Depodaki benzin yok olmuş

S.A arkadaşlar bi hafta önce karbüratörü söküp temizleyip geri taktım depoyu doldurdum gayet iyiydi 4 gün sonra bi bastım marsa tık yok depoya baktım tam takır kuru bakır 1 damla bile benzin kalmamış bende karbüratörden şüpheleniyorum bana bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz ?

karburatorden akmis olabilir karburatorun alt kisminda conta var acaba onumu yirttin yada samandira takili kalmis olabilir ama 1 depoda akarmi bilemedim

Bir yerinden ciddi miktarda hava aldıysa buharlaşmış da olabilir. Araba lpg ye geçtikten sonra depodaki benzin 2,5 ayda tamamen buharlaşmıştı.

hsk

Karbüratöru temizlemişsin vidaları geri takarken benzin tahliye vidasını taktınız mi yada iyi sıktıniz mi buradan da olabilir sorun kendi düşüncem.

Karbüratöre giden benzin hortumunun ucunda bir kelepçe var.onu kontrol et..

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Karbüratöre gelen hortumu yerinden çıkarıp benim bir depo benzini boşaltmışlardı. Hortumu da yerine takma gereği duymamışlardı.
Evet, göze çarpan teknik bir hata yoksa çalınmış olabilir.

Yolda akıtmamış anladığım kadarıyla, Benzin kaçırmasından bahsedilmiş ama eğer benzim akıtsa herhalde motorun yanında yöresinde benzin olurdu diye düşünüyorum. Motorunuzu sürekli farklı yerleremi park ediyorsunuz, (bence ev yakınında sürekli aynı yere park etmek çok önemli çünki araçta bir sorun olursa yağ akıtma vb.. anlamanın en kolay yolu durduğu yere bakmak.)

Valla vidalarını iyi sıktım gibi hatırlıyorum ama bi yeri gevşek ya da açık kalmışta olabilir çalınacığını hiç düşünmüyorum köyde kapalı garajda yatıyo motor :)

Depo kapağı nasıl sıkıntı olabilir ,? Bende benzinimin 10 gün yatma için fazla buharlaştığını düşünüyorum

hsk

Çalmış olsalarda mutlaka hortumu söküp alırlar ki öyle olsa karbüratör de benzin kalır o benzinde motoru çalıştırmaya hayli hayli yeter karbüratöru iyi bi gözden geçirin bence

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------

Yolda akıtmamış anladığım kadarıyla, Benzin kaçırmasından bahsedilmiş ama eğer benzim akıtsa herhalde motorun yanında yöresinde benzin olurdu diye düşünüyorum. Motorunuzu sürekli farklı yerleremi park ediyorsunuz, (bence ev yakınında sürekli aynı yere park etmek çok önemli çünki araçta bir sorun olursa yağ akıtma vb.. anlamanın en kolay yolu durduğu yere bakmak.)

Yağ akitsa evet belli olur da benzin uçup gidiyor 1dk içinde.

Aynen doğru söylüyorsunuz karbüratör bitik zaten birde motor yokusta sıyırıyorda balataları vs bunları bi ustaya değiştitirsem kaça maal olur acaba motorum ramzey 100 cup

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar