Merhaba arkadaslar,
Egzos malum bir konu. Benim hosuma giden IXIL L2X.http://www.camgoz.com.tr/asp/product/27051/IXIL-L2X-PERFORMANCE-SES-EKSOZU
Taktirmadan once sizden fikir almak istedim. Sanırım CBR650F'e egzos montajı biraz zor oluyor. Bu konuda biraz bilgisizim. Hic elleme gerek yok, kesmek gerekir, motorun gidişi bozulur yorumlarını alıyorum. Siz ne dersiniz? Birde begendigim egzosu onerir misiniz? Diger modeller soba borusu gibi duruyor hosuma gitmiyor diyebilirim.
Selamlar
Bahadır
Hiç elletme diyen ''halt'' yemiş, ben 2011 Honda CB600FA Hornet'ime Boğazdan komple Arrow (slip-on+headers) taktım, 2 yıldır hiç bir sıkıntı yok...
İmkanın varsa sadece tüp değil-komple sistem takmanı tavsiye ederim...Full Sistemle beraber bir K&N yada BMC perf. filter (bende BMC var) ve Denso İridium buji ile motorun bir canavara dönüşecektir...:wiinkk:
Ne gibi zarar verir???....P.Commander'in ne olduğunu biliyorum-fakat beni teknik olarak aydınlatırmısın....PC motorumu korumaya mı alacak????....:cyclopsan
Performans hava filtresi ve komple egsoz uygulaması aynı anda uygulandığında motordaki hava sirkülasyonunu ciddi oranda arttırır. Motorunuz daha çok hava kullanarak yanma gerçekleştirir. Gücü bi nebze artsa da asıl artışı aynı oranda benzini de arttırdığınızda elde edersiniz. Sonuçta ideal yanma ve yanma odası sıcaklığı için yakıt hava karışımını dengelemelisiniz. Evet siz havayı ciddi oranda arttırmışsınız ama benzin aynı.. İşte power commander bu aşamada yakıt kontrolünüzü sağlıyor ve karışımı dengeliyor. En az bu kadar daha güç artışı ve mükemmel gaz tepkisine sahip olursunuz. Yakıt-hava karışımı (benzinden)fakirleştikçe yanma odasındaki sıcaklık artar ve bu belli bi oranı geçerse uzun vadede motorunuzun ömrünü azaltır. (Daha da fakirleşirse bu bu vade çok daha kısalır ama sizde öyle durum öyle değil, aksi halde öyle olsa güç artmaz aksine azalırdı ve/veya belli devirlerde teklemeler-gaz yememeler yaşardınız.):cat:
Geçmiş olsun her işte bir hayır vardır. Belki çalınmasa kaza yapıp ciddi hasar alacaktınız. Cana gelecek mala gelsin, Allah beterinden saklasın.
peki neden 600rr a gore baya az yakiyor, onun kadar hizli ani devir ceviremedigi icin mi, birde eski model 2. el olarak hangi modeli onerirsiniz 600f4-4,5lt gibi, 50cc artırarak alt devirlerdeki torku yükselttiler.