Uçaklar da geri vites ve korna var mı?

abi başlıcaksan mutlaka eğitimlerini al. ehliyetle kalma :D mümkünse küçük cc le başla. öyle hemen ay ses hızını geçtim, son huız yaptım, ben 10000 km yaptım büyük cc ye geçiyim deme sakın abi.istersen 2 zamanlı al ( bu arada 2 zamanlı wankel motorlar (bence geleceğin motoru) uçaklarda kullanılmaktadır). ama 2 zamanlı alcaksan benzine yağ kat abi motoru yersin. sonra rotatery (piston) kitler. Allahu Ekber Allahu Ekber diye durmaya çalışırsın :D:D:D:D

abi başlıcaksan mutlaka eğitimlerini al. ehliyetle kalma :D mümkünse küçük cc le başla. öyle hemen ay ses hızını geçtim, son huız yaptım, ben 10000 km yaptım büyük cc ye geçiyim deme sakın abi.istersen 2 zamanlı al ( bu arada 2 zamanlı wankel motorlar (bence geleceğin motoru) uçaklarda kullanılmaktadır). ama 2 zamanlı alcaksan benzine yağ kat abi motoru yersin. sonra rotatery (piston) kitler. Allahu Ekber Allahu Ekber diye durmaya çalışırsın :D:D:D:D
koruma ekipmanlarınıda eksit etme bikaç milyon tl de onlara ayır paraya kıyıp 98 model savaştan çıkma f16 alıp ( F-16C/D: 28.520 milyon TL(1998)) paraşütsüz g-tulumsuz gezen abiler var fırlatma koltuğunu söküp seleye yatanlar var
konya sanayisine düşse o uçak yeminle abart egzoz takarlar mig 25 nozulu falan +:D

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Konu çok iyi ya :D Bi deli kuyuya taş atıyo 40 deli gelip onlarda atıyo .. :queen: sonra durum bu tabi ^^

Aynı zamanda yararlı konu olmuş bizde bilgilenmiş olduk teşekkürler :rendeer:

Goygoy biliyorum, bakmayayim bakmayayim dedim sabahtan beri, olmadi.
Bu arada,

Gidon titriyo arada sebebi ne olaki, turbulanstir o dediler ama emin olamadim bosluk mu olaki

Motosikleti
SuZan
dWZAzn.jpg
[/url][/IMG]

uçaklarda iki tane pilot olduğuna göre,acaba sadece birisinde ehliyet olsa caiz midir? :)
ayrıca her taşıtta,mesela tren vapur gibi taşıtlarda bile korna varken uçaklarda niye olmasın dimi. :)

Uçaklarda geri vites aslında var. türbinler ters döndüğünde uçak geri geri gidebiliyor. Geleceğin uçak tasarımlarında belki vardır :queen:

Buradan geleceğin uçak tasarımlarına göz atabilirsiniz. -> webtrologi

abi uçak alıcaksan disk kilidinide eksik etme. kör olası hırsızlar kol geziyor heryerde. :D

benim de merak ettiğim bişey var. ama korkuyorum üstüne biraz daha koydurup zorla ybr aldırcaksınız diye :D
trenlerde şanzuman var mı? bi de motorları nasıl motorlar kaç cc kaç beygir kaç silindir. sistemi nedir yani?
elektrikli trenlerde var mı?
mazotlu trenlerde var mı?

benim de merak ettiğim bişey var. ama korkuyorum üstüne biraz daha koydurup zorla ybr aldırcaksınız diye :D
trenlerde şanzuman var mı? bi de motorları nasıl motorlar kaç cc kaç beygir kaç silindir. sistemi nedir yani?
elektrikli trenlerde var mı?
mazotlu trenlerde var mı?

Dizel trenlerde elektrikli;motoru elektrik üretmek için kullanıyor.:)

Kısaca pervaneli tabir edilen bazı uçaklar pervane açılarını değiştirerek yerde geri geri gider. Uçakta korna vardır, yerde "head set" bağlantısı yoksa, pilot ihtiyaç halinde korna çalarak ikazda bulunur.

:pOnca işimin arasında ben bile merak edip girdim helal vallahi konu açanlara

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar