Opet Benziniyle Uctum

Aslında opet in maskotu tek tekerlekli motosiklet kullanan bir karakter

opetin-yeni-reklam-yuzu-opedo-CHA-804703-1-t.jpg

:cat:

hsk

Birde gittiğin km hesapla daha da uçacaksın :)
4Lt shell 110km yol giderken
4lt Opet ile 140km gidiyorum
Bu kadar fark olur mu demeyin,deneyin ...

Valla herkesin aksine ben de Shell'den çok memnunum. Opeth'in önünden bile geçmem, bp rezalet, bi PO fena değil ama Shell'in üzerine tanımıyorum.

bende de oldu.. hep opetten alirdim, bugün birde bp'den alayim dedim.
motora sanki 5-10 beygir attirdi gibi oldu, motor mondial MAX ama sanki KTM oldu alet!

bundan sonra BP'ye devam!

Arkadşalar aldığınız benzin istasyonunu yazsanız daha iyi olur her marka her yerde aynı olmuyor maalesef.

Olası nedenler :

1 - Psikolojik
2 - Reklam yapıyorsun.
3 - Sana öyle gelmiş :)

Bende 95 ile 97 arasındaki farkı gördüm zamanında shell nitro vardı 97 oktan biraz daha pahalıydı ama gerçekten motorun çekişi artıyodu deli gibi gidiyordu. Geçen sordum kaldırdıklarını söyledi pompacı. Eğer opette 97 oktan varsa ondan deneyin bide depodaki benzini bitirip. Çalışması bile değişecek yanma fazla olduğu için soğuk havalarda daha çabuk ısınacak.

Bende 95 ile 97 arasındaki farkı gördüm zamanında shell nitro vardı 97 oktan biraz daha pahalıydı ama gerçekten motorun çekişi artıyodu deli gibi gidiyordu. Geçen sordum kaldırdıklarını söyledi pompacı. Eğer opette 97 oktan varsa ondan deneyin bide depodaki benzini bitirip. Çalışması bile değişecek yanma fazla olduğu için soğuk havalarda daha çabuk ısınacak.
Tam tersi. 97 oktan daha ZOR yanar-parlar.

insan algısı çok kolay yanılabilir. Dinamometreye koyup denemedikçe bilemezsiniz.

Veya farkı cidden anlayabildiğiniz konusunda iddialıyasanız, şöyle bir test yapın. Bir arkadaşınız Opet ve diğer sevmediğiniz istasyonlardan 5'er litre benzin alsın, ancak hangi şişede hangisi olduğunu bir tek o bilsin, şişelerde sadece rastgele numara yazsın. sonra bittikçe markasını bilmediğiniz şişelerden doldurup kullanın motorunuzu. Daha sonra arkadaşınıza söyleyin hangi numaralı şişenin Opet benzini olduğunu düşündüğünüzü, bakalım gerçekten anlayabildiniz mi? İşin şansa kalmaması ve daha net sonuç elde etmek için testi birden fazla kere yapıp deneyebilirsiniz.

Ben shell ile opeti yarı yarıya karıştırıp alıyorum. Depo 50 liraya doluyor, 25 liralık shell'den 25 liralık yanında ki opet ten alıyorum. Çok acayip kafa yapıyor motora.
(Ne alakası var be abicim. Bu benzinin hepsi aynı yerden geliyor sonuçta. Benzincinin sahibi bişeyler yapıyorsa onu bilemiyeceğim)

Ben de Shell vs. Opet yapıyorum şu an.
Bostancı köprüsündeki Shell'den aldığım 10 lt benzinle tam 275,6 km gittim şehir içi.
Sonrasında da Kartal adliyenin karşısındaki Opet'ten 10 lt aldım. su an 245 km oldu. Bakalım daha ne kadar gidecek :)

Bugün de tam 278 km'de bitti benzinim. Yani Opet'le 2km daha uzun yol yaptım. Bundan böyle başka yerden almam :cherry:

O değil de adamların hizmet anlayışı çok güzel. Pompacısı, kasiyeri falan hep eli yüzü düzgün ve saygılı insanlar. BP'de Shell'de bunu bulmak gerçekten zor oluyor.
Hele hele tuvaletlerine kesinlikle laf yok. Benim gibi, umumi tuvaletlerin kapı kolunu sadece peçeteyle tutan, peçete yoksa kapıda kimsenin dokunamayacağı bir yer bulup oradan açmaya çalışan, o da yoksa içeri birinin girmesini bekleyen manyaklar için elini yaklaştırınca açılan kapı yapmış adamlar tuvalete :cherry: daha ne olsun

Psikolojik etkenler iyidir , zanax 1000 i içince vn 800 ön kaldırıyordu ama opetin tuvaletleri temiz yalan yok

Bugün de tam 278 km'de bitti benzinim. Yani Opet'le 2km daha uzun yol yaptım. Bundan böyle başka yerden almam :cherry:

O değil de adamların hizmet anlayışı çok güzel. Pompacısı, kasiyeri falan hep eli yüzü düzgün ve saygılı insanlar. BP'de Shell'de bunu bulmak gerçekten zor oluyor.
Hele hele tuvaletlerine kesinlikle laf yok. Benim gibi, umumi tuvaletlerin kapı kolunu sadece peçeteyle tutan, peçete yoksa kapıda kimsenin dokunamayacağı bir yer bulup oradan açmaya çalışan, o da yoksa içeri birinin girmesini bekleyen manyaklar için elini yaklaştırınca açılan kapı yapmış adamlar tuvalete :cherry: daha ne olsun

Kolunun dirsek kısmıyla aç kapıları,hapşıracağın zaman oraya hapşır eğer yanında peçete gibi birşey yoksa :)

Ben shell ile opeti yarı yarıya karıştırıp alıyorum. Depo 50 liraya doluyor, 25 liralık shell'den 25 liralık yanında ki opet ten alıyorum. Çok acayip kafa yapıyor motora.
(Ne alakası var be abicim. Bu benzinin hepsi aynı yerden geliyor sonuçta. Benzincinin sahibi bişeyler yapıyorsa onu bilemiyeceğim)
Attila abi senin şu yorumlarına bayılıyorum ya geçen de depoya iki yumurta kırıyorum sesi değişiyor muhabbetine bittim valla :) :) :)

Iyide hocam o yeni kattigin benzin hemen yanmaya baslamazki daha yoldaki hortumdaki benzin var, yani buyuk ihtimal sana o farki hissettiren motosikletin dengeli guzel bir sekilde agirlasmasi ve sanirim ittirmesi benzini yani daha fazla yakmasi olabilir

Attila abi senin şu yorumlarına bayılıyorum ya geçen de depoya iki yumurta kırıyorum sesi değişiyor muhabbetine bittim valla :) :) :)

Aşkolsun! sen diğerlerini beğenmiyore? :(
Valla çok esprilik ortalar yapıyorlar burada ama insanlarla yüz yüze tanışmadığımız için voleyi çakıp doksana takamıyorum çoğunu. Hele şu;
- Motoru aldım ama çok titreşim var, ne yapayım?
sorusu deli ediyor beni. Çoğacayip cevap veresim var, veremiyorum :)

Valla çok esprilik ortalar yapıyorlar burada ama insanlarla yüz yüze tanışmadığımız için voleyi çakıp doksana takamıyorum çoğunu. Hele şu;
:) doğru diyorsun abi , bende şu Çin - Japon tartışmasına anlam veremiyorum ekmek köfte ne bileyim tavuk döner et döner gibi geliyor... Yalnız bu opet muhabbeti gerçekten doğru abi şimdi benzini opetten alsam hep, ağırlık azaltmak için bikac kilo versem 3 beygir farkeder bence depoya da iki yumurta kırdık mı tamam :) :)

motor bu fıtratın var titremek de geç abi :) konuya gelecek olursak sanırım katkı maddelerinden dolayı çok çok az da olsa performans farkı oluyor. msx ime shellden 95 aldığımda 100 zor görürken nitro aldığımda 106 gibi hızlara çıkabiliyordu tabi daha sonra biz ufak tefek ayarlardan sonra o hız biraz daha artmıştı :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar