vitesli motor yaklaşık 7-8 senedir kullanmamıştım. Unutulan bir yetenek değilmiş allahtan. Bana debriyaj kolu sertliği, duyarlılığı (gerektiğinde yarım debriyajı ayarlama, kavrama noktasını anlama) de vites geçişleri de ayarında geldi. Işıkta bi kere boşa almıştım bire almakta sorun yaşadım sadece onun dışında kaldırırken stop bile ettirmedim. Özetle bana sorun yaşatmadı. Vites araları epey dar gibi geldi ama o muhtemelen rodajdan ötürü devir yüksek süremediğimden.
Amortisörler:
Arka amortisör orta sertlikte ayarlı. X-Max e kıyasla çok daha iyi çalıştığını (özellikle küçük pürüzlerde) düşünüyorum ancak kasis vb gibi yerlerde zıplatıyor. Yani sert ama ben memnun kaldım. Ön ile ilgili bir izlenimim şimdilik yok.
Frenler:
ABS'li modeli aldım, henüz ani fren çalışması vb yapmadım. Bu konuda da çok fikrim yok, zaten hala arka fren sıkçam diye debriyaj çekiyorum

.
Ergonomi:
Boyum 1.76, bana aşağı yukarı tam geliyor. Oturuşu sportif, eğer kendinizi ayak ve depoyu dizlerle tutarak desteklemeyi bilmiyorsanız kollarınızı ellerinizi yorar ve manevra kabiliyetiniz de çok azalır. düzgün oturunca epey rahat geldi bana, özellikle boyu 1.75 üzeri arkadaşların denemeden almaması lazım.
Genel ilk izlenim
Pek efendi değil insanı dürten bir yapısı var, motorundan, amortisörlerine, oturuş pozisyonundan şekline kadar. Yeni başlayanlar için eğitim sonrası uygun olabilir düşük devirlerde kalarak alışabilirler, öyle 5000 devirden önce gitmem sonra da tutamazsınız gibi bir yapısı yok, 3.500 devirden sonra az buçuk tork veriyor. CBR 125 elbiseli commuter idi, X-Max 250 epey rahat ve kullanışlı bir eşşek, bu ise yarış atı yavrusu gibi