[
duke nin lastiklerini kötülüyolar ama bence gayet iyiler özellikle islak zeminde daha iyi tutunduğunu söyleyebilirim ben 39000 km. oldu hala orjinaler var üzerinde karda dahi kulandım okadar da kötü lastik değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------
dükün artıları trafikte çok serii atak hafif zevkli bi makina göstergede yok yok diyebilirim hararet vites benzin devir anlık yakıt depoda kalan benzinle nekadar yol yapabilirsin servise kalan km.averaj gibi herşeyi gösteriyo yol bilgisayarı.en önemlisi brembo frenler ve çelik fren hortumları olması bu bir çok pahalı makinada ekstra ama duke de standart.
servis ağa emin ol ki kawasaki den çok daha iyidir yedek parça hep bulursun sıkıntı olmaz.
aklıma gelenler bunlar ha bide biyere gittinmi hep gözler duke nin üzerinde SS lerin arasına park et insanlar gelip ona bakıyo:cat:
Bana da oyle geldi acikcasi yani bu lastik kotuyse iyileri felakettir. Benim daha ilk motorum dolayisiyla daha iyi lastik kullanmadim ve bilmiyorum. Buna yakin zamanda pirelli rosso 2 almayi dusunuyodum ama gerek kalmadi sanirim
Ninja 250SL ile farkini soran abime/ablama/kardesim icin de:
-Fuarda ikisine de oturdum art arda ninja cok kucuuucuuukkk bir motosiklet. Duke'nin selesine rahatsiz(!) denmesine ragmen (ki hic rahatsizligini gormedim) Duke daha rahat oturus acisindan. Cunku genis dik ve olaya hakimsiniz. Ninja da zaten kucucuk motor yapmislar bi de ss oldugu icin iki buklum oluyosunuz dogru oturus pozisyonunda. Ben sigamadim acikcasi.(Boyum 1.80 kilom 76.)
-Ninja ruzgardan korur abeeaaa karenaji var deseler bile dik oturunca duke'tan iyi ruzgardan korucagini sanmiyorum(Belki de korur surup denemek lazim).Bunun yaninda yandaki karenajlar sadece masraf yere dusunce cebini yakicaktir kawa sonucta. Buna mukabil duke de koruma demiri taktirip en az masrafla yola devam.
-Sekil semal acisindan duke cok daha kasli duruyo onden bakinca, kawa genelde agresif bakan motorlar yapmasina ragmen duke daha agresif bence.
-Bir arkadasimiz yazmis powerparts diye cok dogru yazmis.Ninja da yapabilicegin en buyuk kisilestirme egzoz degistirmek olur. duke'nin kol gibi parca katalogu var yep yeni bir makina olusturabiliyosunuz resmen.
Iki motoru karsilastirmanin yaninda su anda 2014 modelleri eritmek icin ucuzdan satiyolar (kaldi mi bilmiyorum) Ninja'dan daha ucuza geliyo. ABS yok ancak ben zaten baslangic motorunda abs olmamasi taraftariyim. Tabiki hayat kurtarir yagmurda isin kolaylasir vs ama fren yapmayi ogrenmezsen ABS'si devreye girmedigi an rahatligindan eser kalmaz.
-Bu arada servisini bilmiyorum henuz 150kmdir kullaniyorum motoru ancak buyuklerimin deneyimlerinden yola cikarak kawa ile cok buyuk farki olucagini sanmiyorum. Sonucta KTM'ye biniyo olucaksin biraz fazla odemek canini yakmaz

.
Bu arada bi abimin motoru alirken bana soyledigi bir seyi soyliyim. RC200 ve DUKE200 arasinda kalmistim. Sevgili abim bana su sozu soyledi: ikisindeki motor blogu da ayni biri digerinden hizli gitmicek. 2 yil rahat rahat gez trafikte . Bos yere SS gibi gitmeyecek bir makine icin kendi rahatligindan odun verme, ileri de ss kullaninca cok arayacaksin bu rahat zamanlarini dedi. Bir dusun derim. Her ne alirsan al gonlunce olsun tekerin her daim duz bassin.