Bajaj Bajaj Discover 125 ST Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Jikle motorun sağ tarafında, deponun hemen altına doğru, karbüratörün önündeki mandaldır.

Sadece soğuk havalarda kullanımı uygundur. Motoru çalıştırmadan önce jikleyi yukarı doğru kaldırıyorsunuz,(aşağıda olabilir tam emin değilim) motoru çalıştırıp jikleli bir şekilde 1-2 dakika bekliyorsunuz.

jikle aktif iken motorun rölanti si hızlı olduğu için çabuk ısınıyor, aksi takdirde sürekli stop eder.
1-2 dakika çalıştıktan sonra jikleyi aşağı doğru itin motor normal devrine düşecektir.

Ondan sonra hareket etmeye hazırsınız.

soğuk havalarda jigleyi aşağı çekiceksiniz yukarı kaldırınca normal çalışıyor.

hayır, 13,5 lt yedek depo ile birlikte.

yedek depo musluğunuz kapalıysa, ibre kalkık bile olsa benzin azaldığı için gaz yemez, ve görevini yerine getirmiş olur. sizi uyarıyor en yakın benzinlikçiye gidin diye. ama yedek depo ile nerden baksanız 150km den fazla gidiyor.

Arka çanta takınca denge bozuluyormu 50-60 hıZlarda gidonı bırakınca sallama yapar sağa sola deneyen varmı ?

Bu Arada 10 Litre ile 390 km gittim ama dip gaz çok fazla kullandım
bir litre ile 39 km gitti ama normal kullanımda 50 km gider diye düşünüyorum

Motor sıcakken bir süre rolantide çalıştıktan sonra ilk gaz vermede boğulma yaşayan varmı?
Rodaj döneminde aniden gaz verince boğulma olayı oluyordu... Ancak zamanla geçti.. Şimdi boğulma olayı yok..
Bu arada bir depo benzinle ( tam bitmedi 11,8 lt aldı) 636 km gittim.. sakin kullandım.. hız yaptım ama ani kalkışlar, sert frenler yapmadım.. Frene hiç basmadan yolculuk yapma gayretim işe yaradı..

Son düzenleme:
Rodaj döneminde aniden gaz verince boğulma olayı oluyordu... Ancak zamanla geçti.. Şimdi boğulma olayı yok..
Bu arada bir depo benzinle ( tam bitmedi 11,8 lt aldı) 636 km gittim.. sakin kullandım.. hız yaptım ama ani kalkışlar, sert frenler yapmadım.. Frene hiç basmadan yolculuk yapma gayretim işe yaradı..

Hemen hemen yakıt sarfiyatlarımız aynı. inşallah böyle devam eder. kaç km desininz şuan?

yakıt ölçüm sonuçlarınızı paylaşabilir misiniz?
şehiriçi mi şehir dışı mı onu da belirtin lütfen

benzin kırmızı bölüme geçince yedek depoya düşer bilginiz olsun
birde direksiyon diğer tarafada kitlenebiliyor.

direksiyon bende sağa doğru kitlenmiyor. Ben mi beceremedim acaba. motoru bugün aldım da :)

İlk bakım ücreti ne kadar? Söyleye bilir misiniz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:27 ----------

direksiyon bende sağa doğru kitlenmiyor. Ben mi beceremedim acaba. motoru bugün aldım da :)
Pertry'nin mesajını görünce bende denedim kilitleniyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar