arkadaşlar YBR'min yağını değiştireceğim o ara yağ filtresinide temizleyeyim diyorum. ama aklıma şu takıldı. yağ filtresine ulaşmak için motor yan kapağı açmak gerekiyor o yan kapakla motor arasında conta felan var mıdır değişmesi gerekir mi ?
conta var tabiki fakat söktüğünde sağlam çıkmama ihtimalide var bunun için conta bulundurman yararlı olacaktır. fakat ben hiç duymadım açtım temizledim şöyle pislik talaş çıktı diyen,varsa temizleyen tecrübelerini almak isteriz.ilgili bir video var yardımcı olacaktır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:52 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:55 ----------
Herkese Merhaba arkadaşlar.
Geçtiğimiz ay ben de ikinci el bir ybr alıp aranıza katılmış bulunmaktayım.
Askerden önceki motorum olan cb 125e'den sonra şimdi ayağımı yerden kessin diye aldım.
2012 model
8000 km de
Kazası belası yok gibi görünüyor, gören sıfır sanıyor zaten de, şöyle bir durum var;
Motoru satın almadan önce de farketmiştim ama büyük bir problem olmadığını düşünmüştüm, özellikle motor normal çalışma sıcaklığına gelmişken kavrama esnasında sert bir geçiş ve yer yer titremeli geçiş yaşıyorum. Ama motor soğukken bu problem olmuyor. Gerçi hiç bir problem teşkil etmiyor ama motorun sağlığı açısından bakılması gerek bir konu mu diye merak ediyorum.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler.
ybr için olağan bir durum sıkıntı yok hiçbirşey yapma devam et..
Son düzenleme: