arkadaşlar bugün itibariyle ben de aranıza katıldım. istanbuldayım öğretmenim. 2013 887 km beyaz megelli. aldıktan sonra bir sorun yaşadım. yolda giderken motor durdu. motoru servise gtürdüm. rolantide motor stop ediyor. benzinin bitmiş o yüzden de enjektörlerin ucu kirlenmiş olabilir dedi usta ne diyorsunuz servis önerisi olan var mı. yardımcı olursanız
Hayırlı olsun. Aramıza hoş geldin. Benzin filtremiz var kirlilikten olduğunu sanmıyorum. Ben de benzin istasyonu bulamadığım bir yerde benzin bitene kadar sürmüştüm. Öyle olsa benim de başıma benzer olay gelmesi beklenirdi. Bu arada benzin ışığın yanmıyor muydu?
@Goxel01 bu konuya bir cevap verecektir sanıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:31 ----------
Dokuyucu aradım 10K bakıma gireceğim için neleri kontrol ettireyim neler değişecek sorayım istedim. Sağolsunlar hemen cevap veriyorlar.
Sonra aklıma geldi -gonzago- için de sordum. Biliyorum arızadan haberim var beni aradılar dedi

sorunun sebebi yakıt hava karışımından kaynaklıymış. Benzin azalınca sistem aynı oranda benzini çekebilmek adına hava basınıcını arttıyormuş. ( Bu kısım benzin pompasının çalışma prensibi ile alakalı olabilir.) Böylece oranları dengelemeye çalışırken benzin de bitince haliyle beyin bunu kaydediyor dedi.
Ben bizim beyinlerin bu kadar ciddi olabileceğini düşünmemiştim aslında demekki baya ciddi bir yazılım koşuyor arka planda. Velhasılı kelam adam bunu hafızaya alınca benzin de koysan aynı şeyi tekrarlıyor. Yakıt hava karışımını ayarlayamıyor ve stop ediyormuş. Sorun çözümü çok basitmiş.

factory reset...
Bir macera daha böylece son buldu.. the happy end