- Konu Yazar
- #21
Islami açıdan soruyorsan bildiğim kadarıyla şöyle: eğer bu dünyada biryerlerinden çıkmazsa diğer tarafta daha fena patlayacaktir. Eğer bu işlerden uzaksan ve şans oyunuyla alınan motor hayretmez açısından bakarsan batıl inanç olarak yorumlarım bu bakış acısını. Ben motorun ustunde yatan kedilere ilismiyorum belki sadakasi vardır da olası kazalardan koruyordur diye
Zaten en büyük tartışma dini yönde, dini otoriteler(!) Haram para yaramaz şeklinde yaklaştığı için insanın içinde şüphe uyanıyor, sonra durup bir düşünüyorsun adam haram parayla imparatorluk kurmuş , saraylarda yaşıyor. Heralde diğer dünyada çıkacak bir tarafından diye kendimizi kandırıyoruz. ( şahsi fikrimdir , kesinlikle polemik yaratmak amacında değilim )
Tabi şans oyunundan gelen para harammıdır ? konusuda ayrı.. Yukarda bir arkadaşımızın dediği gibi insanlar o parayı riske atıyrlar. Şahsen ben İddia yada piyango oynucaksam bilete yada kupona verdiğim parayı yolda düşürmüş farzediyorum.
