Arka frenle dönüşleri kombine edebilirsin arka frenin amacı motoru durdurmak degil motorun akıp gitmesini engellemektir hızı kontrol altına almassan ya karşi seritten çıkarsın yada duvara toslarsındozajı iyi ayarlayamassan arkayıda kaydırabilirsin yavaş yavaş pratik yapa yapa öğren
![]()
Frene bas o ara elin debriyajda olsun sonra yavaşça motosikletin sesi değişene kadar debriyajı bırak motosikletinde hafiften titremeye başlayacak seside değişince freni bırak ama debriyajı o şekilde tutmaya devam et, freni bırakınca motosikletin geri kaçmadığını görürsün zaten o ara ağır ağır gaz vererek kalkışını yapabilirsin.
Bende yeni başladım sayılır motora,sıfır bilgi ve tecrübe ile bu işi nasıl kıvırırm diye düşündüm hep,tutunki arkadaş ve aile çevremdede motor kullanan yok,numuleniğim yani
ama ben bilinçli davranıp bu işi adam gibi öğretecek kurum aradım ve en sonunda gis akedemiye kayıt oldum.B ehliyetim zaten vardı ancak bu iş başka bir iş ,motor kullanmak çok farklı arkadaşlar.gis akdemiye ben şahsen teşşkürlerimi borç bilirim zira başlığı açan arkadaşımızın ve diğer sıkıntı çeken motorcu arkadaşlarımızın sıkıntılarını ben bu eğitim merkezinde yaşamadım.Şöyle diyim ben ehliyeti almadan önce kuba superlight 200cc motor aldım ancak ehliyet sınavı ve beceri eğitimlerim bitmeden 2 ay boyunca o motora binmedim..
gis akademi şuan türkiyenin en büyük ve en prestijli motorsiklet eğitim kurumu,kemrburgazda çok büyük bir eğitim pisti bulunmakda ve "uluslararası eğitim" verilmekde.sadece a2 ehliyeti almak için tüm gün kompkat bir eğitim veriliyor sonra da ehliyet sınavını bekliyor arkadaş ancak bununa haricinde ek olara bireysel beceri eğitimleri var.Bu eğitimler 10 saat sürüyor ve bu 10 saat bittiği zaman şayet kendi motorunuzda var ise hakimiyet eğitimi ve en sonunda tam günlük bir trafik eğitimi veriliyor.
Buradaki yokuş yukarı yada viraj problemi çeken arkadaşlar o eğitimleri göremedikleri için zorlanmaları normal,hangi viraja frensiz girilemeli hangi virajda fren edilmeli vs birçok teknik konu var.Yani bu iş sokak arasında çalışılarak öğrenilmez,öğrenilsede çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum.evet bu konu bir noktada maddi imkanlarla alakalı bir konu,ben ehliyet ve beceri geliştirme dahil 1200 tl para verdim gis akademiyie(700 ehliyet+500 beceri eğitim-ayrıca motorumu ücretsiz onların kapalı garajında tutuyorum)
Ben trafiğe kendi motorumla eğitim alarak çıktım,benim sağlığım ve güvenliğim bu parasal rakamlardan daha değerli,kaza yapıp başıma büyük bela alıp hastanelerde sürüneceğime cebimden para gitisn ama adam gibi öğreneyim bu işi istedim,ve istediğimide fazlasıyla aldım.gis akademi zaten altın elbiseli adam barkın bayoğlununda desteklediği,sponsoru olduğu bir akademi v esahibi ilede çok samimi dostlar.Dün motomax açılışında birlikteydik kendisi ile kemerburgazda çok güzel atmosfer vardı,harleyci tamer karadağlı ve arkadaşlarıda oradaydı.kısacası bir motorsiklet klübü havasında olan bir eğitim merkezi diyebilirim,birçok motor serviside orada mesela (harley -ducati dahil)
benim tavsiyem merdiven altı yada sokakta bu işleri öğrenmeyin,kulakdan dolma bilgiler ile canınızı tehlikeye sokmayın.forumlardada çok dikkat ediyorum ciddi kaza yapanlar bu işi bırakıyor,nedeni yanlış yada eksik bilgiler ile motor kullanmalarından kaynaklı.bu iş fedakarlık isteyen bir zevk dolayısı ile eğitim almadan,ehliyeti kazanmadan motor kullanmayın.
bu arada ben ilk ehliyet sınavına girdim ve kazandım,az bir eğitimim olmuştu,yani temel bir günlük eğitim ve 2 saatlik bireysel eğitim ile sınava girdim.35 yaşında hayatında hiç motora binmemiş birisi için güzel bir sonuç tabikide :cherry:
Son düzenleme: