[Büyük Sorgun] İlk 130 km lik gezim - yol çalışmasıyla yolu karıştırmam da cabası.

İlk amacım önceki halini hatırladığım bu gölette piknik yapmaktı mangal köz çayı falan, ama gidince şok geçirdim mahvetmişler. Yoluma devam ettim.

Biraz daha yukarılara gittim ve dümdüz devam etmektense sorgun köyü aklımı çeldi.

Çekmek istediğim ev değil evin arkasında görünmeye çalışan şirin sorgun köyü idi ki telefonum çok güzel çekti yani :p

Hedefe doğru devam (titreşimden uyuşan ellerimi dinlendirme molalarım) :p

Biraz da benim yamışıklıyı çekeyim dedim. Çinli dir minli dir de bu da benim motorcedesim uymadı ama uysa da dediiiim uymasa da. :)

Foto ya ara ve hedefe devam.

bir yol ayrımı daha, sağa mı sola mı derken, ama hedef belliydi zaten merak sadece :)

Sağa mı? sola mı? çelişkisi yaşarken tabelaların yanında fark ettiğim yabani kuş burnu ağacından istifleneyim dedim ama zamanı geçik olduğundan pek te tadı çıkmadı açıkçası yine de güzeldi.

Sola devam ediyorum (B.SORGUN)

Tadını çıkara çıkara gezmenin keyfi bir başka :)

Belim koptu ellerim uyuştu titreşimden ama sonunda köyün girişine geldim :)

Sorgun köyü camisi.

Geri dönüş,namussuz kangal vaari bir köpek yüzüne köy çıkışından geri dönmek zorunda kaldım köyden ileri gidemedim. (lanet it oğlu it) :/

Dönüş yolunda gelirken köyden 100-150 metre çıkmışken gözüme çarptı bu manzara. Cennette miyim yoksa dedim :) ve elmaların yanına gittim küfeler falan vardı etrafa bakındım kadının biri çıktı geldi selam verdim sahibini sordum kadın aynen şöyle dedi; "hu bahçanın içinden yugarısına doğru gittin mi bahçenin sahıbı orda" dedi. Bende bahçenin içine daldım dik bir yokuşu çıktım canım çıktı otların ağaçların arasında, sonra evin önüne gelip zile bastım önce kadın çıktı merhaba elma bahçesi sizin mi ? dedim kadın evet dedi bir poşet toplayabilir miyim ? parası önemli değil dedim, kadın sahibi içerde bir saniye dedi ve içerden şöyle bi ses geldi; "baba bi çocuk geldi elma toplayacak mış" dedi, ulan sahibi diyince kadın yabancı misafir falan sandım. Bu da ayrı bir trajedi oldu hala gülerim :)

Neyse bahçenin sahibi olan amca ile sohbet ederek dalından elmaları topladık ve para teklifimi kabul etmedi helal etti ve bende aldım poşeti direk yola çıktım bahçeden inmemek için :D 3-4 dk sonra motorum yanına geldim ve "ulen nasıl götürcem şimdi bunu o kadar yol" diye hayıflandım. Allah kimseye top case nin yokluğunu yaşatmasın :D aldım deponun üstüne poşeti sıkıştıdım bacaklarımla çıktım yola..

Dönüş yolu (ellerimi dinlendiriyorum çaktırmayın) :)

Sorgun Ayrancı Karaman tabelasından yayla yoluna çıkıp yolu düzlüyorum artık.

Memleketimin ralli pistlerini aratmayan yolları. (kucağımda ki poşetle işkence oldu)

Yoruluyorum ve hem motoru hemde ellerimi dinlendirmek için o mahvedilen göletin yakınlarında ki tertemiz klorsuz buz gibi yayla suyunu içip yüzümü yıkarken gözüm elmalara takılıyor.. :D bir tane alıp yıkıyorum ve hüpletiyorum. Canınız çekmesinde kütür kütür sulu sulu ilaç gibi geldi resmen... :)

Son olarak ufak manzaraya karşı motorcedesim ile selfie çekip kesintisiz dönüş yoluma koyuluyorum...

İlk uzun gezimdi belki bunu her gün yapıyor olabilirsiniz ama benim ilklerimden biri oldu bu gezi ganimeti de cabası. Allah'a emanet olun daha güzel geziler sizlerin olsun.

İzmir İl Temsilcisi
Güzel gezi olmuş eline saglık :cat:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
benimde ilk uzun yolum 130 km idi baya uzun gelmişti o zaman :) şimdi ısınma turları olarak geçiyor :queen:

Elmaları görünce aman tanrım didim... :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------

benimde ilk uzun yolum 130 km idi baya uzun gelmişti o zaman :) şimdi ısınma turları olarak geçiyor :queen:

İnşallah o seviyelere gelicem :) 1200 km yi yeni devirdim.

Eline sağlık çok güzel bir gezi olmuş :)

Tekerin düz bassın, kazasız sürüşler.

hiç ilk defa gezi yapan birisine benzemiyorsun!bence gayet iyi iş çıkartmış ve güzel bir doğa gezisi yapmışsın, beğenerek izledim ve okudum saygılar.

hiç ilk defa gezi yapan birisine benzemiyorsun!bence gayet iyi iş çıkartmış ve güzel bir doğa gezisi yapmışsın, beğenerek izledim ve okudum saygılar.

ilk defa kendi motorumla uzunca gezmiş oldum limit koymadan, lakin o köpek olmasaydı iyiydi :) teşekkür ederim.

MCV

Çok güzel bir gezi ve anlatım olmuş.Allah devamınıda nasip etsin.
Paylaşım için teşekkürler.

Güzel gezi olmuş dostum, elmalar da güzel duruyor. :queen:
Yalnız o selfiede bir kask eksik sanki, :wiinkk: eğer yanılmadıysam, mutlaka bir kask edin.

harika gezi olmasada buna çok yakın olmuş - kask yoktu sanırım (öyle varsayıyorum): kask olsaydı harika gezi olacakmış! ;)

bu arada çinli, japon, koreli hiç farketmez, iki teker iki tekerdir ve binmeyen anlayamaz..
kanuni breton candır, ki maşallah canavar gibi duruyor seninki.. allah nazardan saklasın!

harika gezi olmasada buna çok yakın olmuş - kask yoktu sanırım (öyle varsayıyorum): kask olsaydı harika gezi olacakmış! ;)

bu arada çinli, japon, koreli hiç farketmez, iki teker iki tekerdir ve binmeyen anlayamaz..
kanuni breton candır, ki maşallah canavar gibi duruyor seninki.. allah nazardan saklasın!

Amin cümleten. Kask için birikim yapıyordum almışken iyisini almak için, yoksa 3-5 liralık kasklar koruyacağından değil anca ceza yememek için takılıyor bir de yağmur yağarsa. Önümüzdeki haftaya kadar kask araştırması yapıyorum buğu yapmayan içinde boğmayan bir kask.Kaska ayırabileceğim bütçem 400 tl civarı.

Kask olmayaymış kafa pestil.. hangi kaskı önerirsiniz bütçeme göre?

alacagin kask marka olsun, ECE 22.05 onay belgeli ve etiketi olsun, bugu olmamasi icin pinlock vizörlü olsun ve kesinlikle kafa yapina tam uygun ve tam pas gelsin..

önerebilecegim kendi kullandigim kasklar var:

- Arai Tour X3 (foto)
- Scorpion vx-15-air (foto)
- MTR S-811 (foto)

beyaz agirlikli kask tercih ederim, dogada beyaz renge pek rastlanmadigi icin farkedilme hususunda yardimci olacagi düsüncesindeyim - karanlikta beyazin daha iyi farkedilecegini anlatmama gerek yok sanirim :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar