Düşündüklerinin aynısı kafamdan geçenler. Şu ev durumu olmasaydı sıkıntı olmıcaktı. Çünkü en az 1-2 sene binerdim. Hevesimi de alırdım. Güçlü cc de iyi tecrübem olurdu. Sanırım ufaktan başlayıp, bir süre kullandıktan sonra, ev işlerimi de hayırlısıyla halledebilirsem, sonrasında düşüneceğim. CBF alımı satımı kolay. Zaten bana tekrar motor duygularımı depreştiren dostum cdf 150 sini satıp, honda transalp 650 aldı. Acayip memnun.Hocam bana kalırsa eğer uzun ara verdiysen ve kısa sürede satma planında varsa kesinlikle cbf150 her iki açıdanda sana daha uygun. Çünkü cbf150 kadar kolay olmayacak bunu er5'i satman bu kesin.Hem biraz daha alışırsın cbf150 sürüş için hem keyifli hem masrafsız hem satışı kolay. Alırsın binersin rahat rahat hem alışırsın. Satma niyetin olunca kolay satarsın. Bugün bakımlı çok iyi er5 alacaksın fiyat yüksek olacak satarken de o fiyatları isteyip bekleyeceksin e biraz bakım isteyeni alsan ona da bakım yapar 1-2 yıl binerim dersin ama senin durumda o da uymuyor bakım yapacaksın sonra satmaya yine fiyat yüksek yine bekle olacak. Bana kalırsa önce ev işini hallet eğer bütçe el veriyorsa bi cbf150 al. Bende geçen yıl aldım evi aynı durumda idim seninle iyi ki geçen yıl er5 almamışım dedim bu yıl nasip oldu.Al 150'lik bin seneye tecrübende daha iyi olur inşallah imkanında daha rahat olur alırsın er5,fazer,er6 gönlüne göre bence.
Arkadaşım dediklerine harfiyen katılıyorum. Er5 zevk ve renk meselesi. Kimi şekline, kimi kalitesine, kimi gücüne hayran olur alır. Benim tercihimdeki ilk nedenler, fiyat, performans açısından bana uygun olması. Yakmasına yakacak tabi. Gülünü seven dikenine katlanırmış.Yakıt yakıt yakıt...er5 için hep derlerdi yaktığının hakkını veriyor diye, vermiyor fazlasını yakıyor. Osim2001 in de söylediği gibi fazer600 daha az yakıyor. Sakin kullanımda da gaz açıldığında da durum aynı. Frenleri yeterli, arkanın kampana olması benim için problem olmamıştı fakat performanslı kullanımda ön fren çabuk şişiyordu.
Şehir içi ve şehir dışı yollarda rahat, yüksek hızlarda rüzgar elbette yorucu oluyorama sonuçta naked bir motor aksini beklememek lazım. Alınacaksa kesinlikle kozmetik ve motor olarak temiz olmalı. Plastik parçaların ömrü eğer değişmediyse dolmuştur. Parça fiyatları biraz yüksek, özellikle türkiyeden temin edilirse. Üst devirlerde titreşim var, artçıyı rahatsız edebiliyor ama sakin kullanımlarda titreşim hissedilmiyor ve artçı rahat.
Başka ne söyleyebilirim... Viraj hissi bi çok kişiye garip gelmiştir fakat benim kullanımımda güvensizlik yaşamadım.(ön amortisör yumuşak gelmişti, biraz göbek rulmanına bakım ve amortisör yağ değişimiyle kendine gelmişti). Çıplak bir motor olmasına rağmen şehir içinde izmiein sıcağında fan durmuyordu. Her motorda olduğu gibi radyatör sıvısını kontrol edip değiştirmekte fayda var.
Er5 çi arkadaşlar alınmasın fakat er5e sempatisi olmayan biri tercih etmemeli bence. Güncel fiyatlarını bilmemekle beraber cbf500 tercih edilebilir.(O da yakar.) sıra 4 touring veya 250cclik alternatifler düşünülebilir bence.
Tekrar belirteyim er5 sağlam motordur fakat temiz bakılmamış, çok zorlanmış er5 derin yaralar açacaktır. Temizi ve bakımlısı şart er5 i parası olandan alın
![]()
Arkadaşım, hemen sana örnek vericem. 1 sene önce araba almıştım. Lpg ye önem vermiyordum. Aldığım araba lpg liydi. Sonra iyi ki lpg li almışım dedim. Çünkü acayip bindim arabaya. Benzin de binsem çok para dökmüş olurdum. Yakıt tercih sebeplerinden dir zaten. Şimdilik küçük motora yöneldim büyük ihtimal. Tekrar büyük motora dönceğim de öncelikli olarak yakıtı düşüneceğim. Görsellikte sonrasında gelecektir.Yakıt çok, bu yüzden kendini özgür hissedemeyeceksin, hep içinde kanayan yara olacak yakıt, bari yakıtı fazla ama katlanılacak bir gösterişide yok.
merhaba arkadaşlar,
yakınızda er5 satmayı düşünen birileri var mı acaba, mümkünse güvenilir ve masraf çıkartmayacak bir makina arıyorum ve tercihen mavi renk. bir süredir arıyorum ama baktığım motorların hepsi ciddi anlamda dağılmıştı. izmirde 4 adet er5 denedim, motorların toplanacak hali bile yoktu. sağlam bir motosiklet duyanınız olursa cevap bekliyorum.
teşekkür ederim
Er5 lerde o vuruntu hepsinde vardır...merhaba arkadaşlar umarım soruma yardımcı olacak yada başından böyle olay geçmiş olanınız vardır
sorunum şu rolantide motordan küt küt ses geliyor
motoru devirlendirdiğin zaman ses ortadan kayboluyor hatta normal motor giderken orjinal er5 sesi çıkartıyor ama kafama takıldı rolantide neden bu sesi çıkartıyor
yataklardan ses yapıor diyeniniz olabilir
birkaç kişiyle konuştum yataklardan olsa ses devirlendirdiğinde daha çok artar diyorlar
aynı arkadaş aktarma zincirinden geliyor o ses diyor sizce olabilirmi
aktarma zinciri bu arada eksantrik zinciri değil arkadaşlar onuda araştırdım baya![]()
bizde 2 tane er5 olduğundan o vuruntu baya sağlam bir vuruntuEr5 lerde o vuruntu hepsinde vardır...
Kompresyonun güçlülüğünden kaynaklanır...
Sorun olduğunu sanmıyorum...
Kafaya takmamanı öneririm...