Merhaba,
Açıkcası motorcu selamının bu şekilde verildiğinden haberim yoktu, zira sürdüğüm şehirde de biri bu şekilde selam verse, herhalde anlam veremezdim.
Ancak araba kullanıcıları genelde şehirlerarası yollarda, sellektor ile radar olduğunu belirtirken, 20 plakalı bir şehirde iki 44 plaka karşılaştığında da korna ile selamlaşıyorlar.Yurt dışında da sehirler arası yolda, sellektor yaparak birbirine haber verme ya da aynı plakaların selamlaşmasının korna ile olması söz konusu değildir elbet,her ülkenin kendine göre farklılıkları bence normal,eksiklik değildir.
Birde anlam veremediğim konu, araç içerisindeyim, kocaelinde bayan bir sürücü gördüm hanım sürücü sürekli bik bik bik, korna çala çala "ben burdayım" diye diye seyrediyordu. O sıralarda da,bana genelde sehir içinde ara ara korna çal derlerdi,görünür ol derlerdi. Ne derece doğru bir husus bilemiyorum,
Olcan138'in dediğne göre, kimse gereksiz yere alarma geçirilmemiş,dikkat dağılmamış, yolun ve aracın kontrolü kaybedilmemiş olur söylemi. Sanırım,yer zaman duruma göre değişiklik gösterecek şeyler.
Kazasız-belasız