merhaba arkadaşlar motorum termostat kısmından su kaçırıyordu bugun elimden geldiğince yaptım ve şuanda su kaçırmıyor
boşuna yamyam ustalara 2 saatlik iş için 200 300 artık adamların insfına kalmış olarak ne kadar koparırlarsa
önce benzini boşaltıyoruz ve depoyu söküyoruz
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------
merhaba arkadaşlar motorum termostat kısmından su kaçırıyordu bugun elimden geldiğince yaptım ve şuanda su kaçırmıyor
boşuna yamyam ustalara 2 saatlik iş için 200 300 artık adamların insfına kalmış olarak ne kadar koparırlarsa
önce benzini boşaltıyoruz ve depoyu söküyoruz
benim motorun su kaçıran yeri termostatın müşür le bağlantı yerindendi resimdeki yer
sıra geldi suyu boşaltmaya
suyu şu ekilde boşaltıyoruz arkadaşlar debriyaj kapağının yanında devirdayim pompası var kapakta aşşağıya yani devirdayim pompa kapağında alta bakan 8 mm somun var onu söküyoruz ve su yavaş yavaş akmaya başlıyor
ben biraz hızlı olsun diye resimdeki kapağıda söktüm daha hızlı akmaya başlıyor
daha sonra geliyoruz termostatı sökmeye termostatı sökmeden önce termostata bağlı 2 tane kablo var biri termostat müşürüne diğeride notr ikisinide sokuyoruz
isterseniz devirdayim ana hortumları da sokun daha kolay hareket alanımız olur
termostatı tutan 2 adet somun var 8 mm somun onları sokup kendimize doğru çekiyoruz ve artık termostat elimizde
termostatı sokmeden önce hangihortum nereye takılıyor bi resmini çekin isterseniz sıkıntı olmaması açısından
terostatı 2 parçaya bolunce termostat müşürünün bağlantı yeriyle termostatın eski sıvı contalarını bir güzel temizlememeiz gerekiyor ki radyatöre ve motora conta parçaları kaçıp su yolunu tıkamasın
bir güzel contaları temizledikten sonra contaları temizlediğimiz yere sıvı contamızı sürüyoruz
ben termostatın olduğu yerden kaçırdığı için 2 kat conta sürdüm kalın bi şekilde 1.yi sürdüm kurumasını bekledim 2.katı sürdüm
termostat ayaklarına sıvı contayı sürmeden önce termostat ayaklarının girdiği deliklerde de conta kalıntıları olacaktır muhtemelen oralarıda temizlememiz gerekiyor
delikleri temizledikten sonra termostat yaklarınada geniş bir şekilde sıvı contayı sürüp yerine takıyoruz
termostat ayaklarının yanında 2 adet somunu takıp montajını yapıyoruz
çıkardığımız hortumları kabloları yerlerine takıyoruz
depoyu takmadan önce isterseniz sıcağı sıcağına sıvı conta kuruduktan sonra motoru çalıştırıp kaçak devam ediyormu diye bakmakta fayda var
ben motoru saat 1 de topladım ve gece vardiyası olduğumdan 7 ye kadar uyuyup motorun başına gidip motoru çalıştırdım
allaha şükür kaçak biey yoktu sadece sağ taraftan biraz su aktı ama oda motorun üstüne dökülen su titreşimden attı 15 dakika motoru çalıştırdım bi sıkıntı çıkmadı
burda önemli olan bi kısım daha var arkadaşlar benim motorun radyatördeki suyu azalmamıştı ama selenin altındaki depodaki su hiç kalmamıştı mümkünse seleyi her açtığınızda su deposundaki suya varmı okmu diye bakarsaniz yararınıza olacaktır
evet arkadaşlar su kaçağımızıda böylece yapmış olduk bu arada kullandığım sıvı conta loctite marka RTV598 siyah sıvı conta baya sağlam 300 dereceye dayanıklı sıvı conta biraz pahalı ama 30 lira civarı
ben bu zamana kadar 2 usta değiştirdim 1.usta geçinen zat bu su kaçağını gideremediği için adamla kavga etmek durumunda kaldım kavga derken kafa göz değil tabikide
sonuçta para kolay kazanılmıyor
kalın sağlıcakla
ileride motoru yarıp debriyaj tasını tamir edeceğiz arkadaşla video da eklemeyi düşünüyorum