Saol hocam cevapların için motor biraz masraf çıkarak yağ tıpası yalama yağ damlatıyo vites 1 den 2 ye gecerken zor geçiyo durdugu yerde boşa zor alıyorum ustata baktırdı babam demiş motor iyi bozulana kadar devam diye adam ustayım diye geçiniyo sinyaller diye biliyodum stop lambasıda çalımıyormuş birde far çok yakarıda ağaçların dallaını gösteriyo ona bi ayar ceke bilirmiyiz birde ön fren limon sıkar gibi yapmaya calışıyorum direk kitleniyo hatamı ettim almakla bilemiyorum off
1- Yağ tapası mı yağın boşaltıldığı karter vidası mı yalama oldu ? Eğer vida ise kılavuz açılır sorun çözülür.
2- Uygun bir yağ (örnek castrol 10 40) ile yağ değiştirilir,debriyaj teli ayarlanır. Ardından vitesler şıkır şıkır,sorunsuz geçmeye başlar.
3-Durduğu yerde vitesli motosikletlerin vites değişimi zor olur. Bir iki metre ileri geri oynatın,vites kolaylıkla geçecektir.
4-Stop lambasının maliyeti 1 lirayı geçmez. Eliniz tornavida tutuyorsa çok basit şekilde değiştirebilirsiniz. Ayrıca far ayarını da yaparsanız önünüzü görecek şekilde ayar yapmak mümkün.
5-Ön fren motosikleti durdurmak için kullanılır,şayet birden dibine kadar sıkıyorsanız kitlemesi son derece normaldir.
Yazdığınız sorunların hepsi taş çatlasın 50 liraya adam gibi bir ustanın elinde hallolour. Ybr kolay kolay sıkıntı çıkarmaz.