Merhaba,
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
Kaza AŞTİ'nin önünde, Konya yönünde oldu. Orta şeritte seyrederken solumdaki beyaz aracın bi sağ bi sol yalpa yaptığını fark ettim. Durumu kontrol etmek için kafamı sola çevirdiğim anda önümdeki araç yavaşlamış. Ben de önümdeki araca sol arka taraftan çarptım.
Aracın yavaşladığını fark etmediğim için frene bile basamadım. Ancak 3. vitesteydim ve hızımı biraz düşürmüştüm. Tekrar hız artırırken çarptım. Zaten kaza anı ile ilgili hatırladığım şey, soldaki beyaz araca bakarken kendimi bir anda havada ters takla atarken bulmam, yere düşmem, yuvarlanarak sürüklenmem. Sürüklenirken sol şeritteki aracın altında kalıyordum, adam frene bile basmadı. Ben hızlıca sürüklendiğim için es geçti, yoksa bir darbe de o araçtan alabilirdim.
Kaza anında uçup düşme durumu olduğu için kask, deri mont ve Alpinestar'ın plastik korumalı motosiklet eldiveni sayesinde belden yukarı kırık oluşmadı. Ancak başka eldiven olsa bileklerim de kırılabilirdi. Ayrıca deri mont da sürüklenmesine rağmen yırtılmayarak büyük yaralanmayı önledi.
Ayağımda motosiklet botu olsaydı kazadan hiç hasar almadan kurtulabilirdim. Ancak kaza büyük olmasına rağmen ayak bileğimdeki kırık Sağ Lateral Malleol kırığı ve bu kazaya göre gerçekten küçük bir kırık. Yolda yürürken ayağını burkan veya halı sahada top oynayan kişilerin başına geliyor sıklıkla. Bu kırık türünün sıkıntısı, ödem oluşturması. Motosiklet kazası esnasında sağ baldıra da çok büyük darbe aldığım için bendeki ödem çok büyüktü. Ödem kazadan 25 gün sonra iyileşti ancak tam olarak değil tabii ki.
Kaza 4 Şubat 2015, Saat 21:40 civarı gerçekleşti. 9 Şubat'ta 45 gün heyet raporu verildi. Rapor 25 Mart'ta bitiyor. Alçı 6 Mart 2015 tarihinde çıkarıldı, şu an destekli medikal bileklik kullanıyorum. Ayak üzerine hâlâ basamıyorum. 25 Mart'ta kontrol sonrası fizik tedavi başlayacak. Ayak üzerine basmaya başladığımda bile bir süre daha koltuk değnekleri ile yürümem gerekecek. Tam iyileşme, ayak üzerine bastıktan 3 ay sonraya kadar sürebilir.
Kaza sonrası her ailede olacağı gibi benim ailem de çok tepki gösterdi. Bu yüzden motosikleti satmak zorunda kaldım. Zaten tam olarak iyileşene kadar motosiklet kullanamayacağım. Bu nedenle motosikleti satıp kredi borcunu kapatmayı düşünüyorum. Ayrıca tüm ekipmanlarımı da yenilemem gerekecek.