Kardeeş mobilletle bile gidersin o yolu 90 km dediğin nedirki;yağını suyunu eksik etme yeter.![]()
Yağına suyuna bakımlarına baktından sonra bi sıkıntı çıkmaz kardesim ne var bu motorda bu kadar korkacak anlamış Değilim .Usta oyle kucuk gorme 90 kmortalama olarak 25 bin km felan yapicam bi senede
megelli icin bencr bu yuksek bi mevla cunku sahibindende hep dusuk km ler var
beni yolda birakmadigi surece benim icin sıkıntı yok
tabi ara sira gazlamalarda olcak 150 ustu gibi
![]()
Yani kendimden bahsetmiştim 17 yaşındayım ve tek bi fırsatım olucak motor için.yani bi kere aldımmı 3 4 sene kullanmaya niyetim var ve 9 bin lirada az bi para değil sürekli sorun çıkarıcaksa eğer yani tamirlerede vericek durumum olmaz yani demek istediğim 9 bin lira verip bu motoru alıp sürekli sıkıntı yaşıcağıma en azından kendini kanıtlamış bi marka olan 12.500 veripte hyosung almakta var.en azından sıkıntım az olur ve bu motoru alcak arkadaşımada yanlış karar vermemiş olurum.Dediğim gibi 9 bin lira veripte rezil olmak istemiyorum yani almışken adam akıllı alıyim en kötü ihtimal 500 lira daha koyupta 2.el az kullanılmış son model hyo almakmı daha mantıklı olur teşekkürler.
Yanlış anlama ama sende kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsun . Fabrika kapanmadı üretimi durdu yedek Parça üretimi devam ediyor ve elindeki motorlar bitmeden yeni serinin üretimine Geçmiyor . Dokuyucuyla görüşebilirsinşz ana firmayla . 9bin tl rakama alınabilecek 0 km en ideal 250cc motor megelli. Satan adam çok rahat Satıyor sen rahat olHyo ilk kullanıcı için zorlu makinadır. Ağrlığı- boyutları-sele yüksekliği-gidon-sele arası mesafesi, gidonun kısıtlı turu yeni başlayanı çok zorlar.
Kimse alınmasın ama megelli ye 9bin tl çok fazla. Çünkü hem sorun çıkarma ihtimali var, hem farikası kapalı hem de bu nedenlerle sen satarken zorlanırsın.
9-10 binli rakamlara çok rahat CBR250 veya 125, Yamaha YZF R125 bulunabilir.
Hocam kullanıp da şikayet edenler de çok. Sadece burayı değil yabancı forumları da bir araştırın isterseniz.
Ben Megelli yi kötülemiyorum. Daha önceki sayfalarda yazdıklarımı da bir okuyun...
Ancak şu bir gerçek ki Megelli dahil bu kulvardaki Japon olmayan diğer tüm markalar tasarım-sorunsuluk-ucuz fiyatla müşteriyi vurmalı. Maalesef tasarım konusunda bu başarılsa da sorunsuzluk ve özellikle de fiyat konusunda başarılmış değil. Şunu düşün X marka alacağıma acaba Y marka nın temiz 2.eli ni mi alsam diyorsunuz. Bu durum zaten her şeyi özetliyor. X markanın sıfırı ancak Y nin 2. eli ile kıyaslanabiliyor.
Şimdi Megelli üretimi durdurmuş. evet yedek parçası var da peki sonrası? Fabrika ile anlaşma olmaz ise ne olacak? Gelecek Megelli modelleri diye birşey olmayacak. Bu durumda 0km Megelli alan biri bundan 4 yıl sonra satmak istediğinde maalesef yok pahasına motorunu satacak. Ha 2. elde ucuz bir fiyata alırsın, hem binerken hem de satarken nasılsa ucuza aldım dersin ona göre üzülmezsin.
Ben kendi adıma bu kadar fazla sorun çıkarma ihtimali olan bir markaya değil, sorun çıkarma ihtimali daha düşük bir markaya o paraları vermeyi daha uygun buluyorum.
Madem arkadaşın tecrübesi de var o zaman Megelli yerine Hyo derim.
Zaten senin için güç ve devamlılık daha önemli. Uzun yol diosun, artçı diosun. Bunlara Hyo daha uygun.
Yav ben anlamıyorum motor almadan insan motordan soğuyor yok yzf alacağıma cbr 125 alırım ucuz onu alacağıma bunu alırım.Herkez bir motor otoritesi olmuş.Cbr 125 nere yzf 125 nere eşşek ile at karşılaştırılır mı? İkinci elde cbr yzf ile kafa kafaya gidiyor zevk meselesi yzf yi al hiç binmesen bile biblo niyetine kullan canın sıkılınca seyir et.Ters maşa koymuş adamlar herşeyden önce arada ki fiyat farkının yarısını ters maşa örtüyor geri kalan 650 lirada öyle bir tasarıma helal olsun.Yzf' ye yükleniyorsunuz da Cbr 125 o fiyatı hak ediyormu? sizce sorarım.
Megelli almayı bende düşünüyordum bir ara ciddi ciddi sevdiğim bir tasarım hafif ve güzel ses veriyor makina.Yamaha ile Megelli karşılaştırılıyor biri kendini kanıtlamış yarım asırdan fazladır motor üreten kaliteli güvenilir bir marka.Öteki bir kaç parti mal okutup tası tarğı toplayıp kaçmış üretim yapıp yapmayacağı şüpheli bir bir marka tabi ki fiyat farkı olur bu iki marka arasın da üretim yapmassa o marka adam 9 bine aldığı motoru birkaç yıl sonra 4 bine satamaz bu bir gerçek 6 bine satılmıyor temiz ikinci elleri şuan.He motor alsam 5500 bir bütçem olsa bakarım megelliye seneyede 5 e satarım pek bir zarar etmem.
Sanırım yzf 125 kullanıcısınızsaygısızlık etmek istemem ama motor gerçektende gitmiyo be abi tamam şekil şemal yerinda tasarımı şahane hatta r25den daha güzel bi tasarımı var performans egsozuylada gayet güzel bi seste verirde benim aradığım sadece iekil değilki. Aynı zamanda uzun yolada çıkıcam uzun vadeli kullanma konusundada pek sıkıntı yaratıcağını sanmıyorum adı üstünde yamaha. Ama güçlü bi motor lazım daha önce 125 cc kullanmış biri olarak beni tatmin etmez dedim ve yzf cok pahalı 125 alıcaksam honda alırım daha iyi dedim sözümünde arkasındayım tamam size göre yzf gerçekten hakediyodur verilen parayı ne yalan söyliyim o şekle bende o parayı verirdim şehirler arası yola çıkmıcam deseydim abi şekil var ama gitmiyo motor baktım gördüm denk geldi öyle oturdum.kullanıcısıyla konuştum hatta kendisi dedi uzun yola gitmez oğlum bu motor nabıcan kaç güne gidicen diye
soğutmuştu beni motordan benimde megelliyi secmem buydu aslında alıcam motoru hem şekil hem hafif hatta 140 sabit gden kişiler bile var yeter dedim ama sadece buda değil bana lazım olan uzun vadeli kullanımda nasıl hani bazen insan basması gerektiği yerde basar otobanda flan altındaki o motordan zevk alırsın ya o havayo hissedersin bazen oda lazım insana işte sadece şekille bitmiyo iş. Tekrar söyliyorum yzfyi kötülemiyorum sadece performansı tatmin etmez beni diyorum
Evet şuanda benimde niyetim oBenim motorum yok nerde yzfyzf alın demedim zaten üstte ki kıyaslamaya yorum yaptım.O eleştirilerin çoğu sana değil zaten. Seni kesmez 125'lik zaten emin ol megelli'de kesmez
Megelli sever kardeşler alınmasın.Hyo veya ninja 250 derim.Gitmiyor dediğin yzf 140 yapıyor yeni başlayan biri için çok iyi bir hız.Zaten motor bilgin varsa varmış 125'lik tek silindir motorla uzun yola gidilmez yzf ile ilgili değil bu adamlar 500 cc yazıp 125 motor koymamışlar ya 125'lik başlangıç motoru ne bekliyorsun daha yzf yi şehir içinde kullanacan en güzeli o 250 cc'nin altına düşme bence
Usta oyle kucuk gorme 90 kmortalama olarak 25 bin km felan yapicam bi senede
megelli icin bencr bu yuksek bi mevla cunku sahibindende hep dusuk km ler var
beni yolda birakmadigi surece benim icin sıkıntı yok
tabi ara sira gazlamalarda olcak 150 ustu gibi
![]()
Aslına bakarsanız bende motorunuzu sevdimkazasız belesız sürüşler dilerim
kaç kmye geldi bilgi verirmisiniz