Bana burada hata kimde söyler misin? Ehliyetsiz olarak trafiğe çıkan sende mi? Bu gibi durumları tespit ettiğinde gerekeni yapması için maaş alan, bizim canımızı, malımızı korusun diye güvendiğimiz poliste mi? Aferin sana, çok büyük tanıdıkların varmış. Birisine ehliyetsiz çarpsan, hata karşı tarafta bile olsa bak bakalım kim kurtaracak seni kanunların elinden. Bir de sanki sen değil de polis suçluymuş gibi yok insan değilmiş, yok her gördüğünde küfür ediyormuş. Benim B ehliyetim 20 yıldır var. 20 yıl sonra A2 alıp sonra motorumu aldım. Herkes akıllı, herkes kanunların üstünde. Ne güzel memleket. (NOT: Ne polisim, ne polis sevdalısıyım. Haksızlık ve saçmalıklara tahammül edemiyorum sadece)
tt768 Bey, Benim size anlatmak istediğim polislerin insanlara karşı olan tutumu. Ben en üstte attığım yorumu arkadaşa trafiğe ehliyetsiz çık ehliyetsiz bin diye atmadım. Benim size de Macit250 Bey'e de anlatmak istediğim durum polislerin insanlara olan saygısızlığı ve anlayışsızlığı. Size başka bir olay daha anlatayım, trafik polislerine neden sempatik gözle bakamadığımı anlatayım anlarsanız beni ne âlâ anlamazsanız da ne yapayım.
Motoru aldığım gün ehliyet kursuna yazıldım 1 ay sonra ehliyetimi aldım. Bahsini geçirdiğimiz bu 1 haftalık süreç elimde kursun dekontu var sadece direksiyon sınavını bekliyorum. Neyse yine bir gün yine arkadaşla Isparta'da geziyoruz. Motorumuzu bakıma götürdüğümüz ustanın orada tanışmış olduğumuz 2 kişi vardı. Altlarında 1000 cc lik motorlar var. Yanımızdan çok hızlı geçtiler bende elimi gazdan çektim ne yapıyorsunuz tarzında kollarımı açtım. Kişilerin kafalarında kask yok arkaya dönünce ustanın orada ki elemanlar olduklarını gördüm ve neyse diyerek elimde ok(tamam) işareti yaptım. Bunlar Isparta'nın altını üstüne getirmişler mobese bunların peşindeymiş ve yunus(motorlu polis bunların) peşine düşmüşler. O an benim onlara o işareti yapmam yüzünden bunlar sola döndükten sonra bizi az ileride çevirdiler. Ne hız yapmışım ne motoru bağırtmışım, usul usul ustanın yanına kaza yaptığım motorda olan eksikleri gidermek adına motorumu tamir ettirmeye gidiyorum. Polisler ilerde çevirdi bir bağırıyorlar bir çapırıyorlar akıllara zarar. Ne kask takıyorsunuz ne hız limiti tanıyorsunuz vs. Halbuki o sıcacık havada üstümde montum var,kışlık eldivenim var,kaskım başımda takılı. Sizin aradıklarınız biz değiliz diyorum polis anlamıyor Isparta'nın göbeğinde millet içinde bana bağırıyor. Bu sefer bende bıraktım kendimi ona bağırdım. Ulan sen gelene kadar şu memurlar durdurdu beni sor onlara kafamda kask var mıydı yok muydu dedim, durduran memurlar vardı der gibi başını salladı. Ne değişti ? Hİç bir şey. Hem bağırdı hem de cezasını yazdı.
Hiç bir kabahatim yok, hiç bir suçum yok. Motorumla 1 ay önce kaza yaptım takla attı toplattım bi plakalık eksikti. Bende plakasız çıkmaktansa motora plakayı arkadan bakanın görebileceği şekilde tutturmuştum. Neymiş plakalık yokmuş plaka görünmüyormuş.
Hadi ilk olayda ehliyetsizdim(ki zaten gece 12,boş sokak, en fazla hız 40 km.) ceza yazmaya teşebbüs ettiler bu son olaya ne demeli. Yav hiç mi insanlık yok sizde. Hal'den hiç mi anlamıyorsunuz. Arkadaşım bana kaç demişken ben sizi adam yerine koydum halden anlarsınız dedim bu mu yapılmalıydı. Tamam kardeş seni bu seferlik affediyoruz bir daha ehliyetsiz görrmeyeyim demek bu kadar mı zordu ?
Haksızlık ve saçmalık diyorsunuz. Bilmiyorum bana bunu diyorsanız sizin de hiç kural çiğnememiş olmanızı otoyolda bile hız limiti 100 km/h iken bunun üstünü görmemiş olmanızı umuyorum. Şayet bana derseniz ki hiç kural dışı işş yapmadım, başıma kötü bir olay geldiğinde küfretmedim eyvallah diyip susayım. Trafik polisleri halden anlamaz bu böyledir. Benim gözümde ki intiba da budur. Motorcuysan bu böyledir. Polimiğe daha fazla da gerek yok. Serseri de değilim cahil de. Herkes kendisine baksın önce. Haydi kalın sağlıcakla...