- Konu Yazar
Rolantide durmuyor cok hareketli 1000 2000 dd arasinda gidip geliyor yada stop ediyor ama çekişte gidişte sıkıntı yok. Birde resimleri o bölgedeki yağı göstermek için attım nor.almi oradaki yağ?sübaplara öyle bakılmaz dostum , silindir kapağının sökülüp mazotla sızdırmazlık testi yapılması gerekir . Çalışmasında çelişinde sıkıntı yoksa yağ sekmanın hakkında rahmetine kavuşmutur .
onlar enjeksıyonlu mu , cunku 250 lıklerı öyle ?
Karbüratörlüyse hava ayarı ile deneriz yoksa sıkıntıyı baska yerde ararız
Yok abi karburatorlu hava ayarini yaptim temizledim herseyi yaptim ama ne yaptiysam ilk calistirdigimda duman atıyor ısınana kadar
Motorda kitleme felan olmadi nen farkettigimden beri yag ekliyorum sürekli subap keceleri degisirsem sorun çözülür mu veya çözülmezse ozamanmi sorun pistonda veya sekmanda demeliyizDOSTUM MOTORUN HİÇ ÇEVRE YOLUNDA TAK,,TAK,,TAK yaparak stop ettimi motorun HİÇ YAĞI KALMADIĞI BİR ANDA ?
eğer öyle ise malesef silindirin ölmüştür,
motorun gücü yerinde olabilir bu motorun sağlam olduğu anlamına gelmez,
eğer motorun yağsız kalmadırya hiç,
yağsızlıktan segman kitleme olmadıysa,
KESİN SONUÇ SUBAP KEÇELERİN'dir,
o gösterdiğin yerde yağ olması normaldir ve EĞER OLMAZSA SORUN VAR demektir,
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
mterayes26
silindir kapağının sökülüp mazotla sızdırmazlık testi yapılması gerekir
bu durum motorun subap ayarı yapılsa dahi kompresyon oluşmuyor ise bakılması gereken bir durumdur,
böyle durum olsa dahi motor YAĞ YAKMAZ,
motorun subaplarına YAĞ TEMAS ETMEZ subap keçeleri temizlik yapar,
eğer KEÇELER TEMİZLİĞİNİ TAM YAPAMAZ İSE silindire yağ giriş yapar ve motor yağ yakar,
İLK ÇALIŞTIRMADA AŞIRI DUMAN GELMESİ'nin sebebi ise motor stop ettikten sonra aşınan keçeden içeri yağ sızar ve o yanar,,,
Motorda kitleme felan olmadi nen farkettigimden beri yag ekliyorum sürekli subap keceleri degisirsem sorun çözülür mu veya çözülmezse ozamanmi sorun pistonda veya sekmanda demeliyiz
Birde sıfır subap al ve eskı kapağa monte et,
subap'ı test et kaçırma olduğunu göreceksin,
güzel abicim sübap alıştırma bunun için yapılmıyor mu ?