ama yine gönlüm 600 lükten yana değil. hem muhtemelen haşatı çıkmış bi makina denk gelecek hemde fazla abi bana 50 beygirden sonrası.
Anladığım kadarıyla bir geçiş motoru düşünüyorsun dostum. O aralıkta dikkate değer diyebileceğim 3 motor var. (kendi düşüncemdir)
1- Kawasaki Ninja veya Z300
2- Duke 390
3- R25 (beygiri sebebiyle)
Bu 3 motor da seni tatmin edecektir. Sadece Yamaha da ABS opsiyonu bulunmuyor. Ancak fiyat olarak baktığımızda da en uygun fiyatlısı R25 gibi duruyor.
Duke 390 da tek silindirin avantaj ve dezavantajları var. Zaten Duke 200 kullandığın için bunları biliyorsundur diye düşünüyorum. Bunun yanında da en hafifi Duke 390. Kilo beygir oranında açık ara önde gidiyor.
Z300 için; ben son derece memnunum. Dün 1000 km yi devirdim. Herhangi bir belirgin olumsuzluğunu görmedim açıkçası. Oturaklı kullanımı güzel. Her şeyi kıvamında. Estetik olarak da gayet tatmin edici.
Bir diğer alternatif ise; daha önce bir arkadaşa da önermiştim. Güç düşürme kitleri olan modeller arasından seçip bir geçiş yapabilirsin. Örnek Er-6F , MT-07 gibi modellerde güç düşürme kitleri var bildiğim kadarıyla. Gerçekten böyle birşey var ise belli bir süre bu güç düşürme kitleri ile kullanıp kendini hazır hissettiğinde standart beygire çıkartabilirsin.