Yolla konuşmaktan resim çekmeyi unuttuğum 4000 Km yol

Juliet (motorsikletim)le yaptığım önceki yolculuklarım
2014 MAYIS - SAMSUN İSTANBUL - 750 KM
2014 MAYIS - İST GİRSUN MALATYA İST (umut fısıltısı) - 2300KM
2014 HAZİRAN -İST ÇANAKKALE BALIKESİR BURSA İST -1000KM
Artık yola çıkmak motorsikletimle hiç gitmdiğim geçmediğim yollardan gitmek istiyordum.Belkide bağımlısı olmuştum yolların...
ilk başta güney doğu anadolu turu olarak düşündüğüm haritayı ege ve akdeniz üzerinden sürmeye karar verdim...
işte gittiğim yol
z58xWWv.jpg

hazırlıklarımı tamamladım eşyalarımı bir araya getirerek eksikleri kontrol ediyorum ,ertesi gün sabah 4 yolcululuk başlar
IIhRpRel.jpg

sabah 4 de yolculuk başladı ve ilk durak eskihisar topçular arabalı vapuru oldu herşey planlı bir şekilde başladık
1RjMHWCl.jpg

küçüklüğümde en çok özendiğim şeydi belki de il tabelalarıyla fotoğraf çektirmek
w8gpqufl.jpg

bursa tabelasını fazla geçmeden yolda giderken emekli bir astsubay olan erdoğan amcayla karşılaştık (bmw 650gs) ve beraber gitmeye başlamıştık...
erdoğan amcayla yol da ilk molamızı verdik ve onunda izmir e doğru gittiğini öğrendim
QNn2nXBl.jpg

erdoğan amca motosiklet ehliyetini 60 yaşında almış ve beni hiç polis çevirmdi demesinden fazla süre geçmden ilk çevirmeye girdik tabiki rutin kontrolller herşeyimiz eksiksiz...
T95jidFl.jpg

fazla gitmeden bir mola daha veriyoruz
w5UE3wHl.jpg

ardından manisadayız...
OXvVWpXl.jpg

ve saat 11 sularında erdoğan amcayla kendimizi izmirde buluyoruz
izmirde erdoğan amcayla ayrılıyoruz
planım izmir i kendime göre akşama kadar gezmek ve akşamı kuş adasında geçirmek üzere fazla geçikmden yola koyulmak
JMyt2Xml.jpg

8sAvWiLl.jpg

sLv2JPzl.jpg

saat 3'e doğru izmirden çıktıtan sonra akşam saatlerine doru kuşadasına vardım
ilk işim tabiki çadırımı kurmak oldu ardından da tabiki kendimi hemen denize attım
Kısacası din dil ırk farketmiyo ortak noktamız MOTOSİKLET olan herkes le bir anda anlaşıyorduk
N3ekqeWl.jpg

kuşadasından günbatımı farklı bir enstantane...
Gy01pGJl.jpg

ilk kez çadırda kalıcaktım ve ilk gece çadırda biraz zor geçiyormuş :)
zEup8AIl.jpg

sabah 6-7 gibi uyandım gece de pek uyuduğum söylenemezdi
siz siz olun çadırınızı ilçe merkzinde bir campinge sakın kurmayın
sabah ilk ışıklarına kadar müzikler susmadı , havaysa bekldiğimden daha sıcaktı
ben işin gerçeğinde motosikletimle belkide devamlı yol yapmak istiyordum ve içimdeki sesi dinliyerek sabah 8 de eşyalarımı toplıyarak yola devamdedim
şunu da söylemem gerekirse kuşadası beklentimin altında kalmıştı, özellikle denizi oldukça pisti
ve bodrum a doğru yolculuk başladı
yoldan bir enstantane
4jd6grHl.jpg

amaç hiç bir zaman varmak olmamalıydı her zaman yolun tadını çıkarmak lazımdı
bodrum yolunda aşırı hızın sonucu
zJGP1NFl.jpg

ve saat 12 gibi kendimi bodrumda buluyorum eşsiz bir güzelliği var ve beyaz dar sokakları adeta motorla gezmek için süper biryerdi
XFmLOq3l.jpg

bodrum en kötü yanı neredeyse deniz e girecek hiç bir plajı olmayışıydı...
sonunda bir yer buldum ve kendimi direk suya attım
RytvYZVl.jpg

71MUJNWl.jpg

xTHG98Al.jpg

akşam saatlerine doğru tekrar yola koyuldum ve şimdiki hedef ise ölüdeniz di
k0Bqd69l.jpg

uaDMocZl.jpg

akşam 7 gibi kendimi ölüdenizde buldum
tOf6hj4l.jpg

gerçekten görülmeye değer bir yer olduğunu gösteriyordu ilçe...
ve ölüdenizden farklı bir kaç enstantane..
C022GItl.jpg

Z5TH8sml.jpg

Eoxxkr9l.jpg

ölüdenizde kelebekler vadisine doğru giderken dağın yamacından birden önümden bir kaç tane yabani keçi geçmeside bir hayli keyifliydi işin açıkçası
bu arada ölüdenize giden herkesin ordan kelebekler vadisine gitmesinide öneririm
0EHwUNal.jpg

işin ilgincimi ölüdenizde tüm camping alanları kaldırılmış
belkide en büyük hatam buydu gideceğim il ve ilçelerde camping alanlarına bakmamak , tek olduğum için sahilde tek başıma çadırda kalmak istmedim açıkçası
aslında pekte yorgun değildim ve hala içimde süper biryol yapma arzusu vardı akşam 12 gibi yola devam dedim :)
gece saat lerinde antalya il sınırlarına girmiştim
Wp6ZrYyl.jpg

gece bir ara yolu karıştırınca harita baya bir işe yaradı (elektornik cihazlara fazla güvenmemek lazım)
X63yHx4l.jpg

ve sabah 5-6 sularında antalya kalkandayım sabah ayılmak için direk kendimi denize atıyorum
uyku mu oda ne :))
kesinlikle görmenizi tavsiye edeceğim iki yer KALKAN VE KAŞ
7vGo4b5l.jpg

BEN VE JULİET
htHElkwl.jpg

denizin tadını şimdi çıkarmaya başladım
BWsGjirl.jpg

ZrfqCRbl.jpg

kalkanla kaş arası adeta motorsiklet için yapılmıştı sanki süper bir doğa manzarası eşliğindeki o yol , kalkan la kaş arasını 2 kere motorumla döndüm eşsiz manzara ve yola kesin değer...
wBS8OdIl.jpg

kaşa dağa önceden de gelmiştim ve sırf yolu için buraya bir gün motorum la gelicem dediğim bir yerdi
günümün tamamını kaşta geçirdim uyku mu yok ama sorunda yoktu
wrQIKaGl.jpg

akşam motoru mu orta sehpa dan kaldırırken orta sehpapın kaynak yerinden çatladığını farkettim , sıcaktan olabilirdi aslında çünkü asfaltı eriticek kadar sıcaktı mübalası yok çünkü cidden asfalt erimişti
motorumun orta sehpasına bir demircide kaynak yaptırdım
SnJNxPOl.jpg

ardından geceyi geçirmek üzere kemere doğru yol almaya başladım
dağın yamaçlarında deniz sıfır gitmek her motorcunun hayalidir ve ben bu hayalimi de bu yollarda biraz da olsa gerçekleştiriyordum
tMzVLPMl.jpg

artık yoruldum diye biliyordum antalya kemerde çadırımı kurup geceyi orda geçirdim
deliksiz bir uyku... :)
ve kemerden bir kaç enstantane
hFJ4q8Il.jpg

yiAiWDNl.jpg

KQ25l2zl.jpg

yola tekrar koyuldum ve kendimi manavgat şelalesinde buluyorum
Mp5qYBIl.jpg

şimdi ise rota alanya ya doğru ydu
alanya görsel açıdan insanı doyuracak kadar güzel bir yer...
m7HB26dl.jpg

alanya kalesinden iki fotoğraf
MMkRr8ml.jpg

fa6K4LZl.jpg

alanya yolunda gün batımına karşı bir kaç enstantane...
9oGj5PWl.jpg

04Bz9v3l.jpg

alanya yolu çıkışında benzin almak için mola verdiğim bir nokta da şanlıurfa lı öğretmen Kemal abi ve gaziantpli meşhur tatlıcı Sabri abiyle tanışma fırsatı buldum (kendileriyle buluştuğumda yola çıkalı 2-3hafta olmuş ve an itibariyle alanyada 4000km yapmışlardı) kendilerinden öğrendiğim ve daha da öğreneceğim baya birşey vardı...
SHK7j0Pl.jpg

ve yola birlikte dvam etmeye başlamıştık
jjSyjVrl.jpg

mersin il sınırları içindede muz molası..
VXcn90cl.jpg

mersinde akşam yemeği
CjPL3KKl.jpg

gece saat 2 ye kadar birlikte motor sürdükten sonra yorgunluğa yenik düşüp çadırlarımızı mersin il sınırları içinde kurduk
M47eYeQl.jpg

uHNy6NCl.jpg

aslında tek başıma seyehat ederkende birlikte seyahat halindeyken hepmerakla gelen bir soru olyordu işin gerçeğinde bu sorular insanı mutlu etmeye yarıyordu da
mersinde çadırları toplarken meraklı bakışlar
sBouI3Hl.jpg

yoldan bir kaç enstantane
3HiAsqUl.jpg

KAWASAKI klx250
R4VNdEil.jpg

KAWASAKI en500
jvvVCYXl.jpg

tünel fotoğraflarımı hep bir farklı gelmiştir gözüme
ifKKz8dl.jpg

benzin molası
Zbvkpucl.jpg

tabikide tatlı molası aslında...
pQDHcDzl.jpg

bu yol gerçektn çok farklı ve hoş ,mersin silifkeye giderken..
jhyVLYCl.jpg

mersin yolu üzeinde kemal abiyle ayrılıyoruz kendisi doğrudan adana otobana bağlandı...
beni ise sabri abi gezdirmeye başladı (sabri abinin hemen hemen türkiye gitmdği nokta kalmamaış maşallah)
ilk rota mersin cennet cehennem mağaraları
9VsC8Y6l.jpg

TH86503l.jpg

cennet mağarasından bir kaç enstantane..
Sabri abi...
rfCR0G6l.jpg

ve ben....
oIZUnC7l.jpg

ve bende sabri abiden ayrılıp akşam 5 sularında adana ya doğru gitmeye başladım
mersin de kız kalesi...
Pw8bFjNl.jpg

ve adanada 2 gece kaldıktan sonra asıl şimdi başlıyoruz dediğim tura başlıyordum
akrabalarımın büyük bir kısmı adana da olduğu için adanayı gayet iyi biliyordum
osmaniye il sınırı
IaO3oVpl.jpg

sabah saat 8-9 sularında gaziantebe vardım ve gaziantebi güzelce gezme fırsatı buldum
öğlen saatlerinde urfa ya doğru yola koyuldum
JvM6ly6l.jpg

gaziantepten şanlıurfaya doğru 50 km ilerlediktn sonra hava da inanılmaz bir kum fırtınası ile karşılaştım belki ilk dfa karşılaştığım dandolayı böyle diyordum motorum çekişten düşmeye başlamıştı ve hava grçekten çok sıcaktı benimse motorumu zorlamaya hiç niyetim yoktu
ve karar verip planlanan turu ilerki bir tarihe alarak malatya darendeye gitmeye karar verdim
sıcak cidden bnden çok motorumu yorduğu için sık sık mola verdim
V76fpqnl.jpg

ve kahramanmaraş
2NThWg4l.jpg

adıyaman
aLO3Fiil.jpg

malatya ya doğru giderken yolda halsizlik baş göstrmye başladı ve cidden o kadar kötü bir halsizliktiki en yakın hastaneyi arar durumdaydım
en yakın hastane malatya darende de olduğunu öğrendim ve 50 km vardı
yolda halsizlikte bir an önce hastaneye varmak için ilçe girişlrine yapılan tümseklerden birine aşırı hızla girip ön amortisör keçelerini patlattım
cK2Nv2Ol.jpg

ve artık darendeye varmıştım hastaneye girer girmez serumu koluma bağladılar
gözümü açtığımda 2 saat geçmişti , direk akrabalarımın yanına gittim
1 hafta malatya darende de dinlendiktn sonra eve dönüş vakti gelmişti
kaplumbağa yolun güzllikleri bana göre...
YIu4akjl.jpg

malatya darende den sabah 5 gibi çıkış yaptım 250 km aralıklarla dinlendim işin gerçeği motoru dinlendirdim
akşam saat 6 da evden içeriye girdim 1000km yol 13 saat
OsMTj72l.jpg

toplamda 4000 km yol ortalama hız 100 ortalama yakıt tüketimi 100km de 3.9litre(benzin litre fiyatı 5.13-5.08)
yakıta harcanılan para 800 tl
diğer giderler 400 tl ( 2 haftalık motorlu bir tatil için güzel bir fiyat bana göre )
hedeflerimize ulaşmak için bir yerlerden başlamak lazım...
bir hatamız olduysa affola...
furkan TAŞGIRAN

Son düzenleme:
sevgili kardeşim harika bir gezi ve güzel bir anlatım dili fotolara bakarken hayallere dalıp gittim yüreğine ve emeğine sağlık tekerin düz bassın sağlıcakla kal.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Şahane olmuş,emeğinize,tekerinize sağlık.

Merhaba,

Güzel bir gezi olmuş,darısı başımıza diyorum. İlk çadırlı kalmalı gezimi keyifle buraya paylaşacağım günleri de görürüm inş :)
maliyeti ne oldu merak ettim.

Merhaba,

Güzel bir gezi olmuş,darısı başımıza diyorum. İlk çadırlı kalmalı gezimi keyifle buraya paylaşacağım günleri de görürüm inş :)
maliyeti ne oldu merak ettim.

Sağolsun maliyetide yazmış.

toplamda 4000 km yol ortalama hız 100 ortalama yakıt tüketimi 100km de 3.9litre(benzin litre fiyatı 5.13-5.08)
diğer giderler 400 tl ( 2 haftalık motorlu bir tatil için güzel bir fiyat bana göre )
furkan TAŞGIRAN

Sağolsun maliyetide yazmış.

furkan TAŞGIRAN

şey.. çıkış butonu nerde :santa:

utandım, görmemişim..Teşekkürler ::utangac: Biraz canım sıkkın , ona veriyorum

Motosikleti
Hero X Pulse 200
çok çok çok beğendim süper gezi :thumleft:

çok çok güzel bi gezi olmuş kış günü içimizi ısıttın abi. Motorunun marka modeli nedir merak ettim de? :) :king:

çok çok güzel bi gezi olmuş kış günü içimizi ısıttın abi. Motorunun marka modeli nedir merak ettim de? :) :king:

Rica ederim, ne mutlu bana (İYİDEN İYİYE KONU SAHİBİ TRİBİNE GİRDİM, SAHİBİ GÜNCELLEYİP BAKMADIĞINDAN OLSA GERENG)

Motorunun marka = Piaggio

Motorunun model = X8 200

MCV

Çok güzel bir gezi ve anlatım olmuş.Beraber gezmiş gibi olduk.
Paylaşım için teşekkürler

Elinize sağlık, gözünüze bereket

Motosikleti çadıra kitlemenizde gözümden kaçmadı bu arada eheheh

Yorumlar için tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim...

Ufak bir ayrıntı evet cebimdeki paradan çok devamlı gözüm heryerde motorumdaydı :)

Ve ayrıyeten bana göre burda önemli olan belkide benim de bir zamanlar bu yazıları okuyarak bende yapabilirim dememdi ve ben şimdi yapıyorsam sıra sizde

Hocam tebrik ederim maşaAllah.

Heyecanlanarak okudum cok hosuma gıttı kendım gezmıs gıbı hıssettım. Paylasım ıcın tesekkurler. Güzel bir konu olmuş :)

dostum aklım fotoğraflarda bedenim ofisde kaldı:) ne yaptın sen şimdi pazartesi pazartesi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar