- Konu Yazar
Arkadaslar hep diyoruz ya arabalar bize saygı göstermiyorlar diye. Peki motor kullanıcısı olarak biz arabalara yayalara saygı gösteriyor muyuz? Saygısızca davrandığımızda motorculara ve camiaya karsı kötü önyargı olusturacağımızı biliyor muyuz? Eminim ki bir kısmımız bunun oldukca farkinda ve dikkatli kullanıyoruz. Ama bir kısmımız maalesef hic farkında degil. Her gün yaya kaldırımlarını kullanarak ilerleyen ve yayaları hice sayan, trafikte sürekli zigzag giderek araba sürücülerini tedirgin eden, önünde seyreden diger motorcuyu taciz edip korna calan ve sıkıstiran onlarca motorcu goruyorum ki cok yazik. Bu aksam bir kurye motoru ile Besiktas civarinda trafigi alt ust ede ede gelen bir arkadasimiz benim arabaya arkadan carpti. Carpacagi da o kadar belliydi ki agresif gelisinden. Donup baktim hic orali olmadi gaza basip devam etti. Korna caldim arkasina donup elini kaldirarak ne var lan dedi ve basti kacti. Plakayi alamadim. Sorun degil carpabilirsin insanlik hali ama insan ol da bir elini kaldir özür dile. Ben zaten birsey demem ki. Ama bu sekilde saygısızca bir tavır cok sinirlendirdi beni. Eger motor kullanmiyor olsaydim eminim ki motorculara karsi onyargim olusurdu. Bakin bir saygisizin camiaya verdigi zarar o kadar buyuk ki. O herif yuzunden muhtemelen arkadan gelen siz, ben olsak belki araba surucusu sikistiracak sinirle. Kim bilir. Lutfen once biz icimizdekileri mumkun oldugunca adam edelim, tanidik dost varsa bu tur kullanan onlari islah edelim, sonra arabalardan saygi bekleyelim. Cok uzun oldu kusura bakmayin ama bir oz elestiri yapmamiz gerektigini hissettim.