600cc lik motora dönüşler nasıl yapılmalı?

600cc lik bir supersport makinede motoru yatırarak dönmeliyiz gidon kitlenmese bile gidonu çevirirsek olacakları biliyorum fakat şehir içinde yavaş giderken ara yollarda vb. yerlerde alan dar ise nasıl dönmeliyiz?

Yani arkafrene hafif basarak ve motoru döneceğimiz yönde hafif yatırmalımıyız?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Motosikleti kontrol etmekte cc farketmez 125cc bile olsa kural aynıdır, düşük hızlarda arka fren kullanmak dönüşü kolaylaştırır. yüksek hızlarda ise sadece kontra ile dönülür.

Arka frene motoru durdurmayacak kadar basilir
gaz verilir takribi 3-4 bin devir civari
yarim debriyaj kullanilir.
Kritik yerlerde cok dusuk suratlerde manevra yapmamizi saglar.

hepsinde mantık aynıdır...
böyle bir soruyu 600cc üzerinden sorman yanlış
bu seni potansiyel ölü adayı veya troll yapar.
düşük cc lerle düşüp kalkıp eğitimleri kovalaman bozulacağın cevapları ve ölme ihtimalini engeller

Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
Kardeş misal ara sokaga gireceksin hızın 30-40 direksiyonu cevirsende girersin,ayaklığa baskı yapsanda girersin totonu salllayarakta gireersin yani :D hertürlü girersin :D

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kafa yetmiyor omuzuda döneceğiniz yere doğru hafif düşüreceksiniz ve çeneyide yukarıda tutup o şekilde kafayla birlikte sola dönülecekse sol sağa dönülecekse sağ elciği itmek gerekiyor. 1 ay önce hakimiyet eğitimini almıştım hoca söyledi . ve ben önceden sadece kafa çeviriyodum ama omuzuda hafif çevirip döneceğiniz yere doğru düşürerek kafa omuz ve çene bir bütün olarak haraket edince dahada rahat viraj dönülüyor. deneyin ve farkı görün.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:46 ----------

ha baktın dönemiyorsun yada çok keskin bir virajın içindesin sert bir kontra ile motor çabucak viraj içinde kendine yer edinip güzelce dönüş yaparsınız. gis akademide aldığım hakimiyet eğitiminde hocanın anlattıkları gayet mantıklı.

kafa yetmiyor omuzuda döneceğiniz yere doğru hafif düşüreceksiniz ve çeneyide yukarıda tutup o şekilde kafayla birlikte sola dönülecekse sol sağa dönülecekse sağ elciği itmek gerekiyor. 1 ay önce hakimiyet eğitimini almıştım hoca söyledi . ve ben önceden sadece kafa çeviriyodum ama omuzuda hafif çevirip döneceğiniz yere doğru düşürerek kafa omuz ve çene bir bütün olarak haraket edince dahada rahat viraj dönülüyor. deneyin ve farkı görün.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:46 ----------

ha baktın dönemiyorsun yada çok keskin bir virajın içindesin sert bir kontra ile motor çabucak viraj içinde kendine yer edinip güzelce dönüş yaparsınız. gis akademide aldığım hakimiyet eğitiminde hocanın anlattıkları gayet mantıklı.

gis akademinin ücretleri biraz pahalı değil mi? 700tl + KDV? Ayrıca california bike school diye bir yer varmış sanırım internette 525 euro + KDV istiyor yaklaşık 1,5 bin tl para.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gis akademinin ücretleri biraz pahalı değil mi? 700tl + KDV?

hakimiyet eğitimi kendi motorunuzla sabah 9 akşam 5e kadar 1 gün ücret 350 tl. ama değiyor hoca çok iyi baya az ama öz teknik ve hayati bilgiler kapıyorsunuz daha doğrusu tecrübenize tecrübe ,doğru bildiği sandığınız şey yanlış çıkabiliyor orda hatalarınızıda düzeltiyorsunuz. ben memnun kaldım.

mod arkadaşlar, troll başlıkları hızlı kapatsa iyi olur.

Siz de arkadaşlar madem trollük yapacaksınız hiç olmazsa bir iki ay önce açıp biraz aklı başında şeyler yazın önce de millet rahat yutsun. Konuyla aynı gün açılmış kullanıcı hesapları biraz fazla açık ediyor işlerinizi.

mod arkadaşlar, troll başlıkları hızlı kapatsa iyi olur.

Siz de arkadaşlar madem trollük yapacaksınız hiç olmazsa bir iki ay önce açıp biraz aklı başında şeyler yazın önce de millet rahat yutsun. Konuyla aynı gün açılmış kullanıcı hesapları biraz fazla açık ediyor işlerinizi.

troll değilim boş konuşma

600cc lik bir supersport makinede motoru yatırarak dönmeliyiz gidon kitlenmese bile gidonu çevirirsek olacakları biliyorum fakat şehir içinde yavaş giderken ara yollarda vb. yerlerde alan dar ise nasıl dönmeliyiz?

Güzel dönmeliyiz.:queen:

Sonuçta 600cc makina. Kötü dönersek; Daha dönmesini bile bilmediğimiz ve sadece "büyüğü ve güçlüsü" olsun diye 600 lük makina aldığımız yada emaneten kullandığımız ortaya çıkar... Herkes güler. Abiler ayıplar. Rezil oluruz falan,filan...

Bide gelmiş troll değilim diyorsun. 600lüğü al gel, bilen arkadaşlar anlatır sana nasıl dönüleceğini.

Güzel dönmeliyiz.:queen:

Sonuçta 600cc makina. Kötü dönersek; Daha dönmesini bile bilmediğimiz ve sadece "büyüğü ve güçlüsü" olsun diye 600 lük makina aldığımız yada emaneten kullandığımız ortaya çıkar... Herkes güler. Abiler ayıplar. Rezil oluruz falan,filan...

Bide gelmiş troll değilim diyorsun. 600lüğü al gel, bilen arkadaşlar anlatır sana nasıl dönüleceğini.

ben 600 lük ALDIM nasıl dönerim demedim , fazla bilgim olmadığımdan dolayı yanlış yazdım supersportlarda nasıl dönülür yazsam daha doğru olurdu böyle atarlanacağına sanırım bu kardeşimiz yeni başliyacak veya başlamış nasıl yardımcı olurum deseniz buraya gelenlere birşey katmış olursunuz. Ama şunu gördüm yeni üyelik açıp soru sorana hemen troll deniliyor ilginç ::153::

Ön tekeri kitleyip arka kalkınca ağırlığını dönmek istediğin yönün aksine ver, arkayı atar düşmeden gazı aç ki indiğinde tek tekere gelip keyifli bir tat olur...

Şaka yapıyorsun herhalde... Bilemedim ben...
Ya 600cc ile yeni başlanır mı allah aşkına. Annen baban seni seven kimse yok mu? 600cc de 1. 2. viteslerde panikle yada dalgınlıkla gazı çevirince ne oluyor biliyor musun? O nasıl dönerim dediğin viraja velevki kontrayı bir şekilde verdin girdin viraja kafa dik motor yatık ve gerektiğinden fazla 3-4 milim gazı çevirince ne olur biliyor musun? Ben bilmiyorum şahsen öğrenmekte istemiyorum... 12-13 bin km felan oldu daha 10 gündür virajlara az uz girebiliyorum ben...

Troll mesaj için uzun oldu ama neyse... Garip...

Son düzenleme:
600 lük ss'i boşverin ağalar, zzr1400 ile nasıl dönücez? Mesela durup, motoru ayaklıkta döndürüp, sonra binip devam etsek nasıl olur :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar