Kanuni BretonS marka motorum 3 hafta garajta yattı ve çalışmıyor...

Kanuni BretonS marka motorum 3 hafta garajta yattı ve çalışmıyor. Kick start(ayaktan marş)'ı da denedim fakat olumlu tepki alamadım. Kanuninin servisi de evime uzak. Motorumu nasıl çalıştırabilirim?

Benim motorum da 3 hafta yattı. Döndüğümde aküsü bitmişti. Jikleyi en üste yakın bir yere çektim. Gaz kolunu biraz çevirdim ve kick start ile çalıştırdım. 1-2 denemede nazlandı çalışıp stop etti.3.de çalıştı.
Sizinki de çalışacaktır. En kötü yokuş aşağı vurdurun

aküyü dışarıda şarj etmeye ya da bir arabanın aküsünden uzatma ile enerji verip çalıştırmayı deneyebilirsiniz, 3 haftada benzin pislenip karbüratörde sorun çıkarmaz heralde...

Benim motorum da 3 hafta yattı. Döndüğümde aküsü bitmişti. Jikleyi en üste yakın bir yere çektim. Gaz kolunu biraz çevirdim ve kick start ile çalıştırdım. 1-2 denemede nazlandı çalışıp stop etti.3.de çalıştı.
Sizinki de çalışacaktır. En kötü yokuş aşağı vurdurun

Çalıştarmayı ben 4-5 sefer denedim, çok denememde sıkıntı olmaz herhalde? Vurdurmayı denerim, teşekkür ederim. :)

aküyü dışarıda şarj etmeye ya da bir arabanın aküsünden uzatma ile enerji verip çalıştırmayı deneyebilirsiniz, 3 haftada benzin pislenip karbüratörde sorun çıkarmaz heralde...

Daha önce de akşamları motoru bırakıp, sabah çalıştırmayı denediğimde 2., 3. seferde çalışıyordu. Bir'de jikleyi hafif bile çeksem; gazdan elimi çektiğimde stop ediyor. Sebebi ne olabilir?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------

Valla hocam motorcu muhabbeti kanalını takip ediyorum onunda motoru 3 4 hafta yattı aküsü bitmişti.

Az önce izledim onun videousun, Onun motoru büyük bir motor olduğundan kick start mevcut değil. Aküsü bitik bile olsa, benim bildiğim kick start'dan motor çalışır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------

Bu arada o espiri şeysini görmedim değil. :D

yuasa marka entelenerji sitesinden akü al ve o saydığın problemlerden kurtul :) 3 katı fazla para vericen ama motor tek seferde her seferinde çalışacak :) elbette elektrik sisteminin kurcalanmamış, alarm vs olmadığını varsayarak bunu söylüyorum, öyle bir durum varsa akü girişine devre kesici tak, aküyü bitirmeye meyilli bir şey varsa ya da kısa devre varsa ondan da kurtulmuş olursun ...

yuasa marka entelenerji sitesinden akü al ve o saydığın problemlerden kurtul :) 3 katı fazla para vericen ama motor tek seferde her seferinde çalışacak :) elbette elektrik sisteminin kurcalanmamış, alarm vs olmadığını varsayarak bunu söylüyorum, öyle bir durum varsa akü girişine devre kesici tak, aküyü bitirmeye meyilli bir şey varsa ya da kısa devre varsa ondan da kurtulmuş olursun ...

Sorun akü olsa bence Kick Start ile motor çalışırdı. Benim bilgimle söylüyorum. Çok bretonS gördüm, Xenon far takıyorlar, akü bitiyor ve hiçbiri marş yemiyor. Kick start ile çalıştırıyorlar. Motordanda bilgim '0' gibi birşey. Karbüratör'de pislik falan olabilir mi? Motor yeni sayılır. 1700km'de.

Karbüratördeki TAHLİYE CİVATASI'nı gevşet ve benzin bir çorba kaşığı boşalmasını sağla,

sonra tekrar dene JİKLEYİ ÇEKEREK ayak marşı ile el marşına aynı anda bas hafif gaz vererek...

Motoru son stop ettirdiğinde hiç bir sorun fark etmediysen ve benzini varsa benzini musluğuda açıksa vurdurarak çalışmayacak karbüratörlü motor yoktur. İlk çalıştırmada gaz ayarını bozma. Yani ne çok gaz ver ne de hiç. Çok az olmalı. Onun bir gaz yeme ayarı var. Orada iki üç dakka sabit tut, sonra hafif hafif gaz yükselt.

Karbüratördeki TAHLİYE CİVATASI'nı gevşet ve benzin bir çorba kaşığı boşalmasını sağla,

sonra tekrar dene JİKLEYİ ÇEKEREK ayak marşı ile el marşına aynı anda bas hafif gaz vererek...

[url]http://i.hizliresim.com/vm8WRr.jpg[/url]

Çok teşekkür ederim, deneyeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------

Motoru son stop ettirdiğinde hiç bir sorun fark etmediysen ve benzini varsa benzini musluğuda açıksa vurdurarak çalışmayacak karbüratörlü motor yoktur. İlk çalıştırmada gaz ayarını bozma. Yani ne çok gaz ver ne de hiç. Çok az olmalı. Onun bir gaz yeme ayarı var. Orada iki üç dakka sabit tut, sonra hafif hafif gaz yükselt.

Teşekkür ederim, 1-2 arkadaşımda gördüm, çalıştığında sıkıntı olmuyordu. Tek marş ile çalıştırıp motora atlayıp gideni gördüm(10-12 saat çalışmasa bile.). Fakat benim motorum geceden koyup, sabah baktığımda 1-2 denemeyle(zorla) çalışıyor ve ilk çalıştığında gaz yemiyor. Gazı açtığımda; benzin yokmuşçasına boğuk bir ses ile stop ediyor. Aynı zamanda ısınmasını beklerken jikleyi açıyorum, garajın kapısını kapatayım derken(elimi gazdan çekiyorum) stop ediyor. Bu bir süre sonra düzeliyor fakat ilk çalışmada neden böyle birşey yapıyor bilmiyorum. Servise götürmeli miyim yoksa kendim de çözebilir miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar