- Katılım
- 17 Şub 2013
- Mesajlar
- 360
....
1)usb şarjı motor kaldırır sorun çımaz
2)motorun gücü yani statörün gücü yetmez inverter bağlama direk alayım demişsin direk alırsan statörde ac akım var invertera gerek olmaz fakat elektrik çok dalgalı gelir
ısıtma yapılabilir ama zamanla motor bloğu ve segmanlar aşırı ısınmadan aşınabilir su soğutmalı olsaydı sorun olmazdı birde kendini yakma ihtimalinde var çadırda![]()
Bizim motorun far elektriği aküye bağlı değil sanırım. Çünkü gaz verince normal yanmaya başlıyor.
O zaman, çakmaklığı ön far kablosu gibi bir yerden çekersek, aküyü boşlatmamış oluruz.
Rölantiyi de biraz yükseltiriz, çakmaklığa invertörü bağladığımızda da 220 volt elektriğimizi almış oluruz.
Düşündüğüm invertör 450 watt'a kadar elektrik verebiliyor. Bu kadar elektrikle küçük cihazları şarj eder, laptopu çalıştırırım.
Hatta evde kullandığımız fanlardan bile çalıştırabilirim.
Fanı da motorun önüne koyarsam, motoru da fazla sıcaktan kurtarmış olurum, ayrıca motorun ısısı çadırın içine daha hızlı yayılmış olur.
Hiç olmadı bunlara ek, motora önceden ısı ölçer taktırırım, aşırı ısınmaya başlarsa motoru kapatırım. Motorun sıcaklığı da gece boyu bizi ısıtır zaten.
Böyle olmaz mı?
Son düzenleme: