yazdıklarım silinmiş!!!
cahil muhabbeti yapan arkadaş 3 buji ve 4 valfin etkisi çoktur. bunu sele de oturarak yıllar boyu çer çöp fotoğrafı çekip de çerikli barajında selfie keyfi başlıklı paylaşımlarından anlayamazsın.
gugıl amcanız sora sora babanız oldu, bir daha sor. volümetrik verim nedir ne işe yarar. volümetrik verim yükselirse hani son hız beygir gücüyledir ya beygirin önüne al ulen diyerek arpa atıyor mu? sen sormadan ben ip ucu vereyim volümetrik verim kabaca silindir hacminin yüzde kaçından hayır görüyorsun onu açıklar. volümetrik verim artarsa motorun verimi de artar. verim artarsa aynı cc de daha fazla güç elde edersin. bu kadar basit.
3 buji işe yarar mı? yarar arkadaş. neden yarar peki, sor üvey babana kesmedi mi merak etme dostum sen bizim gibi değilsin. biz daha seleye totomuzu dün koyduk. onunla aramıza yastık koyarak yatıyoruz daha. sen bizim gibi değilsin yıllardır seleyle kı*lı başlı yatıyorsun. eğil kulağını seleye ver yarar kardeşim bu konuda haksızsın diyebilir. sen silindire gönderdiğin yakıtın hepsinden faydalanamıyorsun. bazısı egzozda duman olup uçuyor. 3 buji burada devreye giriyor. ha eşşeği buldum akan suyum da var. yok kardeşim kaçıramazsın. bujin fazla olursa bu defa da alev çemberlerin birbirini sönümlersin. 2-3 ideal fazlası zarar. meseleye dönersek, fazla bujiyle de yakıtı daha etkili yakarsın. e sonuç? yıllardır acımadan oturduğun selen, fotoğrafını çektiğin çer çöp bile söylüyor. beygir kardeşim beygir.
ha bunlar yetmedi mi? teknolojik gelişmelerle daha küçük cc lerle daha fazla beygir gücü elde ediliyor artık. ikna olmadın mı? git 10 sene öncenin aynı cc aynı tarzdaki motor kataloglarıyla bu senekileri karşılaştır. bir fark görebiliyor musun?
ha motorun ciğerini güçlendirdin. aerodinamik sonra devreye girer. senin hesaptan giydirilmiş 50 cc lik motor 200 cc çıplak motordan daha hızlı.
ayrıca kadrandaki sapmanın apaçilerin hevesiyle ilişkilendirmen beni çok güldürdü. o kadranın amacı hızını kontrol etmen. senin bu konulardan uzak olduğun belli ancak beni üretici yerine koy. sence ben daha maliyetli sistemle senin km ni hatasız ölçmek yerine kabul edilebilecek sapmayla daha ucuza işini gören bir cihazla ölçüm yapacarken o masrafı yapar mıyım?
son olarak gps cihazının sıfır hatayla ölçtüğünü sanma.
dipnot: admin kardeşim, bak o kadar uğraştım, yazdım, ettim. üç defa imla hatası var mı diye defa anlam bozukluğu var mı diye kontrol ettim. iki dakikada siliyorsun. benim kimseye bir şey dediğim yok. ben suyun eşşekte farklı amaçlarla kullanıldığını bilmiyorum. o tamamen siz ve sayın forum üyelerinin beni yanlış anlamasından sebeplenen durumdur. benim aklımın ucundan öyle bir eylemin olacağı geçmez. tövbe tövbe.
"bu mesajda yazılan kişi ve kurum isimleri tamamen hayal ürünüdür."
saygılarımla...