Arkadaşlar, Yanınızda ehliyetin bulundurmama cezası 172 TL'dir.
Sürücü Kursundan alınan evraklar kesinlikle ehliyet yerine geçmez, Artı emniyete başvurup ehliyetiniz kart halinde size teslim edilmediyse bile bu şekilde bile ehliyetsiz kullanmaktan ceza yersiniz. Ehliyetsiz araç kullanma cezası 1462TL'dir.
Yani sertifika ile araç kullanılmaz. Bu kadar basit. Artı @telike arkadaşımızın dediği gibi Allah Korusun bir kaza olsa derdinizi anlatana kadar uğraşır durursunuz.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapması gereken şey;
verilen bu sertifika üzerine hayvan gibi puntoyla "Bu sertifika hiçbir şekilde ehliyet yerine kullanılamaz" yazdırıp çıkarmak.
Bunun dışında eğer B ehliyetiniz varsa geçici kullanım için imzalı mühürlü kağıt alabilirsiniz çünkü eski ehliyetinizi teslim ediyorsunuz. Ama daha dosyalarınız gözden geçirilmeden ve onaylanmadan A2 ehliyeti ile ilgili herhangi bir kağıt alamazsınız.
Hatta B ye A2 ekletirken eski ehliyeti veriyorsun ertesi gun aliyorsun o ara ehliyefsiz surer ve yakalanirsan 200 tl ye yakin ceza yiyorsun...
b ye a2 eklettim. eski ehliyetimi ne zaman vereceğimi sordum. yenisini alırkenalcaz dediler ki öyle de yaptılar
hangi çatlak yaptı bunu a2 ye b eklettirdimiyimis, benimkini dosyaya zimbaladilar..
kardeşim ben ehliyet çıkmadan 1 hafta önce motordan düştüm sadece dizim parçalandı kendi kendime düşmüştüm zaten ufak bir şeydi anlayacağın pansuman yaptırmak için hastaneye gittiğimizde doktor adli vaka dedi karakolu aradı polisler geldi düşün sadece ufak bir sıyrık. 1 günüm karakolda geçti koca 1 gün boyunca ifadeler avukatlar savcı o şu bu. senin anlayacağın işin maddi kısmını geçtim kişisel ve ruhsal bir çöküntü altında kalıyorsun yapma etme dayan derim