Noter Devir Islemi.

07mehmet07 Hocam yakalmışken bende sorayım, aynı şekilde arkadaş gibi dün anlaştım, bi kaç gün içinde sanırım noter işlemlerim olucak.Yazdığınız kadarıyla plaka değiştirmek istenirse arada ki fark 92 lira.Peki eğer değiştirirsek plaka seçimi vb. işlemler nasıl ilerliyor, kendimiz mi seçiyoruz ?

07mehmet07 dostum senden cevap bekliyorum. Yada proseduru bilen varsa cevabi soyleyebilir mi?

07mehmet07 dostum senden cevap bekliyorum. Yada proseduru bilen varsa cevabi soyleyebilir mi?

Hocam ben cevaplıyım bugün teslim aldım motoru.Noterde siz bi kağıt dolduruyorsunuz devralırken, orada seçiyorsunuz plaka değiştirmek istiyorum veya istemiyorum diye.Normal 101tl, plaka değiştirmek istersen 193tl civarı.Ben değiştirmek istedim ve 193tl verdim.iyi forumlar.

Peki plaka ne zaman degisiyor hocam? Yani ekstradan ne yapiyorsun plakayi almak icin. Baska bir yere basvuru vs.

Peki plaka ne zaman degisiyor hocam? Yani ekstradan ne yapiyorsun plakayi almak icin. Baska bir yere basvuru vs.

Hocam bugün noter işlerini hallettik ama sigorta ve plaka işini halletmedik daha, gerçekleştirince bilgilendiririm isterseniz.Tahminimce hepsi sigortacıdan halloluyodur plaka, sigorta, ruhsat vb. Sadece çıkmış plakayı emniyetten alırız diye düşünüyorum.

07mehmet07 Hocam yakalamisken seni bir sorum olacak. Cuma gunu aldigim motorumun noter devrini alacak biri olarak, su andaki plakasi 34 FB XXXX ve ben bu plakayi degistirmek istiyorum. Misal yine 34 plaka olacak. Nasil bir yol izlemem lazim? (bu arada hasta bir galatasarayliyim :) )

Ooooo o iş çok kötü olmuş ben de hasta Galatasaraylıyım ben olsam bende değiştirirdim ya da hiç almazdım :cat: sana şöyle söyliyeyim, ikamet adresin istanbulsa maalesef değiştiremezsin ama illa değitireceksen önce ikameti istanbul dışı olan bir arkadaşının üstüne alırsın, o yeni plaka çıkartır daha sonra sana tekrar satar tek yolu bu o da biraz tuzluya mal olur

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------

07mehmet07 Hocam yakalmışken bende sorayım, aynı şekilde arkadaş gibi dün anlaştım, bi kaç gün içinde sanırım noter işlemlerim olucak.Yazdığınız kadarıyla plaka değiştirmek istenirse arada ki fark 92 lira.Peki eğer değiştirirsek plaka seçimi vb. işlemler nasıl ilerliyor, kendimiz mi seçiyoruz ?

Elbette seçebilirsin verirsin 1000tl güzel bir plaka alırsın :) aksi durumda plaka seçme gibi bir şansın yok çok olsa o gün hangi plakalar boşta ise onlardan birini seçmene imkan tanırlar yoksa tanıdığın biri olmadan istediğin plakayı alaman mümkün değil :cat:

Ooooo o iş çok kötü olmuş ben de hasta Galatasaraylıyım ben olsam bende değiştirirdim ya da hiç almazdım :cat: sana şöyle söyliyeyim, ikamet adresin istanbulsa maalesef değiştiremezsin ama illa değitireceksen önce ikameti istanbul dışı olan bir arkadaşının üstüne alırsın, o yeni plaka çıkartır daha sonra sana tekrar satar tek yolu bu o da biraz tuzluya mal olur

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------

Elbette seçebilirsin verirsin 1000tl güzel bir plaka alırsın :) aksi durumda plaka seçme gibi bir şansın yok çok olsa o gün hangi plakalar boşta ise onlardan birini seçmene imkan tanırlar yoksa tanıdığın biri olmadan istediğin plakayı alaman mümkün değil :cat:

Bende zaten o şekilde seçmeyi kastettim, artık ne gösterirlerse onların içinden seçicez, nerde 1000 lira :D

Bozuyuksporl kardes sen hangi ildesin? Plakayi degistirdigine gore eski plaka ve ikamet farkli iller:)

Sana verilecek olan geçici tescil belgesinin 1 ay geçerliliği var 1 içinde istediğin zaman gidip trafikten değiştirebilirsin 1 ay'ı geçerse plaka değişikliğin iptal olur ama yukarda yazdığım mesajı unutma aynı il merkezi içerisinde plaka değişikli olmuyor, sadece başka iller ve merkezi ilçeler haricinde kalan ilçelerin plakaları değişebiliyor çünkü merkez ilçe haricindeki ilçelerin kendine özel harfleri oluyor, örnek vereyim ben antalyada yaşıyorum burada merkez ilçe olan konyaaltında ikamet eden birinden araç aldığımda ben plakayı değiştiremiyorum çünkü bende merkez ilçe olan muratpaşada ikamet ediyorum alanyada yada kemerde ikamet eden birinden araç aldığımda plakayı değiştirebiliyorum çünkü alanyanın plakası "n" kemerin plakası "k" harfi ile başlıyor kendilerine özel plakaları var yani, umarım anlatabilmişimdir, ikametini bilmeden bişey diyemem sen notere git onlara söyle ben plakayı değiştirebilirmiyim diye onlar kontrol edip sana söylerler

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

Ya bu arada benim yazdığım mesajlardan birisi alıntı yaptığında bana bilgilendirme gelmiyor o yüzden soruları konuya girmeden göremiyorum bununla ilgili ileti almanın bir yolu varmı acaba

Sana verilecek olan geçici tescil belgesinin 1 ay geçerliliði var 1 içinde istediðin zaman gidip trafikten deðiþtirebilirsin 1 ay'ý geçerse plaka deðiþikliðin iptal olur ama yukarda yazdýðým mesajý unutma ayný il merkezi içerisinde plaka deðiþikli olmuyor, sadece baþka iller ve merkezi ilçeler haricinde kalan ilçelerin plakalarý deðiþebiliyor çünkü merkez ilçe haricindeki ilçelerin kendine özel harfleri oluyor, örnek vereyim ben antalyada yaþýyorum burada merkez ilçe olan konyaaltýnda ikamet eden birinden araç aldýðýmda ben plakayý deðiþtiremiyorum çünkü bende merkez ilçe olan muratpaþada ikamet ediyorum alanyada yada kemerde ikamet eden birinden araç aldýðýmda plakayý deðiþtirebiliyorum çünkü alanyanýn plakasý "n" kemerin plakasý "k" harfi ile baþlýyor kendilerine özel plakalarý var yani, umarým anlatabilmiþimdir, ikametini bilmeden biþey diyemem sen notere git onlara söyle ben plakayý deðiþtirebilirmiyim diye onlar kontrol edip sana söylerler

Anladim hocam. Tesk.

Bende zaten o şekilde seçmeyi kastettim, artık ne gösterirlerse onların içinden seçicez, nerde 1000 lira :D

Orayı bilmiyorum ama Antalya trafikteki memurlar çok anlayışlı insanlar, halden anlıyolar yani, ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar sen bir memurdan rica et belki yardımcı olur sana

Bozuyuksporl kardes sen hangi ildesin? Plakayi degistirdigine gore eski plaka ve ikamet farkli iller:)

Ben motosikleti Eskişehir'den aldım 26 plaka, Bozüyük'te yaşıyorum resmi olarak bilecik diye bi ile bağlı plakası 11 :D Sonradan pişman oldum ama plaka değişsin işaretlediğime ne güzel 26 B 'ydi plaka, ulan dedim ben bileciği sevmiyorum ki neden plakayı 11 yapıyorum, ama artık vazgeçilmiyo sanırım. :D

Ben motosikleti Eskişehir'den aldım 26 plaka, Bozüyük'te yaşıyorum resmi olarak bilecik diye bi ile bağlı plakası 11 :D Sonradan pişman oldum ama plaka değişsin işaretlediğime ne güzel 26 B 'ydi plaka, ulan dedim ben bileciği sevmiyorum ki neden plakayı 11 yapıyorum, ama artık vazgeçilmiyo sanırım. :D

Sen noterde değişiklik istedin diye trafikte de değiştirmek zorunda değilsin aynı plakayla da devam ettirebilirsin :cat:

Bende yapmıştım bu işlemi 169.67tl ödedim 45 gün önce. Bende 100 tl bekliyordum bi fatura dayadı önüme, müdürünü çağır bana diyesim geldi diyemedim.

hsk

Sana çok iyi bir kazık atmışlar.

Güneş sigorta, dubai sigorta gibi yerler hemen hemen yaş gibi kriterlere hiç bakmadan fiyat veriyorlar ve 70 ile 100 lira arası değişiyor 150 cc bir motor için.

Senin motorun eti ne butu ne ki 420 tane Turkiş Liras verdin sen sigortaya. :)

Burası istanbul fiyatlar böyle en ucuz sanpa mi ne çıktı onunda ne olduğu belli değil japon şirketi ymiş 10 tane yere sordum daha uygunu çıkmadı ergo falan 700 tl dedi motor zaten 1*000 tl dedim

Burası istanbul fiyatlar böyle en ucuz sanpa mi ne çıktı onunda ne olduğu belli değil japon şirketi ymiş 10 tane yere sordum daha uygunu çıkmadı ergo falan 700 tl dedi motor zaten 1*000 tl dedim

valla çok ilginç hocam..benim yaşım oldukça genç ve ilk kendi üzerime aldığım aracım..honda hornet 600 2010 modeli ben ak sigortada 270tl ye yaptırdım..

Bugün noter devri sırasında plakayıda değiştirmek istedim ve oldu :) Satan Ümraniye Alan Bahçelievler ilçesi ikametgahlı oluyormuş..

hsk

valla çok ilginç hocam..benim yaşım oldukça genç ve ilk kendi üzerime aldığım aracım..honda hornet 600 2010 modeli ben ak sigortada 270tl ye yaptırdım..

Ruhsat için sigorta şartı olmasaydı daha fazla araştırmaya vakit olabilirdi iş den güç den kalan kısa zamanda yaptırdım acele olunca mecbur veriliyor o para ki istanbul plaka baya fark ediyor malesef

S.a arkadaslar ben 17 yaşımdayım antalyadan motor almayı düşünüyorum fakat moter işi nasıl olacak 17 oldugum için benim üstüme alma imkanım warmı uzaktan devir warmı bilgilendirirseniz sevinirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar