Bu hırsızları vurmak serbest olsun amerikada oldugu gibi,vatandaşın evine hırsız giriyor hirsizi vuruyor vatantaş hapis cezası aliyor nekadar sacma sapan ksnunlarimiz varya
O dediklerini 20 yıl kadar önce yaptım ve kararımı verdim.Al bir Kuran meali (hatta bir cok meal oku karsilastir) oku anla , ogrenebiliyorsan arapca ogren bir daha arapcadan anlayarak oku.
Sonra gercek islami ogrenirsin. O iste gercek Islam ve seriattir. Sonra kararini kendin ver uygulama dogrumu yanlismi.
Haa bunu yapamiyorsan sadece totondan sallamis olursun.
O dediklerini 20 yıl kadar önce yaptım ve kararımı verdim.
Ama benim ne karar verdiğimin önemi yok.
Tartıştığımız konu bu değil çünkü.
Araplar şeriatı Kuran'a bakmadan mı uyguluyor da beğenmiyorsun?
Oralarda ki şeriatı budistler mi kurdu?
Ülkemize şeriat getirmeye kalkarlarsa burasını nasıl yapalım diye sana bana mı soracaklarını zannediyorsun?
Orda nasıl uygulanıyorsa Türkiye'de de aynısı olacak.
Topu temeli bir tane Kur'an var.
Yani ne olacak zannediyorsunuz konu bu.
El kol kesmeciler damlamış yine.
Tecavvüz edenlerin de şeyini keselim mi ? Mesela bir tecavvüz şüphelisiyle fiziksel benzerliğiniz olsa ve yanlışlıkla tutup sizin şeyinizi kesseler neler hissedersiniz, anlatın bakalım.
Dinliyorum.
Bizim sıkıntımız yasaların doğru düzgün uygulanmaması, orada yazan cezaların bile verilmemesi. Fırsat bulunca hiç kaçırmıyosunuz, gidin sapık emellerinizi başka yerde tatmin edin.
Sabah geliyorsun. Yine her zaman ki gibi İşine gideceksin. Birde bakıyorsun ki motosikletin yok. panik,telaş,üzüntü... aylarca verdiğin emek bir hiçmiş. Yetmezmiş gibi birde karakoldan darbe yiyorsun. Artık sen yenilmek üzere olan bir bokscusun. Yazık çok yazık. Küfür etmeğe de lüzum yok. Eğer onlar yiyeceği küfürden utanacak olsalardı,bu işe hiç kalkışmazlardı.
Osmanli'da seriat alin okuyun bakalim yabancilar Osmanli'da suc orani icin ne demisler belgeleriyle:
http://belgelerlegercektarih.com/tag/osmanli-seriat/
Adamlara bak hala taş devri kafası. Kardeş sen Tayland'da el kol kesmeye kalk bakalım noluyo.
Sen demogoji yapacağına cevap ver bakalım, yanlışlıkla tutup şeyini kökten keserlerlerse ne yapacaksın. Delikanlıysan buna cevap ver.
Öyle kaçak dövüşüp sıvışmaca yok.
Bak kardesim bugun modern dedigin bircok sistemdede yanlislikla idam edilen , omur boyu hapis cezasina carptirilan insan var.
Lafı eveleyip geveleme. Destan yazmışsın kıvıracam diye
El kol kesecez, kafa kesecez diye nara at, sonra da "yav he he, biz şey kesecez demedik ki, sadece el kol kafa kesecez dedik:cherry:" de.
Yanlış adamın elini kestin, veya idam ettin öldürdün. Ne olacak şimdi ? Soru çok basit, soruya cevap ver.
İkisi aynı şey yani ?![]()
Yanlislikla idam edildiyse devlet yine olenin yakinlarinin zararlarini karsilar ve maddi yardim yapar.
Arkadaş ne kadar rahatsınız hayret bi olay ya. Dünyadaki bütün parayı versen ölen birini geri getiremessin. Eğer senin adalet sistemin suçluları cezalandıracam diye sadece bir masumun canını bile yanlışlıkla alıyorsa geçmiş olsun, dükkanı kapat git. Vicdan işidir bu. Vicdanı olmayan, bir kitabı ezberleyen ama ondan hiçbir şey öğrenmeyen robotlar anlayamaz.
Bazen bulaşmayayım, "he de geç, uğraşmakla bitmez bunlar" diyorum kendi kendime. Sonra düşünüyorum, "lan demek bunlara kalsa, içine mıçacaklar Dünya'nın" diyorum. Şeriatla yönetilen ülkelerin halleri de ortada. Modern hukukun hakim olduğu ülkelerde de durum mükemmel değil elbet, ama yüz milyonlarca ışık yılı öndeler. Her şeyde olduğu gibi.
Adamlara bak hala taş devri kafası. Kardeş sen Tayland'da el kol kesmeye kalk bakalım noluyo.
Sen demogoji yapacağına cevap ver bakalım, yanlışlıkla tutup şeyini kökten keserlerlerse ne yapacaksın. Delikanlıysan buna cevap ver.
Öyle kaçak dövüşüp sıvışmaca yok.
devşirme hukuklarda olduğu gibi "şunun cebine eroin atayım yatsın ömür boyu" olayı yoktur.