- Motosikleti
- Kawasaki Vulcan S
İftira bi kere atılır kardeşim. İlk seferlerde mesela bişey olmasın ama sonraları diretenlerin, bu hırsızlığı hastalık haline getirenlerin.. Sürekli polis merkezine gelip pişkin pişkin sırıta sırıta ifade verenlerin öyle ceza görmesini isterdim. Yoksa ilk 1-2 seferde affetmeleri normaldir. Geçen bi haber okudum forumda kilometreyi geri saranlara ceza vermişler 10 sene mi ne? Hangi hırsız bu kadar ceza aldı? Kilometreyi geriye sarmak sadece bi hiledir aslında o kadar da önemli değildir. Motor temizse alınır.(ben yapmam o şerefsizliği) Ama hırsızlık yapıp bu kadar ceza yiyeni hiç duymadım. Yok yani arada bir de değil hep hırsızlık oluyor yahu revamı bu? El kesilmese bile yıldırıcı caydırıcı ceza istiyorum şahsen. Ne emeklerimiz dönüyor arkadaşlar uyanın artık nesine acıyosunuz bu itlerin? Yazıktır günahtır vallahi. Para kazanmak bu kadar kolay değil.
@Cronos aşağı yukarı benzer düşünceleri paylaşıyoruz ama biraz tarzımız farklı.Şahsi ve duygusal olarak haraket edecek olsam benim malımı çalan adamı yakalanınca bizzat kendim,yavaş yavaş küçük parçalara ayırarak öldürmek isterdim.Bu durum adalet değil daha çok kişisel tatmin olurdu.Cezalar kişisel tatminden çok suçu önleme amaçlı vardı.Ceza sistemi ile topluma ve potansiyel suçlulara verilmek istenen mesaj "Başkalarının malına ve canına zarar veren davranışlar yaparsanız özgürlüğünüz elinizden gider,ceza alırsınız" ama şu anda herhangi bir ceza olmadığından bu sistem işlemiyor.Ayrıca suçu kesinleşmiş bir hırsızı içeri 10 yıl içiri tıkarsan 10 sene onun dışarıda hırsızlık yapmaktan alıkoyarsın.Bu adamın elini kessen gider sağlam eliyle yine inadına hırsılık yapar.Suçlara karşı verilecek vahşice cezalar suçları engellemeye yönelik değil biraz daha kişisel tatmin kaynaklıdır.Ayrıca İran,Afganistan ve benzeri şeriat yönetimi olan ülkelerde yanlışlıkla suçlu durumuna düşürülüp vahşice öldürülen insanların haberleri sık sık basına yansıyor.Taşlayarak öldürme,kafa kesme,el kesme gibi cezalar toplumun içindeki şiddet ve vahşet dürtülerini tatmin etmekten başka bi şeye yaramıyor.Roma döneminde gladyatörlerin bir birilerini vahşice doğramasını zevkle izleyen toplum ile şu anda şerri yönetim altında suçlu kabul edilen insanların kafalarının kesilmesini,yada taşlanarak öldürülmesini zevk ile izleyen toplum arasında bana göre pek bir fark yoktur.
Bir de bu başık altına yazan bazı arkadaşlar,bir hırslık haberini,hırsızlığı önlemeye yönelik fikirlerle,adalet ve ceza sistemi eleştirileri ile devam eden bir tartışma konusu nasıl hemen şeriata ve dini konulara getirdiniz sizi tebrik ederim.