Motorsikleti kendi üzerine yapmak için EHLİYETİN olması gerekiyor mu ?

Motor alıcam ama ehliyetim yok. sınava gircem 1ay sonra. plaka falan çıkartırken sıkıntı yaşarmıyım ? Lütfen cevap verin. plakayı kendi üzerine yaparken ehliyetin olması zorundamı? ayrıca motoru üzerime almak içinde aynı şekilde ehliyet gerekli mi ?:farao:

Evi üstüne alırken ehliyet sormadıklari gibi sıkıntı olmaz. :) Pangea'nın dediği gibi reşit olmanız gerekir.

reşit olmadan olmazmı saçmalık değilmi 17 de ehliyet veriyorlar ama motoru vermiyorlar ben napıcam :(

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Reşit olma yaşı 18 .. hayır zaten anlamış değilim 17 yaşındaki adama kamyon ehliyeti vermek motor ehliyeti vermekten daha mantıklı.. araba 18 ise motor en az 20 olmalı sokakta gençleri gördükçe içimden bu geçiyor.. Herneyse 18inde üstüne ne istersen alırsın ehliyet gerekmez ztn gerkeli cvp verilmiş ..

17de ehliyet vermes düpedüz saçmalık zaten

Neden ? Yaş mı yoksa tecrübe mi önemli ? 17 yaşına gelince koştura koştura ehliyet almaya giden mi var sanki.. Ben 17 yaşında direksiyon sınavına girerken, adamlar 40-50 yaşında 1000lik motorlarla direksiyon sınavına gelmişlerdi. Dallamaların yeni aklına gelmiş ehliyet almak.

Neden ? Yaş mı yoksa tecrübe mi önemli ? 17 yaşına gelince koştura koştura ehliyet almaya giden mi var sanki.. Ben 17 yaşında direksiyon sınavına girerken, adamlar 40-50 yaşında 1000lik motorlarla direksiyon sınavına gelmişlerdi. Dallamaların yeni aklına gelmiş ehliyet almak.
sen herkesi kendin gibi sanıyorsun. sen bilinçli kafası çalışan adamsındır. ama herkes böyle değil. 17 yaşında kafa daha basmaz dostum. mantıklı karar vermek olgun davranmak imkansıza yakındır. istisnalar olabilir tabi ama bu kanıyı değiştirmez. 17 motosikjlet için erkendir.

17 kesinlikle erken ama trafikte kullanmak için, yoksa sporcu olacağım insanlardan uzakta çalışacağım denirse sorun değil. Bu ülkede bir şey satın almak için paranız olması yeterli, çok ileri bir mantık beklemeyin, aksi halde bu durumda olmazdık.

Paran olduktan sonra lisanssiz, ucurmayi bilmeden ucak bile alabilirsin. Gerekmez ehliyet :)

18 yaşını doldurmadan üstüne bir şey geçiremiyorsun. Babam atv almıştı benim üstüme yapıcaktık 17 yaşımı doldurmuştum ama yapmadılar. 19 yaşından gün almak gerekiyor. Şimdi yaş oldu 20 artık rahatım.

ha bu arada 17 yaş erken derken. trafik için erken yani sürücülük için erken. motorsporları sporculuğu için ise fazlasıyla geç. 4-5 yaşlarında başlamak lazım sporcu olabilmek için. yaşı oldukça küçük hiçbir sporcu kardeşim de trafikte motosiklet kullanmıyor. ama pistleri ağlatıyor :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar