Mersin'den Bilecik'e zorlu bir yolculuk

Herkese selamlar. Arkadaşlar 11-12 ekim gibi Mersin'den Bilecik istikametine yol almayı düşünüyorum. stabil 90 100 km hızda gidebilen bir makinam var. Yüküm de var. Kendi motosikletiyle Marmara bölgesine doğru yola çıkmayı düşünen var mı acaba? Uzun yol tek başına çekilmiyor yaa....

Merhaba! Motorun markasi neydi kardes cg 100 ile mi gideceksin ? Yaklasik 800 km motora bi zarar vermesin ?

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X Pulse 200
valla işin zor.. şafakta falan çık yola, debriyaj teli,gaz teli,motor yağı, alet çantandaki takımları yanında bulundur. bol bol su iç yolda şanslıysan yağmur yağmaz :)

Merhaba

bol bol dinlene dinlene motoru da dinlendirek gideceksiniz. Daha önce uzun yol yaptiniz mi

150 mcx var bendede farklı sayılmaz motorlar sen 90la stabil gidersin benimkide en fazla 110la falan stabil gidiyor kendimi yerine koyarak düşünüyorum çıkmadan önce biraz kalın yağla yağını değiştir çünkü motor çok ısıncak uzun yolda ve ince yağ çabuk yitircek o sıcaklıkta özelliği tavsiyem 20-50 yada 20-40 2 yağdan birini al ve değiştir marka olarakta motul yada castrol koy motul koyarsan daha iyi olur sıcakta onun dışında 1tane iç lastik al yanına tubelesse lastiklerin lastik tamir spreyi yeterli olur ama galiba seninki iiç lastikli o yüzden yanına iç lastik ve anahtar takımı al en kötü ihtimalle bi petrole kadar elinle götürür orda değiştirip havada basar devam edersin olası bi durumda ki inşallah böyle bişeye gerek kalmaz. bunun dışında başka hiçbişeye gerek yok her 80-100kmlerde bir mola ver 15-20dk motor dinlensin sonra devam et birde müzik ve kulaklık unutma zaman geçmez yoksa bol bol müzik dinle :) arkanada yüklerini sarıp sarmala yaslanırsın uzun yolda arkana ayaklarınıda uzat koruma demirinin üstüne yada deponun üstüne bak keyfine :) ama yağı değiştirmeyi ve iç lastikle anahtar takımını unutma hayırlı yolculuklar

mesajlraınız için hepinize çok çok teşekkür ederim de ben uzun yolda bir motorlu arkadaşa ihtiyacım olduğunu söylemiştim ama... (yazdıklarınızın hepsinin farkındayım) :D Saygılarımla.........

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:37 ----------

Merhaba! Motorun markasi neydi kardes cg 100 ile mi gideceksin ? Yaklasik 800 km motora bi zarar vermesin ?

Motor kullanmaktan çok iyi anladığımı düşünüyorum. zamanında cg 100 ile tek kontak 1000 km yol almışlığım var. Motora nerede nasıl davranacağımı bildiğimi düşünüyorum. Motor tamirinden de az çok anladığım için motor ağlıyor mu gülüyor mu somurtuyor mu bilirim vs. durumlar işte böyle..
Bizim ufaklık artık büyüdü... Artık cg 100 demiyoruz ona cg 200 diyoruz. Sakın kimseye söylemeyin ha aman aman :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:41 ----------

Merhaba

bol bol dinlene dinlene motoru da dinlendirek gideceksiniz. Daha önce uzun yol yaptiniz mi

yaptım cg ile de 250 cc race ile de.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:44 ----------

valla işin zor.. şafakta falan çık yola, debriyaj teli,gaz teli,motor yağı, alet çantandaki takımları yanında bulundur. bol bol su iç yolda şanslıysan yağmur yağmaz :)

yağmur yağsın ya
işin baharatı olmazsa olmaz

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:50 ----------

Ha bu arada kardeşler, abiler, amcalar Mersin de bildiğiniz kamyoncu vs. varsa motosikleti taşıyabilecek, lütfen yardımcı olun. Ankara veya Kocaeli tarafına bırakırsa bizi idealdir. Yani tek başıma uzun yol meraklısı değilim açıkçası.

cg ile uzun yol mu !? dedim bir an. Ben daha 100 km de oram buram ağrıdı diye şikayet ediyorum, benim de istediğim chopper tarzı inşallah kısmet olur.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
cg ile uzun yol mu !? dedim bir an. Ben daha 100 km de oram buram ağrıdı diye şikayet ediyorum, benim de istediğim chopper tarzı inşallah kısmet olur.

chopperdada ağrıyor hocam çok farkı yok yani :) beline destek olucak mutlaka bir sisy bar lazım, rüzgari kesicekte büyük bir cam, ve totonun ağırmaması için minder yada airhawk tarzı bir ekipman.

bunların dışında uzun yol ayaklığı olursa, kulak tıkacıda takarsanız 200-300 km durmadan gidebilirsiniz başka türlü 100 km bile zor yani :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar