Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

bende bu farlardan istiyorum :)

Benim paylaştığım sis farından bahsediyorsanız beklemede kalın :) Gelecek mi gelmeyecek mi o bile belli değil daha... Temizinden 1 ayı var gelmesi için :)Satıcıyla görüştüm bir sıkıntı çıkmaz Türkiye'ye birkaç kere gönderdik sorunsuz ulaştı dedi.

http://i966.photobucket.com/albums/ae145/jrpiethrower/IMG0291A.jpg

Bu sekilde bir canta yapisi da olabilir. Cunku bizim motorlar zaten kaba buyuk degil o yuzden sert canta sorun olabilir ayrica yan cantalarda kırılma ezilme vs gibi durumlarda olabilir insanlik hali yanai. Soft canta yagmurluklu olanlar da var hemde kullanim kolayligi var. Genelde dikkat edin uzun turlara cikanlar soft yağmur geçirmez canta kullanir cunku kirilma ezilem kopma vs gibi durumlari yok. Cbf 150 canta demiri gibi topcase ve yan canta demiri gibi drifte uygun sekilde yapilip cantalar konulabilir.

Bu soft çantalardan ben de düşündüm bi ara. Ama nasıl sabitleyeceğiz hiç bilmediğim için pek üstünde durmadım. Bir de egzoz biraz yukarıda driftlerde, soft çanta sıkıntı olur mu hiçbir fikrim yok. Eğer drifte takan görürsem ben de düşünürüm. Deneyen kişi de yok ki bilelim :p :cherry:

Zuzuw vardı driftle iki kişi ve yan soft cantali olarak 2300 km lik gezi yapmislardi. Canta demiri varmiydi bilmiyorum fakat canta demiri su sekilde oluyor. Topcase sabit ve yan cantalarda kemerler koltuğun altindan geçiyor yan demirlerin uzerinde duruyor ve bu sekilde ne motora nede baska yere degiyor.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...NDgtOCSekb691601WV1X_A7QXo16Rcmd_dLpch6ugMJQw

Yada yan canta sert takilacaksa kucuklerden takilabilir cunku motor kaldirmaz o kadar buyuk cantalari.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...5P4vb18-eSdBFzucQGwDSKDDjWvl0_suQ-mF-m2vwLhpA

Son düzenleme:
Bence driftte yanlara sert çanta takmaya gerek yok. Soft çantalardan demirsiz ne kadar verim alınır bilmiyorum, sarkma vs olabilir. Ama demirle de uğraşmak istemem şahsen :p. Zaten ayda yılda bir takacağım soft çanta için yanlardan demir uzanıp durması göze pek hoş gelmez. Demirsiz şekilde kullanandan olumlu yorum duyarsam düşünürüm kesinlikle. Şuan maddiyat biraz sıkıntı ama birkaç aya düzelir onu da takabilirim motora :)

Yan demirler katlaniyor ve sarkma olmuyor. Cbf demirleri o sekilde. Ayrica hem topcase icinde saglikli saglam olur. Demirsiz sarkma olur yipranir kopar bir zaman sonra ama demir olsa cantalarin yukune destek olur.

Evet şimdi biraz araştırdım da demirsiz sıkıntı oluyormuş. Hiç olmadı sürtünmeden dolayı motorun boyasına zarar verme ihtimali varmış. İyi de o demiri drift için yapacak ya da yaptıracak biri lazım :silent: Kime yaptırabiliriz ki bunu ?

demiri alıp sanayiye gidip tornacı bir dükkanda kaynak yaptırabilirsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:57 ----------

benim yan çanta demirinde uygulayacağım işlem motora hiçbir şekilde ne bir kaynak nede bir delik açmadan çanta demirine biraz farklı bir şekil vererek sökülüp takılma şeklinde yapacağım.

demiri alıp sanayiye gidip tornacı bir dükkanda kaynak yaptırabilirsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:57 ----------

benim yan çanta demirinde uygulayacağım işlem motora hiçbir şekilde ne bir kaynak nede bir delik açmadan çanta demirine biraz farklı bir şekil vererek sökülüp takılma şeklinde yapacağım.

Açıkcası bu işlerden anlamıyorum. O yüzden yapılı vaziyette görmeden demir işine girmeyi hiç istemem :) Sizin yapmanızı bekleyeyim şimdilik.. :) Zaten çanta demiri siparişini verdim bile. Bu yan demir işini sipariş verdiğim demirin üstüne yapabilir miyiz ?
http://www.kalyoncumotor.com/mondial-125-mh-drift-canta-tasima-demiri-portbagaj

buna rahat uydurursun kolları amortisöre kadar uzanıyor benimki biraz daha kısa ama bir şekilde uyduracağım.Ama fiyat olarak pahalıymış ben 25 tl ye aldım arka çanta demirini =)

Evet ben de ilk başlarda kısa modelle bunun arasında git gel yaşadım. Daha sağlam olacağını düşündüğüm için de bunu sipariş verdim. Hem kazık yemeyen motorcu mu olurmuş :p

Gümrükte sorun olmuyor zaten aldığım seylerin fiyatları boyutları ufak oluyor takip numarası varsa kolay ertsei gün kendiniz gidip teslim alabilirsiniz

1 haftada gelen siparişlerim cok oldu satıcının siparisi kargoya verme süreside önemli 1 haftadada gelir 2-3 haftadada gelebilir orası hiç belli olmaz takip numarası yoksa postanenin eline düştün onlar ne zaman teslim ederse bizim burdaki postane devamlı yogun :) yerine görede degisir

Takip numaran varsa raad olursun hiç merak etme

Son siparisim postaneye geldi takip numarasından görüyorum nerde oldugunu 5-6 gün bekledim bekleki postane size gelip teslim etsin olası yok gidip kendim teslim aldım :)

Son düzenleme:
Gümrükte sorun olmuyor zaten aldığım seylerin fiyatları boyutları ufak oluyor takip numarası varsa kolay ertsei gün kendiniz gidip teslim alabilirsiniz

1 haftada gelen siparişlerim cok oldu satıcının siparisi kargoya verme süreside önemli 1 haftadada gelir 2-3 haftadada gelebilir orası hiç belli olmaz takip numarası yoksa postanenin eline düştün onlar ne zaman teslim ederse bizim burdaki postane devamlı yogun :) yerine görede degisir

Takip numaran varsa raad olursun hiç merak etme

Son siparisim postaneye geldi takip numarasından görüyorum nerde oldugunu 5-6 gün bekledim bekleki postane size gelip teslim etsin olası yok gidip kendim teslim aldım :)

peki nerden sipariş edecem gerçi satıyorum motoru ama masraf etmesem mi? :)

Ebay alixpressde var sahibinden.comda satanlarda var kargo parasıda ister onlar

Ebay aliexpress sahibinde.com hepsine bak motoru satacaksan boşa masraf etmeye gerek yok

Nedense bir türlü ısınamadım şu custom kafa grenajı ve farlara, orjinali daha çekici geliyor bana :)

Motosikleti
Henüz yok.
Driftin ön farı sadece önüne ve sağ ve sola doğru aydınlatıyor uzağı goremiyorsunuz uzunları açtığınız da ise benimkinde sola uzağa doğru gosterirdi, belki 55w takılırsa biraz daha iyi aydınlatır ama desteklemek lazım sis farları gibi aydınlatmalarla. Hava iyi olursa pazar gunu bir Edirne yapma niyetim var dadaş'a duyurulur, şahsen gelirsem mesaj veya telefon açarım sağlıcakla kalın dikkatli surelim.

Ampul fazla bulunmuyor h3 35 w sis farı diye geçer başka ampul bulmanız gerekir orjinalinki çabuk patlıyor plastiklerde fazla iyi deyil çabuk çiziliyor siperlikdeki plastiği duvara felan deydireyim demeyin hemen çizilir :) temiz kullanılırsa sorun olmaz şekil olarak iyi motora ayrı bir hava katıyor aydınlatmada orjinale göre iyi ışık dağılması yok önünü aydınlatıyor aydınlatmasıda gayet iyi
gene olsa gene alırım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:09 ----------

Driftin ön farı sadece önüne ve sağ ve sola doğru aydınlatıyor uzağı goremiyorsunuz uzunları açtığınız da ise benimkinde sola uzağa doğru gosterirdi, belki 55w takılırsa biraz daha iyi aydınlatır ama desteklemek lazım sis farları gibi aydınlatmalarla. Hava iyi olursa pazar gunu bir Edirne yapma niyetim var dadaş'a duyurulur, şahsen gelirsem mesaj veya telefon açarım sağlıcakla kalın dikkatli surelim.

Arama kısmından zamanında aratmıştım 55 w takmak diye yorumlar iç açıcı değildi sonra vazgeçtim :cherry:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar