Cb 125 Ace kullanıyorum, Ramazan-I Şerif'in 3. günü aldım, şu an 1900 km de. Önceden 2006 model Yamaha Ybr 125 kullanıyordum. 2006 ybr ve Ace arasındaki en belirgin fark Ace yüksek devirlerde biraz titreşimli. Fakat rahatsız edici boyutta değil. Şehiriçi de kullanıyorum, uzun yola da çıktım. 125 cc bir motosiklet, 70 - 80 km sabit hız bana bir ömür yeter diyen bir sürücüyüm. Allah ömür verdikçe, motorum eskiyip beni sürekli yolda bırakmaya başlayana kadar kullanmayı düşünüyorum. Büyütmek yada değiştirmek niyetim yok. Frenleri yeterli. Sürmeden, test etmeden "kampana fren alınmaz!, 4 vites alınmaz!" şeklindeki yorumları şaşkınlıkla okuyorum. Ya arkadaş, tahmin edip kafadan atarak hüküm verilirmi? Bir sürü insanı yanıltıyorsun.
Benzin göstergesi olmayışına gelince, ortalama 110 - 120 kr yaktığını hesap ederek toplam km üzerinden ne kadar benzin kaldığını takip edebilirsiniz. Ayrıca yedek depo 1.44 lt, yani benzin bittiğinde rahat 40 - 50 km götürür.
Devir göstergesi yok fakat kadran üzerinde hangi viteste redline'a girdiğini gösteren vites ibareleri var, az çok motor tecrübesi olan herkes devri tahmin edebilir.
Bütçesi kısıtlı arkadaşlara tavsiye ederim. Honda iyi ki bu modeli getirmiş.